No sej o tem sem že parkrat obširno pisal, pa bom zdej na kratko, policaj me je ustavil, dal pihat v ampulo (takrat so ble še, v digitalnega pa ni hotel dat). In ker se je odločil da me bo kaznoval mi je vzel izpit za 12 ur - do streznitve, ( po novem bi mi pa izpit vzel do razsodbe sodišča + pripor). V predlog k sodniku je napisal, da sem bil pijan. in to kasneje tudi trdil na soočenju pri sodniku. Ampak mu ni ratalo, se je tolk lagal, da se je zapletel v lastne laži. Po več kot enem letu sem na sodišču dokazal, da sem bil trezen, pa so me oprostili vse krivde.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ah, spet so ti strahovi zameglili pogled na realnost. Da ti policist lahko odvzame voznisko, te mora ustavit. Ce ti jo lahko odvzame, potem to pomeni da jo imas pri sebi in je na podlagi vozniske nedvoumno ugotovil tvojo identiteto. In ce obstajajo pogoji (po novem zakonu) da ti jo vzame potem si a) peljal v nasprotno smer po AC (ne vem kako bi lahko dokazal da nisi kriv), b) bil pijan kot cep (tudi ne vem kako bi dokazal da nisi kriv - alkotesti shranjujejo vrednosti in je komot dokazat kok je blo napihano), c) priletel na radar (kaj bi ti tu dokazoval? Da je vozil zlobni brat dvojcek in ne ti?)
Kar misli si. Pri nas se dogaja zaenkrat le to da te okrivijo za nekaj, kar nisi storil, in kot trdi policaj se tudi na poljskem to dogaja.Citat:
Uporabnik Matey pravi:
kaj podobnega lahko v kratkem pričakujemo tudi pri nas
Da se to tud pri nas dogaja pa povem iz prve roke, ker se je meni že nekajkrat zgodilo, da so me kaznovali nedožnega.Citat:
'Nisem pa bil pripravljen okriviti kakšnega poštenega državljana za nekaj, česar ni storil, kar se zaradi uvedenih kvot tudi dogaja
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
kranj ima nov radar...tam pri obvoznici od sejma proti zlatem polju, tam vsi 60+.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
No sej o tem sem že parkrat obširno pisal, pa bom zdej na kratko, policaj me je ustavil, dal pihat v ampulo (takrat so ble še, v digitalnega pa ni hotel dat). In ker se je odločil da me bo kaznoval mi je vzel izpit za 12 ur - do streznitve, ( po novem bi mi pa izpit vzel do razsodbe sodišča + pripor). V predlog k sodniku je napisal, da sem bil pijan. in to kasneje tudi trdil na soočenju pri sodniku. Ampak mu ni ratalo, se je tolk lagal, da se je zapletel v lastne laži. Po več kot enem letu sem na sodišču dokazal, da sem bil trezen, pa so me oprostili vse krivde.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ah, spet so ti strahovi zameglili pogled na realnost. Da ti policist lahko odvzame voznisko, te mora ustavit. Ce ti jo lahko odvzame, potem to pomeni da jo imas pri sebi in je na podlagi vozniske nedvoumno ugotovil tvojo identiteto. In ce obstajajo pogoji (po novem zakonu) da ti jo vzame potem si a) peljal v nasprotno smer po AC (ne vem kako bi lahko dokazal da nisi kriv), b) bil pijan kot cep (tudi ne vem kako bi dokazal da nisi kriv - alkotesti shranjujejo vrednosti in je komot dokazat kok je blo napihano), c) priletel na radar (kaj bi ti tu dokazoval? Da je vozil zlobni brat dvojcek in ne ti?)
No Apollo, kdo bi mi danes plačal škodo, ki bi je utrpel zaradi neupravičenega zapora, eno leto brez izpita, nabrž tudi izgube službe..... če bi se mi enako zgodilo danes?
ps. kateri alkotesti pa shranjujejo napihane vrednosti? Včasih tega ni blo. Pa shrani tudi za leto nazaj,(datum+ura) ker tolk časa je trajalo da sem prišel do sodnika? Pa se to ne da zbrisat al kako drugače zmaniulirat po tolikem času?
