Revolut bančni račun

dwight

Pripravnik
29. nov 2013
216
10
18
Tisti, ki ste naredili prenos iz Revolut na IBKR, so vam vsa sredstva prenesli takoj? Ker sem preko revoluta kupoval tudi odstotke delnic, mi je sedaj pri prenosu preneslo samo delnice, zaokrožene na eno enoto. Tako mi recimo delnico, ki jo imam v 0,9568 lasti sploh ni preneslo, ali pa en instrument sem imel na revolutu v lsti 3,568 in mi je prineslo samo 3 enote. V e-mailu v obvestilu o prenosu sicer piše, da "Če ste zahtevali prenos celotnega računa, upoštevajte, da lahko nekatera preostala stanja (npr. obračunane dividende ali obresti, pozicije, povezane s korporativnimi dejanji) ostanejo na vašem računu 2402, vendar bodo ob poravnavi prenesena na IBKR." Lahko to razumem, da se bodo ostali deli še prenesli in pripisali na moj IBKR račun?

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
782
37
28
Meni je isto preneslo samo cele enote, sedaj ne vem kaj narediti in denar je tudi tam ostal. Al dolupin delnice na revolutu do cele enote in pol prenašam, al pa prodam in prijavim dobičke...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.777
6.452
113
Šizim... Kam naj se obrnem?

Topup z NLB: mrbit kdaj rata 100€. Nad jurjem ali tam nekje, saj vseeno ze revolut vrze napako, ce je manj grem skozi cel proces s potrjevanjem na NLB Pay ampak je potem declined. Mastercard

Topup s Sparkasse: zdaj dela, vendar ne vec kot 1500€. Prej je slo 2k€ BP. Maestro.

Kje je napaka - revolut, nase banke? Na sparkasse sicer se nisem klicala, ampak revolut krivi NLB, NLB ne ve... Oboje sem prej brez problema topupala 2k€, brez opozorila, kakin sprememb na moji strani imam zdaj neke cudne omejitve.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.230
1.497
113
Šizim... Kam naj se obrnem?

Topup z NLB: mrbit kdaj rata 100€. Nad jurjem ali tam nekje, saj vseeno ze revolut vrze napako, ce je manj grem skozi cel proces s potrjevanjem na NLB Pay ampak je potem declined. Mastercard

Topup s Sparkasse: zdaj dela, vendar ne vec kot 1500€. Prej je slo 2k€ BP. Maestro.

Kje je napaka - revolut, nase banke? Na sparkasse sicer se nisem klicala, ampak revolut krivi NLB, NLB ne ve... Oboje sem prej brez problema topupala 2k€, brez opozorila, kakin sprememb na moji strani imam zdaj neke cudne omejitve.

Danes naredil 2k€ naenkrat z NKBM Viso brez problemov. Zgleda so problemi le z nekaterimi kombinacijami.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Direktno iz NLB-ja ponavadi ne dela.

Če pa preko Curve-a in na njej NLB kartici je pa ok vedno top-up.

NLB je spremenil izvajanje transakcij na nov sistem, tako da je zelo verjetno na strani NLB-ja.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.777
6.452
113
To zdaj cca 2 meseca? Bo držalo? Gre za bug ali feature po njihovo, da vem, a si obetat, da bodo zrihtal tole neki ali ne...

Curva nimam, zaenkrat lahko obvozim tako, da fliknem na sparkasse pa od tam topupam.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.390
1.389
113
A si probala izvesti klasično SEPA nakazilo? Jaz sicer takih cifer ne dajem na Revolut, ampak z nakazili preko sepa naloga ni bilo do sedaj nobenih težav.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.777
6.452
113
To valda gre... Na nacelni ravni se zafrkavam s takimi nakazili, ker ne zelim placevati nobene provizije ali bilocesa bankam. Stroske drzim na minimumu, pa da mi se delajo zadeve. Ampak kot vidim, skos bolj onemogocajo. Od nic posebnega, do potrjevanja preko sms, da revolut ni sumljiva transakcija (vsakic znova) do onemogočanja povsem...

Tudi preko google paya ne gre.

• Všeč mi je
Reactions: BuDi

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.230
1.497
113
V SEPA se pa vtikajo zaradi pranja denarja, kot da ne vidijo, da gre iz tvojega računa. Pri kartičnem top-up dajo mir.

• Všeč mi je
Reactions: Vojnik

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.777
6.452
113
Kam pa flikanje spada? Jaz sem se morala zagovarjat, pa sem flikala. Nima veze po moje vrsta nakazila...

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.390
1.389
113
Pri meni ni provizije, tako da se ne sekiram. Kartični topupi pa so po moje problem zaradi provizije, ker se med sabo ne zmenijo kdo jo bo kril, kartičarji pa jo jasno zaračunajo, tako da je lažje blokirati in je to to.
Flikanje je podobno sumljivo kot vse ostalo, če se ponavlja med istimi računi, večkrat, večji zneski. Nočeš vedeti, kaj vse pade pri resnem pregledu za pranje denarja.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.777
6.452
113
Da. Ampak to mi ze v revolutu zavrne. Brez neke dolocljive napake. Do potrditve na m.stiku niti ne pridem. Mogoce bi prej slo tudi vec, ampak mi revolut limitira dnevni topup na 2k€. To mi pa njihov app napise. To mi je moral pa sparkasse neke limite udariti. A v spletni banki kje lahko najdem, na koliko imam limite nastavljene?

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.390
1.389
113
Jaz na svoji najdem pod vsako kartico kaksen je dnevni limit za pos, internet placilo ipd. Na bks gres na kartico in se tam vidi

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.777
6.452
113
Imam prikazan limit za POS, ampak je višji od 1500. Pa za dvig na bankomatu. Drugega mi ne prikaze, ce je recimo spletni nakup omejen kako drugace kot POS

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.390
1.389
113
Pri meni je se internet nakupi, ki je sicer isti kot pos. Po moje bo pravi naslov za tvoje probleme karticni oddelek na tvoji banki. Osebni bancniki nimajo vseh vpogledov, karticarji vidijo v sistemu, zakaj je bila kaksna transakcija zavrnjena in ti bodo zagotovo lahko preverili kje je problem. Samo do njih je navadno tezko priti, ampak verjamem da bos vztrajna :):)

• Všeč mi je
Reactions: Jabe