Letos (očitno lani ni bilo) je obvezen vnos davčne številke izplačevalca obresti...to številko se rabi.Lani je bilo takole
Identifikacijsko številko imam.
Letos (očitno lani ni bilo) je obvezen vnos davčne številke izplačevalca obresti...to številko se rabi.Lani je bilo takole
a si poleg napovedi obresti tudi kakšno "odprodajo" poročal?Letos (očitno lani ni bilo) je obvezen vnos davčne številke izplačevalca obresti...to številko se rabi.
Identifikacijsko številko imam.
Nič drugega. Samo obresti sem vpisal, dodal datoteke in to je to. Itak gre za drobiž.a si poleg napovedi obresti tudi kakšno "odprodajo" poročal?
Jaz sem namreč v lanskem letu vse umaknil iz njihovega savings acc.
Če ima kdo dostop do osveženega članka bi se priporočal:
![]()
NASVET Kako oddati davčno napoved za Revolut Savings?
Oddaja napovedi po korakih: časa imate do 28. februarja. Pozor, napoved morate oddati tudi, če točk sklada niste prodajali!www.finance.si
Izpolniš Doh-KDVP s podatki iz fund statement (izvoziš na Revolutu). Identifikacijo vred. pap. imaš tudi na tem izpisku (npr. IE000AZVL3KO). Vpišeš, kdaj si vložil (=datum nakupa), količina je tvoj znesek, nabavna cena je 1,00. Vpišeš, kdaj si odsvojil (=ko si "umaknil" iz savings), spet po vrednosti 1 (v fund statement-u je količina pod "total value sold". Pripneš fund statement.a si poleg napovedi obresti tudi kakšno "odprodajo" poročal?
Jaz sem namreč v lanskem letu vse umaknil iz njihovega savings acc.
Če ima kdo dostop do osveženega članka bi se priporočal:
![]()
NASVET Kako oddati davčno napoved za Revolut Savings?
Oddaja napovedi po korakih: časa imate do 28. februarja. Pozor, napoved morate oddati tudi, če točk sklada niste prodajali!www.finance.si
tnx, ko sem obiskal en bankomat brezveze, sem na koncu poklical Bankart.Le za komitente...
Mestna kartica CeKR
Kartica Mestne občine Kranj CeKR omogoča identifikacijo uporabnika ter plačevanje storitev in blaga kjer koli po svetu ali spletu.cekr.eu
Potem pa na NLB poslovalnico in polozis keš gor, nato zastonj topupas revolut.
Zneski so sicer omejeni, ce se ne motim, ce mislis vsak teden par jurjev polozit ne bo slo.
Še ena varianta je OTP predplačniška visa. Zastonj, če odpreš preko spleta. Polog do 2000€ gotovine na mesec in potem top up naprej.
Seveda je to tolmačenje FURSa na škodo Varčevalcev...Tistih, ki presegajo 1000€ kumulativnih obresti...V vednost glede obresti TR:
Furs pojasnjuje: »Na podlagi javno dostopnih podatkov ugotavljamo, da Trade Republic uporabnikom ponuja račune z različnim naborom funkcionalnosti glede na to, iz katere države članice uporabniki prihajajo.
Tako na podlagi javno dostopnih podatkov ugotavljamo, da slovenski imetniki računa pri Trade Republicu še nimajo računov, namenjenih izvrševanju plačilnih transakcij in drugim namenom, povezanim z opravljanjem bančnih storitev, kot velja za transakcijske račune, odprte pri bankah ali podružnicah bank držav članic v Republiki Sloveniji. Prav tako iz trenutno javno dostopnih podatkov ni razvidno, da je Trade Republic ponudnik plačilnih storitev.
Na spletni strani Trade Republica How can I withdraw money? je tako navedeno, da Trade Republic ni ponudnik plačilnih storitev in sodeluje s partnerji pri dvigih in poravnavah.«
Iz tega sledi:
Obresti, dosežene na računu, odprtem pri Trade Republic Bank (TRB) po 6. decembru 2023 – takrat je Trade Republic dobil nemško bančno licenco –, se davčno obravnavajo skladno z določbo 133. člena zakona o dohodnini. To pomeni, da se obresti, dosežene na računu pri Trade Republicu v letu 2024, vštevajo v seštevek davčnih osnov od obresti, ki ste jih dosegli na denarne depozite pri bankah in hranilnicah, ustanovljenih v Sloveniji in EU.
Torej če v vseh EU bankah kjer imate depozite (vključno s TR) obresti ne dosegajo 1.000€, ni potrebno prijavljati ali plačati davka
Mene pa zanima nekaj drugega...FURS je podal svoje tolmačenje. Nedvomno precej ozko.
Vendar dokazovanje, da TR je plačilni račun bo zelo težko, ker v resnici SEPA nalog na katerikoli račun ne moreš nakazati. Prav tako ne moreš nakazati na svoj nepreverjen račun, prej ga moraš verificirati, tako da - veliko sreče.
PS. Tudi jaz ne presegam 1000€ kumulativnih obresti na TR ali kjerkoli drugje, žal![]()