Ooo še zdaleč nisva razčistila in izgleda tud ne bova, dokler ne boš v sebi priznal, da so nekateri policaji goljufivi in se spravijo na nedolžnega, ter ga hočejo na vsak način spravit ob izpit in denar. Ter si sami izmišljajo prekrške in jih naprtijo ljudem, tako kot je napisal zgoraj poljski policaj.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
No Apollo, kdo bi mi danes plačal škodo, ki bi je utrpel zaradi neupravičenega zapora, eno leto brez izpita, nabrž tudi izgube službe..... če bi se mi enako zgodilo danes?
ps. kateri alkotesti pa shranjujejo napihane vrednosti? Včasih tega ni blo. Pa shrani tudi za leto nazaj,(datum+ura) ker tolk časa je trajalo da sem prišel do sodnika? Pa se to ne da zbrisat al kako drugače zmaniulirat po tolikem času?
Zelo preprosto je to. Ko ti napihas kolikor pac napihas, policist izpolni zapisnik o preizkusu alkoholiziranosti. Ce se strinjas z rezultatom ga podpises. ce se ne strinjas ga ne podpises ampak ti je odrejen strokovni prelged kjer lulaš v lonček in daš kri. Na podlagi rezultata si pa kaznovan ali pa ne.
Zdej ce bos ti na sodiscu trdil da si pihnil 0,00 policist pa je ponaredil rezultat in tvoj podpis da se strinjas, se bo vkljucil specializiran oddelek VDT pogledal ker alkotest se je uporabljal in preiskal sum kaznivega dejanja ponarejanja uradnih listin. Če bo ugotovljeno da si se to izmislil pa boš fasal krivo ovadbo (če bodo tvojo prijavo sprejeli na zapisnik). Novi alkotesti shranjujejo vse meritve. Ne vem za koliko nazaj, mislim pa da je kapaciteta spomina takšna da lahko shrani več meritev kot jih policija opravi v 10 letih. In ja, zadeve se preverjajo in nekaj jih je že fasalo ovadbe. In ne ne zato ker bi nedolzne drzavljane nategovali ampak ker so na zapisnike pisali manjse vrednosti da jim ni blo treba folka vozit v pridrzanje.
Upam da sva to blodnjo razcistila in da bos v naslednjih dneh imel svetle trenutke
Ne vem sicer za koga se imaš ampak forum je namenjen razpravam in ne temu da ti želiš da jaz sebi nekaj priznavam. kot sem že na več mestih napisal: Policijo sestavljajo ljudje in ljudje delajo napake in kršijo predpise. In povsem jasno je, da policisti delajo napake in da so policisti ki naklepno kršijo zakone. Ampak guess what - tisti ki naklepno kršijo zakone delajo to iz koristoljubja in se zapletajo v povsem druge posle in ne v to kako se izmislit da si ti pijan. Izjava tistega poljaka je malce smešna ampak ok - očitno je navaden bedak da je šel kaznovat sam sebe. Če ima nek policist željo pisat položnice se postavi nekam kjer ve da je veliko kršitev in jih piše pa magar z radarjem stoji nekje kjer ve da bo folk prehitro vozil - ne rabi se pa izmišljevat prekrškov.Citat:
Ooo še zdaleč nisva razčistila in izgleda tud ne bova, dokler ne boš v sebi priznal, da so nekateri policaji goljufivi in se spravijo na nedolžnega, ter ga hočejo na vsak način spravit ob izpit in denar. Ter si sami izmišljajo prekrške in jih naprtijo ljudem, tako kot je napisal zgoraj poljski policaj.
Seveda. Pri tebi gre vedno malce drugače. Najbolj hecno je, da vsi primeri ki so se ti zgodili so očitno starejši od 10 let vsaj glede na tehniko ki jo opisuješ in na zakone ki so takrat veljali. Zdej mi ni jasno: a se je policija vmes spremenila? A si se ti spremenil? A si že tok časa kje zaprt in ni možno da bi te policija obravnavala? oz. najbolj verjetna možnost - vse je plod tvoje domišlije?Citat:
Ja, to kar si napisal naj bi bil pravilen postopek, ampak pri meni je šlo mal drugače.
