Restavracije/gostilne - predlogi? LJ okolica

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
14.901
6.550
113
Popolnoma nič posebnega, ko nimajo vrta, pa še cel dan "dišiš" po menzi. Moja izkušnja tam je bila zelo slaba, preveč opevana in preveč reklame. Že to, da nimajo na mizi jedilnika oz.dopisanih cen, ti da misliti da je to en nateg. Glede na ocene na spletu, je totalno nahajpano, na koncu z računom in celotno vsebino, priporočam obvoz.

Npr. fajn domača hrana je gostilna Grabnar v Radohovi vasi (pr Johan), če že hočeš domačo hrano al pa čez cesto, pr Bakal. Je pa res izven Ljubljane.
Ocitno je bila tvoja izkusnja slaba. Meni je tam hrana dobra ampak draga zato ni moja prva izbira. Se pa dostikrat zgodi da sem tja povabljen in glede na klientelo, ki jo bos sicer nasel se po raznih cubotih in podobnih restavracijah, ni cudno da so navili cene. Cca 10 let nazaj so imeli npr povprecne cene malic
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.097
310
83
Popolnoma nič posebnega, ko nimajo vrta, pa še cel dan "dišiš" po menzi. Moja izkušnja tam je bila zelo slaba, preveč opevana in preveč reklame. Že to, da nimajo na mizi jedilnika oz.dopisanih cen, ti da misliti da je to en nateg. Glede na ocene na spletu, je totalno nahajpano, na koncu z računom in celotno vsebino, priporočam obvoz.

Npr. fajn domača hrana je gostilna Grabnar v Radohovi vasi (pr Johan), če že hočeš domačo hrano al pa čez cesto, pr Bakal. Je pa res izven Ljubljane.

Gremo včasih tudi ven iz Ljubljane. Ko bo prilika, bova pogledala kako se imajo v Radohovi vasi.
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.097
310
83
Ne jem po gostilnah, sploh pa ne po lj ;)
Nisem(nisva ) tip cloveka ki ne bi mogla prezivet ce ne bi zahajala na kosila v 3mestni cifri ;)
Mesa imam zaenkrat dovolj tako po moji kot njeni žlahti ;)
Ker pa sem nekoc zivel blizu Domžal, sem napisal kaj so nekoc govorili za Zajca.

Enako. Ampak včasih pa zapaše, sploh kaka bolj eksotična zadeva. Ali pa enostavno ni časa. Ali pa pač kar tako ...
 
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.097
310
83
Cene so zdaj take ja. Pa še to v ne posebej zahtevnih gostilnah/restavracijah. Malo višje si hitro proti sto. Za dva. Slow food, pa večkratni hodi pa podobni štosi si na tej ceni (proti sto in več) za enega. Brez preseravanja z vini.
Branetova cena je v menzah, recimo Šparova restavracija. Pa še tam jo z lahkoto prebiješ...
 

LeQuack

Guru
26. avg 2007
6.933
3.457
113
40
Lj
Ne pozabit tudi da so porcije zmeraj manjše, vsakič ko podražijo tudi porcije zmanjšajo ali pa so slabše kvalitete. Recimo ravno ta teden so v McD spet podražili Big Mac, zdaj je že 4,1€. Si predstavljaš da daš 4€ za tist mini otroški burger lol.
 

igi

Guru
13. okt 2007
5.479
1.094
113
Celje
Koliko je za vas sprejemljiva cena običajnega obroka za 2 osebi?
Brez juhe - glavna jed, solata, pijača - 35€. Več je drago.
mah vse je odvisno kje je ta obrok...

Če greva dopoldan na hitro "malico" v okoliških gostilnah, korektno jeva in spijeva neko pijačko praviloma 20-25€.
Če greva nekaj "bolj znanega" + kozarec vina pa si zelo hitro na 50+
več hodne "izkušnje" pa itak ni konca kar se cene navzgor tiče ;)
 
  • Všeč mi je
Reactions: brane_new

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.302
2.369
113
Koliko je za vas sprejemljiva cena običajnega obroka za 2 osebi?
Brez juhe - glavna jed, solata, pijača - 35€. Več je drago.

Brezveze je o tem govorit ker je čist odvisno ali greš na malico ali na kosilo in odvisno kam. Če ne izbiraš se lahko komot naješ in to dobro za 10€ po glavi s pijačko vred. Ponekod so za 7-8€ res konkretne in dobre malice.
 
