Revolut bančni račun

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.125
6.694
113
Dokler ne prodas, nič ne prijavljas. Ob prodaji pa dobiček ali pa če dobivaš dividende

Pri depozitu se mi pa zdi, da bi sicer moral, ampak velja enako. Če je manj kot jurja obresti, davka ni. Jaz priznam, da so jurja obresti nisem se prisla, torej v vsakem primeru ne bi plačala nič in potem se mi tudi prijavljati ne da oziroma niti se pozanimati, kam in kako...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.125
6.694
113
Načeloma da... Kam, kako, pa upam, da ti bo kdo vedel pomagat. Iskreno povedano, jaz jih ne bi (kar je brzkone narobe), ampak jaz se ognem nasploh investicijam v posamezne delnice... tudi zaradi tega...

• Všeč mi je
Reactions: axeton

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.170
489
83
Vsak depozit v tujini (obresti s tega naslova) se mora prijaviti, tudi pod 1k obresti. Revolut je pa tu "posebnez" in se placa 25% davka na vse.

• Všeč mi je
Reactions: axeton in igi

erikson

Guru
25. avg 2007
22.490
6.231
113
- zadnjič sem na Revolut-u nabavil nekaj delnic. To so moje prve delnice. Prodajal nisem še nič, in tudi nimam še kmalu namena. Zdaj za konec leta, do kdaj moram to prijavit davčni in kako to najlažje poteka?
Dokler delnic ne prodaš prijavljaš samo prejete dividende, ne glede na znesek. Čas za prijavo prejetih dividend v preteklem letu imaš do zadnjega dne februarja preko obrazca Doh-Div na eDavkih.

Za posamezno dividendo moraš vpisati datum prejema, ID številko izplačevalca, naziv, naslov in državo izplačevalca, znesek v evrih (preračunaš glede na bsi.si) in plačani davek v evrih. Podatke dobiš v dokumentu Profit and Loss Statement.

• Všeč mi je
Reactions: axeton in Capone

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.317
19
38
MB
Še jaz bi prosil za nekaj informacij. Imam navaden Standard račun na Revolutu. Naložil bi nekaj denarja, ker kolikor vidim so obresti 2,37%.
- ali moram ta denar naložiti v Saving&Founds ali se enako obrestuje če imam denar na "normalnem" Accountu s katerim plačujem?
- ali sem prav prebral, da so zavarovane samo vloge do 22.000€
- kolikor berem na strani FURSA je treba prijaviti samo obresti nad 1000€. Je kakšen catch?

Hvala za vse informacije

Capone

Pripravnik
7. feb 2021
35
7
8
Še jaz bi prosil za nekaj informacij. Imam navaden Standard račun na Revolutu. Naložil bi nekaj denarja, ker kolikor vidim so obresti 2,37%.
- ali moram ta denar naložiti v Saving&Founds ali se enako obrestuje če imam denar na "normalnem" Accountu s katerim plačujem?
- ali sem prav prebral, da so zavarovane samo vloge do 22.000€
- kolikor berem na strani FURSA je treba prijaviti samo obresti nad 1000€. Je kakšen catch?

Hvala za vse informacije
Denar se obrestuje samo na Savings računu. Zavarovan znesek (22.000) se ne nanaša na morebitne negativne donose. Na FURS je potrebno prijaviti vsak cent obresti in to v bruto znesku, davek je 25%, ker sredstva niso obravnavana kot klasičen depozit.

• Všeč mi je
Reactions: igi

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.586
993
113
Denar se obrestuje samo na Savings računu. Zavarovan znesek (22.000) se ne nanaša na morebitne negativne donose. Na FURS je potrebno prijaviti vsak cent obresti in to v bruto znesku, davek je 25%, ker sredstva niso obravnavana kot klasičen depozit.
Za obresti je Trade Republic boljši... Do 1000€ obresti neobdavčeno, račun pa kot A vista (sam Furs se noče sprijaznit in goljufa davkoplačevalce).

• Všeč mi je
Reactions: igi

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.317
19
38
MB
Na FURS je potrebno prijaviti vsak cent obresti in to v bruto znesku, davek je 25%, ker sredstva niso obravnavana kot klasičen depozit.
Torej če imaš 300€ obresti, plačaš na 300€ 25% obresti? Potem to absolutno ni ugodno? Se morda motim?

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.586
993
113
Ne poznam TR.
- Tam enako naložiš denar in ga lahko kadarkoli dvigneš?
- Obrestuje se samo nad 1000€ obresti?
- je kakšen Catch?
Trade Republic...
Obresti so trenutno 3,25% na stanje do 50.000€, potem jih več ni. Obseti se pripisujejo vsakega 1 oz na 1. delovni dan.
Obresti so točno toliko kot da ECB bankam.
Dobiš svoj DE bančni račun, ki je enako kot domač zavarovan do 100.000€
Nakažeš lahko samo nazaj na svoj račun.
Plačuješ pa, ko dobiš kartico VISA v trgovinah, na netu, Bankomat je free nad 100€ pri nas doma. Dobiš 1% vrnjeno, če investiraš ta znesek.

tako na kratko..

Jaz imam od aprila odprto in nimam večjih pripomb... Eni jih pa imajo...kot povsod...

Če rabiš Invite, pa pošlji zasebno, in ti ga pošljem.. Je nekaj nagrade v delnic...za oba... Če izvedeš nakupe delnic, kot hočejo...

• Všeč mi je
Reactions: Jodlarcek