Daj nam prijazno obrazloži zakaj rabiš mojstra? Mislim za Yuko in podobne derivate.Kaj je torej letos za kupit?
Teren imam raven, cca. 500-600 m2, vmes nekaj dreves in grmov, nič pretresljivega, okrog grmov so praviloma povsod alu robniki, med travo in pohodnimi površinami pa povsod v isti višini betonski robniki.
Cena ne igra vloge, najbolj mi je pomembno, da mojster enkrat postavi in je potem nekaj let mir, po možnosti brez žice.
Na sejmu v Komendi sem gledal Mammotion Yuka mini 2 1000.
Je to zanesljivo oz. kaj je še boljše?
Pa kaj se sedaj vžigate zakaj rabim mojstra? Dajte nasvet iz prve roke katero kosilnico je za vzet pa grem v nabavo. Če bom pri tem še vzel koga ali ne, da postavi, je to moja stvar. Mogoče pa raje tiste 2 uri ležim na kavču ali pa delam kaj tretjega. Če pa bi kdo rad ujel 100 eur, naj se pa javi in pride, ko bo kosilnica doma. Ampak sem sitna stranka, če ne bo tako kot je treba, bodo ponovitve.Daj nam prijazno obrazloži zakaj rabiš mojstra? Mislim za Yuko in podobne derivate.
Če boš sam postavil, boš imel toliko znanja in interesa, da boš tudi sam kaj popravi, oziroma prekartiral. To je tak ali tako hobi, za katerega smatram, da se ne potrebuje mojstra.
Zato sem pa napisal, da denar ni primarno pomemben pri izbiri kosilnice. Nabavit želim nekaj, kar bo preverjeno delovalo. Če je to Husqarna, potem naj bo. Bi se pa želel izognit žici. Pa še to sem pozabil napisat: parcela po eni dolžini (cca 40 metrov) ni ograjena.Še ena slaba lastbost Yuke. Disk vrti samo v eno smer, in se nožeki obrabijo samo na eni strani. Navimow vrti v obe smeri in so noži obrabljeni iz obeh strani. Iz tega vidika je manj telovadbe z izvijačem in obračanjem rezil.
Imam dovolj dobre volje, ampak nimam (ali pa ne želim imet) časa za ukvarjanje s kosilnico. Zato sem v svojem postu napisal, da svetujte kaj je best buy za moje pogoje. In če sem pripravljen nekomu za to plačat, pričakujem, da bo to korektno opravljeno. Ko plačaš menjavo olja na avtu, je tudi samoumevno, da je to opravljeno. Ali se greš potem sam uležt pod avto, da se prepričaš, da je vijak zategnjen in olje res zamenjano?Saj se ne vžigamo. Ampak namesto nekaj dobre volje, zdaj že groziš s ponovitvami in picajzlanjem. Namesto da sam preštudiraš in nekomu ne boš presedel do te mere, da te bo poslal v 3.P.M.
Ko sem jaz Lubo mini jemal je bilo kar nekaj ponudb postavitve in vzdrževanja. Sicer je kot rečeno zadeva precej plug'n play, ampak OK, pride nekdo in postavi. V eni temi imaš probleme z žico opisane, tako da nič ni bulet proof. Jaz bi Lubo mini 800 še enkrat vzel, sploh zdaj ko je znižana. Rabiš pa električno vtičnico za kosilnico + za RTK postajo in pa wifi po parceli. Gre tudi brez RTK in wifi ampak jaz imam s tako izkušnje. Tam ko nimaš ograje je kaj? Jarek, škarpa,.....?Zato sem pa napisal, da denar ni primarno pomemben pri izbiri kosilnice. Nabavit želim nekaj, kar bo preverjeno delovalo. Če je to Husqarna, potem naj bo. Bi se pa želel izognit žici. Pa še to sem pozabil napisat: parcela po eni dolžini (cca 40 metrov) ni ograjena.
Študiral pa ne bom preveč, ker nisem preveč tech guy, pa še časa nimam oz ga raje porabim bolj kvalitetno.
Ponovno se brez veze vžigaš in si hkrati še žaljiv.Samo Svoj, daj mu prosim svetuj kdo so mojstri. Ker kot kaže sploh ni pomembno kaka kosilnilca bo kosila, ampak je pomemben dober mojster. In ta mojster mu bo postavil to kar on rabi, ne mi, ki se nam ne sanja kakšno parcelo ima, ne kje bo kosilnica stala, ne kje bo (eventuelno) pričvrščena RTK antena, ne kakšne je pogled v nebo in pokritost GPS-a. Itak, če je polne denarja, bi mu jaz uturil eno prekleto drago opcijo z lidarjem, ampak, kot sem rekel; predlagajmo mu mojstre. Če je iz MB mu jaz predlagam obisk trgovine Lopa, ogledajo, svetujejo in postavijo.
Hvala za prvoosebno izkušnjo. Mini 2 1000 je eno stopnjo višji model, na sejmu so mi rekli, da ne rabim Wi-Fi zanj?Ko sem jaz Lubo mini jemal je bilo kar nekaj ponudb postavitve in vzdrževanja. Sicer je kot rečeno zadeva precej plug'n play, ampak OK, pride nekdo in postavi. V eni temi imaš probleme z žico opisane, tako da nič ni bulet proof. Jaz bi Lubo mini 800 še enkrat vzel, sploh zdaj ko je znižana. Rabiš pa električno vtičnico za kosilnico + za RTK postajo in pa wifi po parceli. Gre tudi brez RTK in wifi ampak jaz imam s tako izkušnje. Tam ko nimaš ograje je kaj? Jarek, škarpa,.....?
Če pa "patiš" od firme in reklam pa "najboljše mojster za robotsko košenje - Husqvarna!".
Itak, da ne bo vredu, ker se šele med resnim delovanjem pokaže, kaj se da spremnit za boljše delovanje in kaj se mora spremenit. Vrt se spreminja in tako dalje. Če bi sam nardil montažo to ne bi bil problem. Tak boš pa klical servis za vsako al kaj?Ampak sem sitna stranka, če ne bo tako kot je treba, bodo ponovitve.
Hvala za kontakt. Imamo koga za Ljubljano z okolico, ker dvomim, da se bo vozil tako daleč?Računaš 100 EUR/uro in se ponavadi hitro naučijo sami.
OP
Če te denarnica žuli, ti roke v žepu, oni delajo.
Tega pokliči, Duseti Braslovče
Kosilnice
Robotske kosilnice priznanih blagovnih znamk, z najboljšimi modeli Husqvarna Automower na čelu. Izberite popolno trato, brez košnje in raje uživajte v vašem prostem času.Hu ...www.duseti.si
Mora priti na domače dvorišče in pogledati, naj ti predlaga model z GPS.