Revolut bančni račun

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.318
19
38
MB
Torej če sedaj povzamem:
- na TR se plača davek samo nad 1000€ obresti? DA/NE
- nekje sem prebral, da lahko denar iz TR prenašaš samo na en račun? A to račun navedeš na začetku ali kako?

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.645
1.040
113
Torej če sedaj povzamem:
- na TR se plača davek samo nad 1000€ obresti? DA/NE
- nekje sem prebral, da lahko denar iz TR prenašaš samo na en račun? A to račun navedeš na začetku ali kako?
ad1... DA.... Vkolikor nimaš drugih bančno obrestnih prihodkov (skupni limit je 1000€)
ad2... Iz TR lahko nakazuješ denar samo na račun s katerega si nakazal denar... Torej s svojega računa pri "NLB nazaj"na svoj Račun "NLB"
Plačuješ pa lahko po trgovinah, na netu, dviguješ keš na bankomatih.

• Všeč mi je
Reactions: Jodlarcek

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.645
1.040
113
Če kdo želi, lahko od mene dobi povabilo za TR...
Obresti za Januar 2025 so namreč s povabilom 6% za sredstev do 10.000€, do 50.000€ pa 3%

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.645
1.040
113
Uuuuu 6%? Kaj pa potem naprej?
saj sem vse napisal...
Januarja s povabilom (enega ki že ima TR račun) 6% do 10k€, naprej je 3% do 50k€... Potem pa Nula...

Izven januarja je 3% (če ne bo kaj ECB spreminjal)...
3% je obrestna mera za depozite bank pri ECB

Upam, da sem vse točno in jasno napisal

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.475
113
Dokler ne prodas, nič ne prijavljas. Ob prodaji pa dobiček ali pa če dobivaš dividende

Pri depozitu se mi pa zdi, da bi sicer moral, ampak velja enako. Če je manj kot jurja obresti, davka ni. Jaz priznam, da so jurja obresti nisem se prisla, torej v vsakem primeru ne bi plačala nič in potem se mi tudi prijavljati ne da oziroma niti se pozanimati, kam in kako...

Daj pazi kaj "svetujes".

Ali ste lani opravili več kot 10 transakcij?
Zavezanci morajo napoved vložiti v elektronski obliki preko sistema eDavki, če so opravili več kot 10 transakcij – pridobitev v preteklih letih in obdavčljivih odsvojitev v preteklem letu. Zavezanci, ki so opravili do deset obdavčljivih transakcij istovrstnega kapitala, pa lahko napoved oddajo na edavki obrazcu preko sistema eDavki ali v papirni obliki

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.475
113
Hvala, vendar se bom vseeno držal uradne izjave FURSa. Globa ni velika, vendar je jasno kaj želijo. Prijavo nad 10 transakcij. Tudi klical sem jih in mi je potrdila da je temu tako. Je pa tudi res, da nas aktivno ne iščejo. Predstavlja vsakoletno delo, vendar bolj mirno spim. Na koncu vsak po svoji pameti.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.293
6.850
113
Ce bi prebral do konca, imas spodaj uradno pojasnilo FURSa.

Izsek:
Kot kapitalske naložbe v tujini se prijavijo deleži v tuja podjetja (v družbe s sedežem izven Republike Slovenije). Najhitrejši način prijave tuje kapitalske naložbe je posredovanje izpolnjenega in podpisanega Obrazca DR-02 – Prijava za vpis fizične osebe v davčni register (gl. tč. 15). Prijaviti je potrebno deleže v tuja podjetja. Če gre za delniške družbe, ne vsake delnice posebej, ampak le, če gre za najmanj 25 % delež oz. takrat, ko oseba dobi pravico odločanja.

Ti kar prijavljaj, po želji, samo ne uči krive vere. Tudi link, ki si ga pripel, z nekaj razumevanja govori enako.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.293
6.850
113
Ja ma porkadus, dej preberi potem vsaj svojega dobro.

Tvoj link pravi, da porocas, ko prodas. Ce je bilo v PRETEKLIH LETIH vec kot 10 nakupov potem oddas po eni poti, ce manj pa lahko tudi po drugi, omejitev 10 je vezana samo na to, kako obliko porocila oddas.

Prodas lahko v enem letu seveda tudi večkrat... Porocas pa o nakupih ob prodaji. Izjema je le, ce kupis vec kot 25% delež, takrat moras prijaviti tudi nakup, ceprav se nisi prodal.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.457
1.627
113
Eni zgleda ne vejo kaj pomeni odsvojitev. Mi je pa čudno, da o takih osnovah debatiramo.

Če kupuješ ETFje, kako veš kdaj je 25%? Za nas smrtnike sicer nedosegljivo.