Zahteva regulatorja. Mogoče je vsota vseh zneskov preseglo za preverbo.Delim z vami neprijetno izkusnjo z Revolutom. Uporabljam ga 4 leta, Metal racun. Denar nanj nakazukem s top up ali pa z nakazilom. Vedno iz NLB, isti racun.
Vceraj si nakazem 100€, kot ze nickolikokrat in mi blokirajo teh 100€ z razlago, da moram pojasniti namen transakcije in izvor denarja ter kaj pomeni namen: “prenos na drug TRR istega imetnika”.
Mislim wtf? Prejsnji teden sem naredil top pa za 2.000 iz Visa kartice brez problemov, zdaj pa je problem 100€. Seveda sem jim vse razlozil, ampak traja…
Se sprasujem, a zdaj se bom vsakic tresel za tako nakazilo. Res ne razumem, njihov komitent sem 4 leta, vedno pride denar iz istega racuna, ipd.
Ampak za kaj bi bilo sumljivo, saj si nakazukem iz mojega TRR, ze od kar sem pri Revoluti iz istega TRR. Valda vidijo od kje pride denar.Topup iz Vise je bistveno bolj legit, ker se natancno vidi, da je izvor denarja kreditna kartica.
Sprotna nakazila, ki so po moznosti skoraj vedno ista in v zaporednih dneh ali pa skozi daljse obdobje na podobne datume, so zmeraj potencialno sumljive transakcije in skocijo ven.
Verjetno so v maticni drzavi sprejeli kako novo dopolnilo njihovega zakona o preprecevanju pranja denarja ali pa so imeli kak pregled in morajo biti bolj strogi pri oceni tveganja njihovih strank.
Saj je pri nas podobno, ampak banka zaradi poznavanja klienta velikokrat ze sama odznaci sumljive transakcije, ki jih njihov sistem prepozna.
Smem vprasati koliko? Saj imas v mislih NLB. Zdele sem se spet igrala. 150 je slo, 200 ne. Kaj so to zdaj ene omejitve? Sparkasse jih je ocitno ze sprostil.Jaz sem probal in mi dela normalno.
2.000€. Top up iz Visa credit, NLB.Smem vprasati koliko? Saj imas v mislih NLB. Zdele sem se spet igrala. 150 je slo, 200 ne. Kaj so to zdaj ene omejitve? Sparkasse jih je ocitno ze sprostil.
Jaz top-upam od nekaj 10 do nekaj 100 evrov nekajkrat mesečno iz NLB debetne MC, pa nisem še nikoli dobil kakega opozorila ali blokade. Na NLB imam paket Aktivni. Ali imaš morda kako diskrepanco pri osebnih podatkih? Recimo nekje kak šumnik, drugje pa ne?Smem vprasati koliko? Saj imas v mislih NLB. Zdele sem se spet igrala. 150 je slo, 200 ne. Kaj so to zdaj ene omejitve? Sparkasse jih je ocitno ze sprostil.
Ja to je res vse, ker prav tako uporabljam IBKR sem naredil prenos tja.Kaj se kakšen bolj pameten od mene zastopi v tole?
Temu redditu nič ne zaupam...
Poglej priponko 68482
Je kako navodilo za prenos?Ja to je res vse, ker prav tako uporabljam IBKR sem naredil prenos tja.
Pa je res .... šit.....Ja to je res vse, ker prav tako uporabljam IBKR sem naredil prenos tja.
Nedvomno je njena izjava 100% točna.Preverite, če imate morda vklopljeno zaokroževanje zneskov za donacije.
Banka ji je z računa pobrala 400 evrov
Na nas se je obrnila razočarana bralka, ki pravi, da so ji pri banki Revolut z računa v zadnjih dveh letih pobrali 410 evrov, tega pa sama ni vedela, saj odtegljaji niso bili nikjer zavedeni. Kako je prišlo do tega?www.zurnal24.si
Sem pozabil že, kaj moraš kaj prijavit te trgovalne račune?Ja to je res vse, ker prav tako uporabljam IBKR sem naredil prenos tja.
Ali je res potrebno to vse ročno vpisovati na edavkih, ali obstaja tudi kakšen drug način?Ne, samo prodaje delnic, ter dividende