Zna bit.A se ti ne zdi, da napačnemu odgovarjaš...
Zna bit.A se ti ne zdi, da napačnemu odgovarjaš...
Ne splača se ti.... Ker da davčna vdari za 25% na bruto obresti!Še jaz bi prosil za nekaj informacij. Imam navaden Standard račun na Revolutu. Naložil bi nekaj denarja, ker kolikor vidim so obresti 2,37%.
- ali moram ta denar naložiti v Saving&Founds ali se enako obrestuje če imam denar na "normalnem" Accountu s katerim plačujem?
- ali sem prav prebral, da so zavarovane samo vloge do 22.000€
- kolikor berem na strani FURSA je treba prijaviti samo obresti nad 1000€. Je kakšen catch?
Hvala za vse informacije
Teh do 1000€ neobdavčeno... A to je mišljeno do 1000€ obresti na leto al kako?Trade Republic...
Obresti so trenutno 3,25% na stanje do 50.000€, potem jih več ni. Obseti se pripisujejo vsakega 1 oz na 1. delovni dan.
Obresti so točno toliko kot da ECB bankam.
Dobiš svoj DE bančni račun, ki je enako kot domač zavarovan do 100.000€
Nakažeš lahko samo nazaj na svoj račun.
Plačuješ pa, ko dobiš kartico VISA v trgovinah, na netu, Bankomat je free nad 100€ pri nas doma. Dobiš 1% vrnjeno, če investiraš ta znesek.
tako na kratko..
Jaz imam od aprila odprto in nimam večjih pripomb... Eni jih pa imajo...kot povsod...
Če rabiš Invite, pa pošlji zasebno, in ti ga pošljem.. Je nekaj nagrade v delnic...za oba... Če izvedeš nakupe delnic, kot hočejo...
Vseh Bančnih obresti skupaj do 1000€... A vista obresti pri Slo bankah so iz tega izvzete... Zato tudi pravim, da FURS krade, ker TR ima dejansko denar vseskozi dosegljiv kot na Vpogled... Pa si Lopovi po svoje tolmačijo... Ker na TR račun ne moreš dobiti plače (zaenkrat..In to FURS zlorablja).Teh do 1000€ neobdavčeno... A to je mišljeno do 1000€ obresti na leto al kako?
Ni Res... je samo ena od opcij, ki ni bila ustrezno preverjena v sodnem sporu...Razlaga (nad 1.000 € obresti iz vseh računov, na katere se plačuje obressti) je pravilna
Vendar TR račun NI plačilnilni račun, ne glede na to, da je a-vista.
ZDoh-2 pravi, da se dohodnine ne plačuje od:
....
2. obresti na pozitivno stanje na transakcijskem računu pri izvajalcu plačilnega prometa, in sicer največ v višini, ki jo izvajalec plačilnega prometa plačuje za depozite na vpogled;
To pa ni definicja Trade Republik računa.
Od kod ti ideja da na XEON ni davka? na vsak ETF je davek kot ga prodaš.Saj bi mu napisal naj na Revolutu XEON kupi in sploh ni davka ampak za začetnike ni to ravno.
Davčno napoved mora oddati vsak, ki je v preteklem koledarskem letu prodal nek vrednosti papir, enoto vzajemnega sklada... ne glede na to, da je s tem ustvaril dobiček ali izgubo. Kar se tiče obresti in dividend, pa mora davčno napoved oddati tisti zavezanec, ki je prejel dividendo ali obresti iz tujine. Dohodki iz kapitala se obdavčijo cedularno, kar pomeni, da se ne vštevajo v letno dohodninsko osnovo, ampak so obdavčeni po fiksnih davčnih stopnjah.
Napoved pa morajo oddati vsi, ki so davčni rezidenti Slovenije, tudi mladoletni ali upokojenci.
Če je posameznik opravil borzne transakcije prek tujega spletnega borznega posrednika je zavezan za oddajo napovedi.
Če čakaš dovolj dolgo...15 let na ETF, ki ne izplačuje dividend (akumulativni ETF) ni davka... Enako kot na delnice, ki ne izplačujejo dividend... Na razliko v ceni, če je ta pozitivna (ni nujno da je)Od kod ti ideja da na XEON ni davka? na vsak ETF je davek kot ga prodaš.
BuDi... A nisi ti carinik?Od kod ti ideja da na XEON ni davka? na vsak ETF je davek kot ga prodaš.
Enako kot na delnice, ki ne izplačujejo dividend... Na razliko v ceni, če je ta pozitivna (ni nujno da je)
Od kod ti ideja da na XEON ni davka? na vsak ETF je davek kot ga prodaš.
Citiral sem ti zakon. Opcijo, kaj je upravičeno in ostale so daleč od opcij, ki bi lahko veljale.Ni Res... je samo ena od opcij, ki ni bila ustrezno preverjena v sodnem sporu...
FURS si po svoje razlaga... To je lopovska razlaga FURS-a
Je pa FURS močnejša stranka....
Celo Simič je ob moji razlagi zgolj Umolknil... Ni rekel, da si narobe razlagam...
Ne plačaš nič davka na razliko v ceni po 15 letih lastništva ... Narobe si me razumel... Seveda, če se zakonodajalec ne bo sprdnil drugače... Pri nas imajo idej kako okrasti davkoplačevalce vedno dovolj na zalogi...Ce delnica izplacuje dividendo ni vazno ce jo hodlas npr. 20 let in ko prodas, se vedno placas davek? Davek je na dividendo in tudi na 'glavnico'? Tega nisem vedu oz. sem imel drugo v glavi.
Citiral sem ti zakon. Opcijo, kaj je upravičeno in ostale so daleč od opcij, ki bi lahko veljale.
In po tej opciji TR ne pade noter.
Simič je pameten, ne pogovarja se s prepričanimi.
No pa daj napiši še definicijo kaj je "plačilni račun"...Citiral sem ti zakon. Opcijo, kaj je upravičeno in ostale so daleč od opcij, ki bi lahko veljale.
Se strinjam da še ni in ne pade. V Nemčiji pa recimo je že plačilni. Ko bo pri nas, kaj bo potem izgovor Fursa?Citiral sem ti zakon. Opcijo, kaj je upravičeno in ostale so daleč od opcij, ki bi lahko veljale.
Simič se ponavadi odzove na vprašanje, ko mu argumentirano odgovoriš, ponavadi umolkne...Citiral sem ti zakon. Opcijo, kaj je upravičeno in ostale so daleč od opcij, ki bi lahko veljale.
No pa daj napiši še definicijo kaj je "plačilni račun"...
Se mi zdi, da tega ni v zakonu...
Tole ne vem, če drži...
"Account held in the name of one or more payment service users which is used for the execution of payment transactions."