Nisem vedel da ima to možnost Nlb. Ko sem bil pri njih ni bilo te opcije.Preko NLB Klika
Kakšna ideja, zakaj so mi na istem bankomatu enkrat pobrali z računa HRK, tri dni kasneje pa EUR (in še dokaj čudne 3 cente provizije), čeprav sem imel na računu dovolj HRK? Izbire konverzije ob dvigu ni bilo v nobenem primeru.
Tehnična pomoč je le en bot, ki sem ga s tem vprašanjem zmedel in mi ni znal pomagati
točno to so meni odgovorili na supportu.200€ na mesec ni mišljen koledarski mesec, ampak "tvoj" mesec, kjer je se mesec začne z dazumom tvojega začetka uporabljanja Revoluta - tako sem vsaj jaz to razumel, ko sem nekaj bral o tem.
Revolut customers can withdraw up to €200 per 30 days for free, but we apply a small fee of 2% thereafter to cover our costs.
Baje nas je v Slo. že 100.000 na teh karticah
Kaj pa mBills? Jaz uporabljam tako MBills in Revolut. Oboje je zastonj, se mi zdi pa mBills veliko bolj uporaben, ker ima še možnost plačevanja položnic. Nakupa kriptovalut in delnic, kar omogoča dodatno Revolut, jaz ne potrebujem. Meni osebno je škoda, da ni uporabnikov mBills več kot uporabnikov N26 in Revolut, verjetno pa tiči razlog v tem, da mBills ni bančni račun in nanj ne moreš dobiti npr. plače ali pokojnine. Se motim?Ja, in še več jih bo. Te provizije, ki jih plačujemo našim bankam in borznim posrednikom, so grozne.
Imam oboje, uporabljam uglavnem Revolut. Zakaj? Predvsem zaradi Apple Paya (primarno, občasno tudi Google Pay in Garmin Pay) in večih virtualnih kartic, ki jih uporabljam za različne namene (na fizični imam izklopljena spletna plačila, potem imam pa več virtualnih, pri čemer je stalno omogočena samo tistka, ki jo uporabljam za razne naročnine ala Netflix, Google Apps, Spotify, polnjenje HoT računa, itd., medtem, ko tisto, ki jo uporabljam za običjna spletna plačila, aktiviram samo po potrebi in potem izklopim nazaj. Še boljša opcija je one-time kartica ampak mi ni za plačevat Premium samo zaradi tega. Poleg tega imam za določene namene še ločene z UK in DE BINom). Kar se mene tiče, je tudi polnjenje Revoluta enostavnejše (direktno z debetno kartico od banke), včasih pa pridejo prav tudi brezplačni dvigi v tuji valuti (sicer samo do 200€ mesečno ampak tu potem kombiniram še s Curveom). Pa če naložim kaj več denarja gor, raje premaknem v ločen Vault. Za tiste delnice in kripto mi je pa čist vseeno.Kaj pa mBills? Jaz uporabljam tako MBills in Revolut. Oboje je zastonj, se mi zdi pa mBills veliko bolj uporaben, ker ima še možnost plačevanja položnic. Nakupa kriptovalut in delnic, kar omogoča dodatno Revolut, jaz ne potrebujem. Meni osebno je škoda, da ni uporabnikov mBills več kot uporabnikov N26 in Revolut, verjetno pa tiči razlog v tem, da mBills ni bančni račun in nanj ne moreš dobiti npr. plače ali pokojnine. Se motim?
Ali je kaj novega?
ZPS: Če bi nam lahko poslali kakšno dokazilo o tovrstnem nadomestilu, bi to bilo v pomoč - potem se lahko obrnemo na banko (izpisek bi seveda obravnavali anonimno in osebnih podatkov ne bi posredovali naprej).
Tistim, ki jim je (NLB, NKBM) bankomat zaračunal 3,90 € naj pošljejo izpisek na Alina.Mesko@zps.si
Tudi z Revolitom se da plačat položnice jim pač nakažeš, trajnik laufa, ni da niKaj pa mBills? Jaz uporabljam tako MBills in Revolut. Oboje je zastonj, se mi zdi pa mBills veliko bolj uporaben, ker ima še možnost plačevanja položnic. Nakupa kriptovalut in delnic, kar omogoča dodatno Revolut, jaz ne potrebujem. Meni osebno je škoda, da ni uporabnikov mBills več kot uporabnikov N26 in Revolut, verjetno pa tiči razlog v tem, da mBills ni bančni račun in nanj ne moreš dobiti npr. plače ali pokojnine. Se motim?
Niso pa ukinili računanja provizije pri dvigih na bankomatu, provizije pri polnjenji računa z drugo kartico in provizije pri nakazilu na svoj (!) trr.Na začetku mi je bil največji minus mBillsa to, da si moral plačat provizijo za polnenje računa, tudi če si recimo filal preko SEPA. To so sicer kasneje ukinili
Niso pa ukinili računanja provizije pri dvigih na bankomatu, provizije pri polnjenji računa z drugo kartico in provizije pri nakazilu na svoj (!) trr.