In na podlagi tvoje pripombe si bil oproščen obtožb - torej država funkcionira kot je treba ane? Sicer je sedaj tako, da tudi če pihneš v dovoljenih mejah in policist oceni da nisi za na cesto ti odredi strokovni pregled in potem zdravnik odloča.Citat:
Policaj mi je dal za pihat v balonček, in ko je videl, da je malce pokazalo (še v dovoljenih mejah) se je izmislil da nisem dobro pihal in naj piham še enkrat. In mi pod nos pomolil že rabljeno in že malce pozelenelo ampulo, da bi ob ponovnem pihanju šlo skoz ampulo 2l zraka in bi rezultat pokazal dvojno mero alkoholiziranosti. Seveda sem se temu uprl in zahteval pihanje po predpisih. po dolgem prerekanju kričanju in grožnjah sta mi le dala pihat tako kot treba. Pihnil sem, policaj je pogledal, rezultata meni ni pokazal, napisal zapisnik je in mi rekel "vse je v redu, samo tule spodaj se podpiši" . Ker vedno preberem kaj podpišem sem videl, da je označil da sem pijan. Nato sem zahteval vpogled v ampulo, ki jo je pokazal, in videl sem da ni pozelenela čez mejo. No potem spet dolgtrajno o prerekanje, prepričevanje, grožnje z zaporom če ne podpišem itd..... Zahteval sem da piham v digitalnega, pa mi to ni omogočil, .... no na koncu smo se zmenili, da je v pripombe napisal točno koliko je ampula pozelenela (ne dovolj) nato sem šele podpisal. Vzel mi je izpit za 12 ur se mi zdi.
Ni. Pri prekrških pripor ni možen (če sploh veš kaj naj bi pripor bil) ampak ti je v primeru kršitev 130. ali 132. člena ZVCP-1 po 238b. členu ZVCP-1 odrejeno obligatorno pridržanje 6-12 ur. Če prav razumem ta novi zakon ti bo izpit res odvzet do sodbe. Je pa bistveno vprašanje ali bo samo odvzet ali bo tudi začasno razveljavljen? Namreč: Izpit ki je razveljavljen oz. prepoved vožnje se vpiše v evidence in policist ve da ti ne smeš vozit. Če se ti izpit vzame za 24 ur (listina) in ti policist ustno prepove nadaljno vožnjo 24 ur, to ni nikjer vpisano. In če se ti po izpustitvi iz pridržanja trezen voziš naokoli in te ustavi policist, bo ob preverjanju po evidencah videl da imaš veljavno VD in boš mu pač rekel da si ga pozabil doma. če se bo VD odvzemalo do sodbe potem ima to smisel samo s hkratno prepovedjo oz. razveljavitvijo veljavnosti VD in vpisom v evidence. Bo pa sodišče v tem primeru tvoj primer najverjetneje obravnavalo prednostno tako kot je to pri zaseženih avtomobilih - tam je zadeva na sodišču v roku enega tedna po zasegu.Citat:
Po novem zakonu bi me dal v pripor + vzel izpit do sodbe sodišča, je tako ali ni?
Če je to res je bedak. Je pač pisal nekaj zapisnik je pa dokazoval nekaj drugega.Citat:
No na sodišče je pa poslal obtožbo, da sem bil pijan in da sem zapisnik brez pripomb podpisal.
Ne ni bil, jaz ne bi kričal in se ne bi prerekal - če ne podpišeš zapisnika greš na strokovni pregled - če odkloniš strokovni pregled greš direktno v pridržanje - če si normalen se boš peljal na zadnjem sedežu če pa se boš upiral pa vklenjen v kibli. Ampak v času ampul tega ni bilo zato težko komentiram - tudi ne poznam principa delovanja ampul.Citat:
No, na tem mestu te vprašam, če je bil postopek pravilno voden.
VDT. Vrhovno državno tožilstvo - specializirani oddelek za pregon organiziranega kriminala - tam so poleg tožilcev zaposleni tudi policisti ki preiskujejo kazniva dejanja akterih so osumljene uradne osebe oz. osebe s policijskimi pooblastili. v času ampul tega ni bilo.Citat:
Uporabnik synthman pravi: In kje je bil tisti specialni oddelek VDO?
Ne vem - vprašanje za tožilstvo - seveda če je iz tvojih izjav bilo moč sklepati da je policist storil kaznivo dejanje. Neprofesionalen odnos ni kaznivo dejanje ampak disciplinski prestopek.Citat:
In ko sem na sodišču trdil, da mi je grozil, zakaj niso ukrepali ali proti meni zaradi žaljive obdolžitve ali proti policaju zaradi groženj in pritiskov?
No kot sem že zgoraj napisal - na koncu si bil oproščen - očitno pravna država funkcionira.Citat:
Na sodišče sem moral 2x, imel sem soočenje s policajem, ki je tudi na sodišču lagal, no na koncu sem bil oproščen.
Kadar jaz napišem da lažeš, svoje trditve argumentiram. Kar se pa tiče tegale primera pa prilepi dokumentacijo da vidimo.Citat:
Ker vem, da boš spet rekel da lažem ti že kar naprej povem, da imam še spravljen zapisnik, vabilo na sodišče, obdolžni predlog, sklep sodišča da sem oproščen, tko da vse moje trditve lahko dokažem.
Napisal si da je ampula pozelenela - torej nisi bil trezen, vprašanje je le ali si prekoračil dovoljeno mejo ali ne.Citat:
Ti povem da je policaj točno vedel, da sem trezen, pa me je hotel zajebat, vzet denar in izpit.
Tudi jaz ne vem kaj bi lahko imel od tega - obstaja več drugih načinov da nekomu zagreniš življenje če je to tvoj cilj.Citat:
Uporabnik synthman pravi: Ne vem kaj ima policaj od tega, tako kot tudi ne vem kaj so imeli tržiški mulci od tega ko so mučili mačke.
Dejva z dokazi operirat. po tvoji logiki je zaradi tvojega primera (izmišljenega ali pa ne - niti ni važno) vsakdo ki je napihal čez mejo bil ogoljufan in je v resnici bil trezen. Primerljiva bi bila izjava, da zato ker je devica marija brezmadezno spocela (kot pri tebi je to nepreverljiv dogodek) je sedaj logicno da vse zenske rodijo brez da bi prej imele spolni odnos (pa pustiva teolosko razlago kaj naj bi brezmadezno spocetje sploh pomenilo - sem trditev uporabil v kontekstu splosnega razumevanja termina "brezmadezno spocetje"). Torej ce imas dokaze, da postopek ni bil korekten lahko to govoris sicer spet lazes oz. si izmisljujes neka kvazi dejstva za katera nimas dokazov.Citat:
Na isto finto je padel kolega, ki pa žal ni opazil prevare, samo čudno se mu je zdelo, da je po enem al dveh pirih toliko pokazalo. Ja jasno, ker je pihal 2x in je pokazalo dvojno. Pa je bil ob denar in izpit.
Za tega poljaka bi bilo potrebno preverit opravilno sposobnost. Da gres narest prekrsek in se nato kaznujes?! Kaj a je globa nizja od koristi ki jo ima zaradi izdane kazni? Pol najbolje da se sam kaznuje 50x na dan - ne rabi delat napise si 50 kazni in je na koncu v hudem plusu. Populizem IMHO. Seveda so policisti že kaznovali nedolžne. Gotovo se je kdaj kdo le popraskal za ušesom, policist ga je ustavil in ga oglobil zaradi uporabe mobilnega telefona. To je dejstvo da se je to zgodilo. bistveno pa je ali je to posledica zmote policista ali njegovega naklepa. v naklep ne verjamem razen pri izmisljanju prekrskov pri kakem tujcu in potem pospravljanju denarja v lasten zep - samo tu gre za podkupovanje ali tatvino ali pa goljufijo, vsekakor pa zraven se zlorabo uradnega polozaja. Skupni imenovalec pa koristoljubje in ne zelja po cimvecjem kaznovanju drzavljanov (to je jasno vsakomur ki ima vec kot 5 mozganskih celic v glavi).Citat:
Sej zgoraj je poljak sam priznal, da se nekateri policaji izmislijo prekršek in kaznujejo nedolžne, no jest iz lastnih izkušenj pravim da pri nas ni nič drugače.
Ne bi podpisal zapisnika in bi sel na strokovni pregled.Citat:
Zdej sm ponovno napisal, kaj se mi je zgodilo, ti pa povej, kako bi ti ravnal na mojem mestu če bi bil v tej situaciji.
Na ignore listih sem pri tistih, ki se ne morejo z argumenti zoperstavljat mojemu pisanju. V olajševalno okoliščino ti pa priznam da je to težko.Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Fant, ti si resno bolan. Berem tvoje blodnje v citatih drugih (sam sem te ze zdavnaj pospravil na Ignore listo), ampak imam obuctek, da zdravila, za katera ti placujem, tebi res ne pomagajo. Si kdaj razmisljal da bi se prijavil na zdravljenje zaprtega tipa ? Ni nic posebno groznega, imel bos posteljo in hrano (in nic policistov ali redarjev, ki bi te poskusali napasti s svojimi parkirnimi listki in kvotami) in cez cas bos (morda) le prisel k sebi.
