Revolut bančni račun

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.824
2.067
113
Kakšna ideja, zakaj so mi na istem bankomatu enkrat pobrali z računa HRK, tri dni kasneje pa EUR (in še dokaj čudne 3 cente provizije), čeprav sem imel na računu dovolj HRK? Izbire konverzije ob dvigu ni bilo v nobenem primeru.
Tehnična pomoč je le en bot, ki sem ga s tem vprašanjem zmedel in mi ni znal pomagati :)

Priponke

• Screenshot_20200104_184056.jpg
    Screenshot_20200104_184056.jpg
    32,7 KB · Ogledi: 214
  • Screenshot_20200104_184109.jpg
    Screenshot_20200104_184109.jpg
    31,9 KB · Ogledi: 224

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Kakšna ideja, zakaj so mi na istem bankomatu enkrat pobrali z računa HRK, tri dni kasneje pa EUR (in še dokaj čudne 3 cente provizije), čeprav sem imel na računu dovolj HRK? Izbire konverzije ob dvigu ni bilo v nobenem primeru.
Tehnična pomoč je le en bot, ki sem ga s tem vprašanjem zmedel in mi ni znal pomagati :)

Kakor je videti, si dvignil 1500HRK in to je preko 200€. Zato ti je za to, kar je preko 200€ obračunalo provizijo.
200€ na mesec ni mišljen koledarski mesec, ampak "tvoj" mesec, kjer je se mesec začne z dazumom tvojega začetka uporabljanja Revoluta - tako sem vsaj jaz to razumel, ko sem nekaj bral o tem.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.569
2.614
113
še v SLO - ampak komaj
klikenzi oder lezen zi spodaj

Revolut customers can withdraw up to €200 per 30 days for free, but we apply a small fee of 2% thereafter to cover our costs.

Je pa zanimivo, da so meni "pozabili" zaračunati teh 2% provizije lansko leto poleti - dvigi konec junija 190,- EUR, začetku julija 190,- EUR in 25 EUR konce julija - vse po normalnem tečaju in brez provizije. :sprasujemse:
Je pa res, da drugače komaj kaj dvigujem.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Mogoče si pa ti račun odprl ravno nekje proti koncu/začetku meseca in sta dviga padla v ločena meseca. Meni so tako zaračunali provizijo... ko sem na support vprašal, zakaj, so mi razložili, da "per month" pomeni rolling interval od tistega dneva, ko si odprl račun (če si račun odprl 5. v mesecu, se ti vsak mesec 5. resetira). Za nameček so mi pa še vrnili provizijo :)

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Večkrat je vprašanje kako dolgo traja iz N26 na slovensko banko da pride denar: 10:30 nalog na appu N26, 13:00 na računu NKBM.

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
V brezplacnem paketu ne nudijo vec MasterCarda za SLO ampak samo Viso. Enako z navideznimi karticami.

hogan

Fizikalc
10. okt 2011
354
95
43
Ja, in še več jih bo. Te provizije, ki jih plačujemo našim bankam in borznim posrednikom, so grozne.
Kaj pa mBills? Jaz uporabljam tako MBills in Revolut. Oboje je zastonj, se mi zdi pa mBills veliko bolj uporaben, ker ima še možnost plačevanja položnic. Nakupa kriptovalut in delnic, kar omogoča dodatno Revolut, jaz ne potrebujem. Meni osebno je škoda, da ni uporabnikov mBills več kot uporabnikov N26 in Revolut, verjetno pa tiči razlog v tem, da mBills ni bančni račun in nanj ne moreš dobiti npr. plače ali pokojnine. Se motim?

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Kaj pa mBills? Jaz uporabljam tako MBills in Revolut. Oboje je zastonj, se mi zdi pa mBills veliko bolj uporaben, ker ima še možnost plačevanja položnic. Nakupa kriptovalut in delnic, kar omogoča dodatno Revolut, jaz ne potrebujem. Meni osebno je škoda, da ni uporabnikov mBills več kot uporabnikov N26 in Revolut, verjetno pa tiči razlog v tem, da mBills ni bančni račun in nanj ne moreš dobiti npr. plače ali pokojnine. Se motim?
Imam oboje, uporabljam uglavnem Revolut. Zakaj? Predvsem zaradi Apple Paya (primarno, občasno tudi Google Pay in Garmin Pay) in večih virtualnih kartic, ki jih uporabljam za različne namene (na fizični imam izklopljena spletna plačila, potem imam pa več virtualnih, pri čemer je stalno omogočena samo tistka, ki jo uporabljam za razne naročnine ala Netflix, Google Apps, Spotify, polnjenje HoT računa, itd., medtem, ko tisto, ki jo uporabljam za običjna spletna plačila, aktiviram samo po potrebi in potem izklopim nazaj. Še boljša opcija je one-time kartica ampak mi ni za plačevat Premium samo zaradi tega. Poleg tega imam za določene namene še ločene z UK in DE BINom). Kar se mene tiče, je tudi polnjenje Revoluta enostavnejše (direktno z debetno kartico od banke), včasih pa pridejo prav tudi brezplačni dvigi v tuji valuti (sicer samo do 200€ mesečno ampak tu potem kombiniram še s Curveom). Pa če naložim kaj več denarja gor, raje premaknem v ločen Vault. Za tiste delnice in kripto mi je pa čist vseeno.

Na začetku mi je bil največji minus mBillsa to, da si moral plačat provizijo za polnenje računa, tudi če si recimo filal preko SEPA. To so sicer kasneje ukinili, ampak mi generalno Revolut nudi več. Edino prednost mBillsa vidim v možnosti prejemanja eRačunov (samo plačevanje položnic je sicer možno tudi z Revolutom in ga prakticiram že več kot 1 leto, ampak res pa ni skeniranja QR ali eRačunov).

• Všeč mi je
Reactions: Gamero

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.077
136
63
okolica mesta
Tudi z Revolitom se da plačat položnice jim pač nakažeš, trajnik laufa, ni da ni:)

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.426
3.732
113
Na začetku mi je bil največji minus mBillsa to, da si moral plačat provizijo za polnenje računa, tudi če si recimo filal preko SEPA. To so sicer kasneje ukinili
Niso pa ukinili računanja provizije pri dvigih na bankomatu, provizije pri polnjenji računa z drugo kartico in provizije pri nakazilu na svoj (!) trr.