Revolut bančni račun

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.525
6.263
113
Zaenkrat NLB, Revolut in Banka Slovenije. V petek ali soboto na NLB in Revolut. Ko sem dobila negativni odgovor od NLB, pa še na Banko Slovenije.

Daj nekaj, prosim. Imam odprt račun v Avstriji na ERSTE Banki. Plača, 26 EUR za 3 MESECE, vse vključeno, nobenbih dodatnih stroškov, vrhunska aplikacija. Pri nas pa NLB Klik, ki ga je čas povazil še predno je prišel ven, poln bugov za 15,21 za 1MESEC.

Na Nizozemskem vsi uporabljajo Tikkie, podobno kot naš Flik. S tem ta je APP top. 70% Nizozemcev s tem plačuje, si nakzuje denar, integracija z WhatsUpp.... Račun na ING Banki cca. 3 EUR.....

Ni problem, da nekaj stane. Problem je v tem, da so pri nas banke zelo drage, storitev pa v kur*u.

Tudi to ni problem... dajo cenike ven in narod izbira. Problem je, da ko narod ne izbere njih, začnejo goljufati folk in se potem čudijo, ko ljudje še bolj drugam rinejo. Jaz pač račun za s.p. v Sloveniji rabim in sem izbrala opcijo izmed ponujenih in se držim vseh pogojev, ki jih imajo in so jih samo postavili. In naj se jih še oni. Če bo flikanje sebi tudi quasi cash, bom fliknila mojemu na sparkasse, pa potem sebi nazaj, npr... ali pa ko položim denar na NLB, ga lahko na istem bankomatu naslednji moment dvignem. Položiti ga moram in ne smem preskočiti tega koraka, da ne kršim pogojev Sparkasseja, katerega računov ne smem uporabljati za polog gotovine iz naslova sp-ja. Sem se tudi že zagovarjala, ko so mi hoteli poturiti poslovni račun.

Meanwhile... averzija kakršno imam do bank, mi je N26 izvabil denar na drug način. Obresti na denar (ki je zdaj pač tam in ne na naših bankah), mi je dal take, da sem bila pripravljena plačati 160€/leto, ker dobim z obrestmi nazaj. ...če bom držala denar tam... Edina stvar, ki mi "veže" denar, je torej moja disciplina in moja odločitev, ne neke pogodbe z grožnjami v drobnem tisku. Tudi Revolut mi je... ker me je NLB pač zaradi svoje politike, da ne vem kdo plača in kdo pije, porinil tja in tam plačujem paket, da sem prišla do nekaterih funkcij, ki mi lajšajo življenje bistveno bolj kot je strošek 7€/mesec. Mater, namesto da ponudi nek mali bonbonček, kot omenjena dva, ki se znata iti, goljufa. Če mi dajo možnost proklika na osebno-poslovni račun, npr, bi že fejst premislila o kakem paketu pri NLB, kljub vsemu... ko pa ukradejo 1,5% transakcije, ker je to seveda lažje in za njih ceneje, imam pa problem in sem pripravljena na bankomatu dvignit in nesti na drugo stran mesta položit v drug bankomat.
 
  • Všeč mi je
Reactions: novaa in Vojnik

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.525
6.263
113
Tudi meni evro dol preko google paya. Bi zelel kdo probati s curve. Ne vem, zakaj naj bi bilo drugace? Flik sprobam, cim mi kaj denarja gor prileti, imam samo še 9centov na NLB pa naj jih upravljajo...
 

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.345
3.653
113
To majo oni res ene svoje fore, Google Pay / Apple Pay nakupa ne moreta biti Quasi Cash.
 

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.345
3.653
113
btw. če je kaj pri nas Quasi cash je to polnenje Urbane, a tam tudi poberejo % ?
Glede na cenik morali tam najprej.
 

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.165
1.441
113
Kdo ve, če Intesa tole tudi zaračunava? Na ceniku imajo:

nadomestilo za vplačila na druge plačilne inštrumente 1,00 EUR / transakcijo
 

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.165
1.441
113
Res? Revolut je na svojem forumu pred nekaj leti napisal: dokler vam banka ob top-upu računa quasi cash (kar rešujemo) uporabljajte za top-up Google Pay ali Apple Pay.
Res. Smo že ugotovili, da je MCC čisto ok in da banke obračunavajo topup na Revolut s tem, da ga hardkodirajo po nazivu.

Ali misliš, da Revolut pošlje MCC za quasi cash transakcijo?

Drugače uporabljam google pay, curve in kartico in je v vseh 3 primerih MCC, ki pride na banko enak. Plutus recimo ti pokaže MCC ob transakciji z ustreznim addonom.
 

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.414
957
113
Res. Smo že ugotovili, da je MCC čisto ok in da banke obračunavajo topup na Revolut s tem, da ga hardkodirajo po nazivu.

Ali misliš, da Revolut pošlje MCC za quasi cash transakcijo?

Drugače uporabljam google pay, curve in kartico in je v vseh 3 primerih MCC, ki pride na banko enak. Plutus recimo ti pokaže MCC ob transakciji z ustreznim addonom.
Zanimivo, da meni NLB ni zaračunal, ko sem delal Top up iz Visa kartice (preko Apple Pay), so pa zarčunali, ko sem delal preko debitne (preko Apple Pay).
 

sass

Guru
1. sep 2007
5.177
820
113
In kakšna je prednost Flika, pred drugimi plačilnimi opcijami:sprasujemse:
Da vidim ali kaj zamujam .
nekatere slovenske spletne trgovine omogočajo plačilo preko flik. podaš svojo telefonsko in v aplikacijo flik dobiš zahtevek, ki ga potrdiš ali zavrneš. enostavneje in varneje, kot pa če bi nekam vpisoval številko svoje plačilne kartice.
nekatere upravne postopke preko eUprave ravno tako lahko plačaš preko flik. prej si moral nakazati preko UPN in priložiti kopijo plačila.
 
  • Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.414
957
113
Pa na eDavkih lahko plačaš preko Flik. Razen Sparkasse. Na Sparkasse pravijo, da njihove stranke nimajo potrebe po tem. :)
 

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.017
342
83
www.svetidej.com
EU zgleda razvija enotno rešitev. Problem Flika je, da deluje le za slo banke in da nekatere želijo ločeno aplikacijo.

Partner tega se mi zdi je tudi Revolut. Vsaj ratal je prejšnje leto se mi zdi.