Sam sem obnovil baterijo tu : http://shop.ebatt.si/search.php in sicer za en sesalec Dirt Dog, ki je imel v originalu 2500 mAh Nmh baterije smo vzeli Xcell celice 4500 mAh po ceni cca 5,5 eur/kos (skupna cena cca 80eur za blok z delom) no smo pretiravali samo ni bilo manj zmogljivih na lagerju in tudi trenutno mislim, da jih ni, vzeli smo po njihovem "modelarske baterije" ki so cenejše ali pa manj nabijajo gor vsi v verigi, bistvo pa je, da so te celice povsem druge kvalitete, kot tiste "standardne" v rombi, sam sem baterijo, enaka, kot v seriji 400 sam razstavil, oni so jo pa "zduplicirali" torej vse povezave in ovitek v folijo naredijo, no na koncu sem se jahal in malo pulil stran folijo,da sem zaprl baterijo zelo zelo na silo morda je malo slabo zaprt pokrov, kak mm samo ne moti.
No težava je, da elektronika Dirt Doga (I Roobot) po eni uri ugotovi, da je baterija prazna in da rdečo luč, vseeno pa z njo sesa še cca 4 ure preden se odpravi na polnjenje. Vem,da si bom tudi za Roombo 581 tako sestavil novo baterijo, ker sem malo bral po tujih forumih in je strašna razlika v kvaliteti celic.
Je pa silno butasto, da ob taki napravi nihče vsaj za doplačilo ne ponudi računalniško vodenega impulznega polnilca za te sesalce in bi se iz prakse življenska doba baterije vsaj podvojila, če ne potrojila tak polnilec pa bi bil vsaj če gledam na podobne za posamezne baterije pod 100 eur, velika priložnost za nekoga, ki bo opazil to tržno nišo .......
No težava je, da elektronika Dirt Doga (I Roobot) po eni uri ugotovi, da je baterija prazna in da rdečo luč, vseeno pa z njo sesa še cca 4 ure preden se odpravi na polnjenje. Vem,da si bom tudi za Roombo 581 tako sestavil novo baterijo, ker sem malo bral po tujih forumih in je strašna razlika v kvaliteti celic.
Je pa silno butasto, da ob taki napravi nihče vsaj za doplačilo ne ponudi računalniško vodenega impulznega polnilca za te sesalce in bi se iz prakse življenska doba baterije vsaj podvojila, če ne potrojila tak polnilec pa bi bil vsaj če gledam na podobne za posamezne baterije pod 100 eur, velika priložnost za nekoga, ki bo opazil to tržno nišo .......
Nazadnje urejeno: