Revolut bančni račun

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.193
4.059
113
Kaj sedaj gre na Hrvaškem dvigniti na Euronet bankomatu z Revoult kartico brez provizije ali ne?

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Delim z vami neprijetno izkusnjo z Revolutom. Uporabljam ga 4 leta, Metal racun. Denar nanj nakazukem s top up ali pa z nakazilom. Vedno iz NLB, isti racun.

Vceraj si nakazem 100€, kot ze nickolikokrat in mi blokirajo teh 100€ z razlago, da moram pojasniti namen transakcije in izvor denarja ter kaj pomeni namen: “prenos na drug TRR istega imetnika”.

Mislim wtf? Prejsnji teden sem naredil top pa za 2.000 iz Visa kartice brez problemov, zdaj pa je problem 100€. Seveda sem jim vse razlozil, ampak traja…

Se sprasujem, a zdaj se bom vsakic tresel za tako nakazilo. Res ne razumem, njihov komitent sem 4 leta, vedno pride denar iz istega racuna, ipd.
Zahteva regulatorja. Mogoče je vsota vseh zneskov preseglo za preverbo.

Revolut je ta teden šel tudi v zaprtje računov ruskih državljanov.

Kot kaže pritisk regulatorja po dodatnih preverjanjih.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.230
1.497
113
Je pa čudno, da se bolj vtikajo v sepa nakazila kot top-upe s kartico. Isto je bilo pri meni. Mogoče ker pri tup up vedo, da je tvoja kartica.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.390
1.389
113
Topup iz Vise je bistveno bolj legit, ker se natancno vidi, da je izvor denarja kreditna kartica.
Sprotna nakazila, ki so po moznosti skoraj vedno ista in v zaporednih dneh ali pa skozi daljse obdobje na podobne datume, so zmeraj potencialno sumljive transakcije in skocijo ven.
Verjetno so v maticni drzavi sprejeli kako novo dopolnilo njihovega zakona o preprecevanju pranja denarja ali pa so imeli kak pregled in morajo biti bolj strogi pri oceni tveganja njihovih strank.
Saj je pri nas podobno, ampak banka zaradi poznavanja klienta velikokrat ze sama odznaci sumljive transakcije, ki jih njihov sistem prepozna.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.418
957
113
Topup iz Vise je bistveno bolj legit, ker se natancno vidi, da je izvor denarja kreditna kartica.
Sprotna nakazila, ki so po moznosti skoraj vedno ista in v zaporednih dneh ali pa skozi daljse obdobje na podobne datume, so zmeraj potencialno sumljive transakcije in skocijo ven.
Verjetno so v maticni drzavi sprejeli kako novo dopolnilo njihovega zakona o preprecevanju pranja denarja ali pa so imeli kak pregled in morajo biti bolj strogi pri oceni tveganja njihovih strank.
Saj je pri nas podobno, ampak banka zaradi poznavanja klienta velikokrat ze sama odznaci sumljive transakcije, ki jih njihov sistem prepozna.
Ampak za kaj bi bilo sumljivo, saj si nakazukem iz mojega TRR, ze od kar sem pri Revoluti iz istega TRR. Valda vidijo od kje pride denar.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.777
6.452
113
ne vem... mrbit fora, da jaz želim z debetnim (MC). ali pa kaka nizka omejitev po novem, ker imam najbolj osnoven račun. moram poklicat drug teden pa vprašat...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Smem vprasati koliko? Saj imas v mislih NLB. Zdele sem se spet igrala. 150 je slo, 200 ne. Kaj so to zdaj ene omejitve? Sparkasse jih je ocitno ze sprostil.
Jaz top-upam od nekaj 10 do nekaj 100 evrov nekajkrat mesečno iz NLB debetne MC, pa nisem še nikoli dobil kakega opozorila ali blokade. Na NLB imam paket Aktivni. Ali imaš morda kako diskrepanco pri osebnih podatkih? Recimo nekje kak šumnik, drugje pa ne?
Mi je pa lani Revolut blokiral plačilo na eno največjih Hrvaških turističnih organizacij. Bog ve zakaj!

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.482
3.886
113
Ljubljana
hmpg.net
Preverite, če imate morda vklopljeno zaokroževanje zneskov za donacije.

Nedvomno je njena izjava 100% točna.

Samo, kako poem:
"Po čistem naključju je bralka ugotovila, da je kar dve leti opravljala donacije, za katere ni imela pojma, da jih je, in sicer ob tem, ko sta s partnerjem pogledala analitiko porabe v mesecu maju. Tako sta bila začudena, od kje se je nabral znesek 24 evrov za donacije."

Všeč mi je uporaba pasiva, sploh če " tega pa sama ni vedela, saj odtegljaji niso bili nikjer zavedeni."

Pravi dedektiv, da je ugotovila, da je bilo odtegljajev, ki niso bili nikjer zavedeni, v mesecu maju za 24 EUR.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Še tole potem bom nehal smetit...kakšni so feeji? (razen nakup in prodaja).

Če imaš delnice, če ti denar leži...

Tule sem tole dobil...
1687892558188.png

Račun sem odprl že, sedaj mi morajo še odobrit in 100€ moram nakazat....

• Všeč mi je
Reactions: JakeOnBreak

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.777
6.452
113
Ni feejev. Imam pa samo accumulated ETF, tako da tudi kakih dividend in sitnosti s sporocanjem fursu nimam. Prodala nisem pa se nic.