  • Všeč mi je
Reactions: brane_new in igi

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.097
310
83
Da ne bo izpadlo, da sem temo odprl brez veze - delno poročilo s terena (v nastajanju).

Dva tedna nazaj v soboto sva se z drago ustavila v Rudniškem Kratochwillu. Plan je bil sicer drugačen, ampak je pač zmanjkalo časa. In ker sva bila že tam, jaz pa razpoložen za eksperiment, je padla tajska verzija. Jaz prvič jedel tajsko in to (spet prvič) s palčkami. Glavna jed - sladko kisli pišpčanec z lepljivim rižem (ona pa eno zadevo s škampi, pozabil kaj). Moram priznati, da je bilo dobro. S palčkami je trajalo malo dlje kot bi končal z vilicami, ampak je pa šlo do zadnjih zrn riža, ko je vseeno prišla na vrsto žlica. Kratochwill ni ravno prva destinacija na katero bi pomislil za tajsko hrano, ampak bom naslednjič poskusil še kakšno drugo jed tam.

To soboto pa sva se ustavila na tržnici v BTC, na morski hrani. Spet, kar se tiče morske hrane sem začetnik (beri - ne ravno ljubitelj). Za predjed smo se zmenili za eno dozo hobotnice v solati in eno lovk lignja v solati. Za primerjavo. No, ni primerjave. Hobotnica zmaga na celi črti. In presenečenje; hobotnica v solati je tam olupljena (razen res tistih najtanjših delov lovk, kar se itak ne da zares olupiti). Sicer bi se mogoče dalo kaj narediti z tržaško v katerei je bila hobotnica (in ligenj tudi), ampak vse v vsemu - super jed. In ker sem začetnik, sem šel z glavno jedjo na vse ali nič. Naročil sem buzaro s pečeno polento. Edina zamera, ki jo imam je to, da je porcija ogromna. Nisem je zmogel do konca. Pa ugotovil sem, da klapavice niso ravno jed, ki bi jo naročil samostojno. Gospa pa je bila tudi zadovoljna z orado. Sem poskusil in ne vem s čim jo pečejo, ampak je res zelo okusna. Sicer moje dame ne razumem najbolj (ona pa je ljubiteljica morske hrane) - v gostilnici/restavraciji z izključno morsko hrano (svežo iz ribarnice čez hodnik, v bistvu bi si lahko sama izbrala fizično kakterokoli ribo, ali kaj drugega morskega) gre ona naročit klasiko, ki se jo dobi za vsakim vogalom. Ampak, res je bila dobra.

Sicer tole ne paše v oceno predlaganih gostiln, ampak; prejšnji teden sem enkrat doma naredil varianto tajskega kosila (no, bila je večerja ker je bilo pozno). Rezanci in pekoča omaka iz hoferja (akcijska ponudba izpred par tednov, ki je mislim da še vedno na razpolago), piščanjčje meso (stegna, ker je bilo to v hladilniku) in nekaj hrustljavo popečene slanine (kocke), pa ogromno zelenjave (zamrznjen paket iz zamrzovalnika). Ugotovil sem, da je nekaj od naštetega zelo nasitno. Ugibam da riževi rezanci, ker ostalo sem že jedel v drugih kombinacijah pa nisem bil tako hitro sit. Ta del moram še preveriti v kakšni tajski restavraciji, kjer vejo kaj delajo. No, tudi domača varianta ni bila slaba. Do jutra je vsa hrana izginila, pa je ni bilo malo za pet ljudi.

Še eno priporočilo. Za ljubitelje hrane verjamem, da ne bo presenečenje. Prejšnji teden sem (spet proti večeru) naredil omako boloneze (moja varianta, ni recepta) s svežimi špageti iz Eurospina - nismo še tako daleč, da bi jih delali doma. To so špageti, ki se hranijo v hladilniku, niso suhi, ko se kuhajo za to rabiš pol manj časa kot za suhe, napnejo se tam za eno tretjino. Kila trideset mesa in kila teh špagetov za pet ljudi, izginilo preko noči. Zakaj to pišem? Da se hvalim kako dobro kuham. Ampak resno; če še niste poskusili teh špagetov (najbrž je z makaroni podobno) toplo priporočam, da to storite. Kuhani sami zase niti nimajo posebnega okusa, ampak skupaj z omako pa imajo tako dobro konsistenco, da to ni res. Jed je čisto drugačna kot, če bi uporabil suhe špagete, ne glede kako kvalitetni so.