Roč. pranje, čiščenje notranjosti+ roč. poliranje

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Kak pa mi grejo taki pametnjakoviči kot si ti na "organ".....ko pridejo nekaj na blef pametovat in hočejo izapst duhoviti........ti je blo treba sploh jezik stegnit zaj mi povej..............je kje govora o kakšnem času....???

Tu je govora o 3 minutah recimo!!!!

Drugič, pa raje malo razmisli, preden misliš kaj takšnega sproducirat.

Duhovitež!!!!
bonk.gif

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
point je v tem da pasta se ne sme posušiti, ke se preveč praši in pa dost težji dol spraviš. Sicer pa že veš če ti tako paše delat in če si s tem zadovoljen, je potem že kul. Pa je tuki tudi vključeno voskanje?

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Amm.....ja že več kot deset let delam to na tak način, pa se nočem delat neke hudo pametnega, ampak še noben ni nikol reko, da nebi blo oke!!! Da pa se pasta nesme zasušit pa je tak vsakemu, ki ima vozniško jasno. To se ti lahko hitro zgodi, če bi ga poliral na soncu ali pa, če je "pleh" vroč. Tlko mozaka pa mislim, da ima vsak, da nebi takšne bedarije delal. To je tlko kar se tiče poliranja.......voskam pa ne! Barvna zaščita, vosek ali politure, delujejo približno enako. Vse dajejo približno enak lesk to pa je tudi vse.

Nazadnje urejeno:

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Si že probal???

Stavek je pobran iz ene internetne strani, kjer je strokovno razloženo vse o poliranju in voskanju!!!!

Spet ti moram rečt, da zgleda, da si hudo pametn možakar!!!!

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
sem sprobal verjemi da sem. 5 let poliram in tudi prodajam polirne paste in voske.

brez voska barva/lak nima nobene pametne zaščite.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Glej neda se mi več........pač bodi pametn po svoje, pa bi ti bil hvaležn, če vsaj ostane pri tem in nehaš "smetit" z svojimi nasveti to temo.....odrpi si novo, kjer ponujaš svoje storitve in je to to...

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Glej neda se mi več........pač bodi pametn po svoje, pa bi ti bil hvaležn, če vsaj ostane pri tem in nehaš "smetit" z svojimi nasveti to temo.....odrpi si novo, kjer ponujaš svoje storitve in je to to...

celo življenje se učimo
wink-1.gif

z voskom zaščitiš to kar si prej spoliral.
en primer koliko časa traja poliranje:
http://www.zankoc.si/forum/viewtopic.php?f=23&t=57&start=0

lahko pokažeš kakšne fotke tvojega poliranja?
smile-1.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Ampak ta link ko si objavil.......veš, da ti noben tega nebo delal za 40€ !!! Lahko se tudi takole naredi.....samo potem si 3 dni brez avta, pa bolj globoko bo potrebno v denarnico pogledat....

Povprečni uporabniki nimajo oz niso pripravlejni odšteti toliko za takšno stvar in še ostati 2-3 dni brez avta............ponavadi se avto samo v nulo spuca in spolira....za takšno ceno je rezultat več kot odličen
zmaga.gif
Ponavadi se vedno najde kdo, ki kaj skritizira.......pri meni so vedno konstruktivne kritike zaželjene......ampak, do sedaj se še ni zgodilo, da bi "nas" kdo popljuval!!! So pa včasih kakšne extra želje uporabnikov pred samim posegom.....(npr...da naj se armatura ne šprica). Največja pottrditev pa je to....da se večina strank vrača!!!!

Slik pa nažalost nimam nobenih......

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
za kompletno čiščenje in poliranje 40€
shocked-1.gif

preveč poceni delaš
wink-1.gif

kakšne cene pa ima konkurenca? za poliranje ali čiščenje?
rajši si nabavi polirni stroj in malo več računaj za poliranje
grims-1.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
40€ je samo poliranje........ 50€ pranje zunaj + poliranje ........60€ komplet vse (to je za avte v rangu golfa) ..... za kaj večjega bi že tudi kaj več blo.......saj nekje prej v temi, se je že pisalo o tem...

Enim je ravno to čar tega, ker je vse skup ročno...
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
kako sploh lahko nudiš poliranje brez čiščenja zunaj? noben ti ne more tolk čistega avta pripeljat, da bi ga direkt lahko poliral, ali se motim?

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Ne, prav maš!!! Ampak, eni so zgleda prepričani, da lahko.......doma avto operejo, ker jim je škoda 10€ (saj ga lahko tudi v nulo-nič ne rečem)......ampak potem se pripeljejo z njim recimo 10km in si mislijo, da ga lahko direkt spoliraš
crazy1.gif

Najbolj primitivno pa se mi zdi.........ko ti kdo avto izpod ščetk pripelje, pa ti reče tu maš hitro spoliraj, ker avto je že tak čist
bonk.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
40€ je samo poliranje........ 50€ pranje zunaj + poliranje ........60€ komplet vse (to je za avte v rangu golfa) ..... za kaj večjega bi že tudi kaj več blo.......saj nekje prej v temi, se je že pisalo o tem...

Enim je ravno to čar tega, ker je vse skup ročno...
wink-1.gif

kolikor sem sam probal na roke polirati je to eno samo mučenje in na koncu dneva ti roke odpadejo dol od bolečin
aplauz.gif

misliš da se to da spolirati na roke?
wink-1.gif

in se lepo vidi kaj naredijo krtače na laku avtomobila
shocked-1.gif

http://www.zankoc.si/forum/viewtopic.php?f=22&t=28
922481-passat.jpg

Priponke

• 922481-passat.jpg
    922481-passat.jpg
    52,6 KB · Ogledi: 174

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Nice job
wink-1.gif
Jaz sem svoj avto tudi 3 dni poliral ......

Ampak zavedat se je treba (kot sem že prej omenil), da tega ti noben nebo za takšen denar delal, o katerem je blo tudi prej govora..... največje povpraševanje je po "osnovnem" poliranju, ki skupaj s pranjem (notraj/zunaj) približno 6 ur.....za povprečnega uporabnika več kot zadost. Roke pa tak vedno bolijo
wink-1.gif

Določeni osebki imajo tudi zelo zgrešeno logiko. Kupi nov avto.....ga vozi 4 leta na ščetke, nikoli nobene posebne pozornosti ne posveča čiščenju.....polirat pa tak "ni treba", ker je avto nov. Potem pa bi radi v treh urah imeli avto, kot je bil prvi dan v salonu.
bonk.gif