To velja tudi za cono 30! Da boste vedeli, zakaj mestne uprave na veliko kupujejo radarje.Citat:
(4) Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom dovoljeno hitrost v območju za pešce, v območju umirjenega prometa ali v območju omejene hitrosti, se kaznuje za prekršek z globo:
1. 300 eurov, če prekorači dovoljeno hitrost do vključno 10 km/h. Vozniku motornega vozila se izrečejo tudi 3 kazenske točke;
2. 500 eurov, če prekorači dovoljeno hitrost nad 10 do vključno 20 km/h. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk;
3. najmanj 1.000 eurov, če prekorači dovoljeno hitrost za več kot 20 km/h. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 9 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila;
4. najmanj 1.200 eurov, če prekorači dovoljeno hitrost za več kot 30 km/h. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 18 kazenskih točk.
Je zelo dobičkonosno že sedaj, od poletja dalje bo pa še bolj.Citat:
Uporabnik Matko pravi:
http://www.zurnal24.si/slovenija/kazni-le-za-navadne-smrtnike-200908/clanek
Lep primer iz prakse
Za navadne smrtnike, izsek iz novega zakona:
To velja tudi za cono 30! Da boste vedeli, zakaj mestne uprave na veliko kupujejo radarje.Citat:
(4) Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom dovoljeno hitrost v območju za pešce, v območju umirjenega prometa ali v območju omejene hitrosti, se kaznuje za prekršek z globo:
1. 300 eurov, če prekorači dovoljeno hitrost do vključno 10 km/h. Vozniku motornega vozila se izrečejo tudi 3 kazenske točke;
2. 500 eurov, če prekorači dovoljeno hitrost nad 10 do vključno 20 km/h. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk;
3. najmanj 1.000 eurov, če prekorači dovoljeno hitrost za več kot 20 km/h. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 9 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila;
4. najmanj 1.200 eurov, če prekorači dovoljeno hitrost za več kot 30 km/h. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 18 kazenskih točk.
Od poletja naprej bo to zelo dobičkonosno.
Citat:
Na ignore listih sem pri tistih, ki se ne morejo z argumenti zoperstavljat mojemu pisanju. V olajševalno okoliščino ti pa priznam da je to težko.
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
kranj ima nov radar...tam pri obvoznici od sejma proti zlatem polju, tam vsi 60+.
Ta "radar" iščem že en čas, pa ga ne vidim nikoli, ko se peljem mimo. Spet se en heca?
Slabo bereš. Napisal sem, da je bla pred 12-timi leti omejitev 60km/h, ne danes. Kasneje so popravili na 50, nedavno pa na 30km/h. In če danes pelješ 1km hitreje kot je blo včasih dovoljeno, torej 61km/h te čaka 1200€ + stroški postopka + izpit + še kaj.Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
joj sintič, za 1 km/h preveč bo 1200 € kazni? Daj ne zmišljuj si. Če boš namesto 60 peljal 90 pa bo res ja.
@all: kako dolgo se zdaj čaka sodnika za prekrške? Kolega je pred skoraj pol leta pihnil eno lepo cifro, ki ga bo verjetno stala izpita, ampak do zdaj še se nič ni zgodilo. Take tiče bi lahko pred sodnika spravili malo hitreje, da je zadeva čimprej mimo, ne pa da traja par let da je taka zadeva za tabo......
Se spomnim te debate. Šlo je za mulca, ki je naslednji dan, potem ko so ga policaji obiskali na domu in mu zagrozili z visoko kaznijo za prometni prekršek, naredil samomor. Ti si trdil da to nikakor ni možno, potem, ko sem ti nalepil scan iz časopisa, kjer je pisalo točno isto kot sem jest trdil, si pa ti utihnil.Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
Na ignore listih sem pri tistih, ki se ne morejo z argumenti zoperstavljat mojemu pisanju. V olajševalno okoliščino ti pa priznam da je to težko.
Jaz sem ti že lep čas nazaj utemeljil, da imaš v svojii trditvah narobe in to tudi podkrerpil z dokazi, katere sem nalepil sem.... Od takrat na tisto temo nisi več odgovarjal..... res zanimivo, zakaj te ma vse več ljudi na ignore
LP
PS: Pa ne se treudi, pa odgovarjat.. si mi že takrat vse povedal!