NLB zaračuna za eno kartico pribitek 0,50% za drugo pa 0,40%ali ti revolut zaračuna tudi za transakcije s plačilnimi karticami Hrvaška
Pribitek na ECB tečaj 0,38% ali to zaračuna hrvaška banka
na hrvaškem imajo ponavadi vsaj ene 3 pos terminale in vedno vprašajo katera banka, katera kartica... tako da je pri njih zelo pomembno, da izbere pravi pos, vtipka pravo kartico.Danes mi Revolut ni šel čez za plačilo v trgovini na Hrvaškem. Razlog: incorrect merchant info
Ni ravno najbolje.
Več POS-ov imajo zaradi različno visokih provizij, ki jih zaračunavajo banke, odvisno od uporabljene kartice. Ko imaš majhno razliko v ceni se hitro pozna.na hrvaškem imajo ponavadi vsaj ene 3 pos terminale in vedno vprašajo katera banka, katera kartica... tako da je pri njih zelo pomembno, da izbere pravi pos, vtipka pravo kartico.
sam še nisem imel težav na hrvaškem.
Misliš fizična? To pa žal ne vem. Debetna je v vsakem primeru (tako Visa kot MC bodisi fizična ali virtualna).Ali je le virtualna MC ali dobiš tudi debetno MC?
Seveda sem imel v mislih fizično karticoPred kakim mesecem sem dobil Viso.
Hvala, Z Mastercardom trenutno dela. PRed kakim mesecem mi z Viso ni.Ja foter ravno dobil novo virtualno MC in jo je brez problema dodal v Garmin Pay. Je pa res da mu je tudi Visa pred tem delovalo, ne vem pa kakšen BIN je imela. Se pa spomnim, da se je čna na začetku, ko sem munnaredil račun, ni dalo dodat, potem je pa šlo čez nekaj časa in delovalo kakšne dve(?) leti dokler ni dobil nove MC.