Renaultova percepcija Slovenije

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Olje je načeloma olje in ni grozne razlike če gre v renaulta al pa v bemfla a je tako? Govorimo o sintetiki. Jaz pa ne menjam olja sam in me pride malo več. Ampak ne me farbat, da je vzdrževanje bemfla na splošno poceni in ceneje kot cliota.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Koliko pa kaj stane servis za cliota? Da vidim koliko sem v minusu. Zadnji redni servis na 90kkm, interval 30kkm me je prišel 60€. Verjetno imajo überwagni kar tisto rabljeno olje iz friteze pa najlon štumfe za filtre, da so tako poceni.

Evo iz prve roke ti napišem servis za kupeja 318ci olje in oljni filter ter delo doma 45 evrov. Če pa je Castrol txt 5/40 za tebe olje iz friteze pa ne morem kaj priznam imam olje iz friteze
bonk.gif
! Torej sem potrdil tezo, ki jo je nekdo napisal! aja sevis pa je bil na cca 200.000 oktobra ali novembra lani!
Sem plačal za Twingiča servis na pooblaščencu 200 EUR. Za Porscha dobim brezplačno olje od kolega, kateri dela na servisu in si ga malce ''sposodi'' pri vsaki stranki, filter pač eni stranki ne menja, bo že zdržal do drugega servisa, saj je Porš
cheer.gif
, svečke sem pa v Anetu nabavil. Menjavo mi je pa drugi kolega, kateri mi je dolžan zato ker sem mu zrihtal sestro za enega hitrega, uredil brezplačno pod kozolcem.
Mater jim .... Renaultovsko, kako so me ocurili. Za Twingiča sem plačal 200 EUR, za Poršča me je pa prišel 6x5 EUR = 30 EUR.
Ergo, servis za Porša je cenejši od servisa za Twingiča.
zmaga.gif

Off: sej vem, da vam BMW-jašem ne bo jasno, kaj sem hotel povedat, ampak ok...
redface-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Olje je načeloma olje in ni grozne razlike če gre v renaulta al pa v bemfla a je tako? Govorimo o sintetiki. Jaz pa ne menjam olja sam in me pride malo več. Ampak ne me farbat, da je vzdrževanje bemfla na splošno poceni in ceneje kot cliota.

ti si mešal eno fritezno olje ne jaz jaz sem napisal kaj vlivam not! kar se tiče vzdževanja pa kaj pa vem nisem imel cliota sem imel tvingota sam tisti ni imel kaj veliko elektronike!
evil.gif

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Koliko pa kaj stane servis za cliota? Da vidim koliko sem v minusu. Zadnji redni servis na 90kkm, interval 30kkm me je prišel 60€. Verjetno imajo überwagni kar tisto rabljeno olje iz friteze pa najlon štumfe za filtre, da so tako poceni.

Evo iz prve roke ti napišem servis za kupeja 318ci olje in oljni filter ter delo doma 45 evrov. Če pa je Castrol txt 5/40 za tebe olje iz friteze pa ne morem kaj priznam imam olje iz friteze
bonk.gif
! Torej sem potrdil tezo, ki jo je nekdo napisal! aja sevis pa je bil na cca 200.000 oktobra ali novembra lani!
Ma ste smešni. Jaz olje ukradem pa si menjam sam doma pa me čisto nič ne stane. Sem pisal za pooblaščen servis in ne to kar si sami doma delate, oziroma kar je kdo komu dolžan. In ne me farbat, da je BMW-jev servis cenejši od renaultovega.
hysterical-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Za cliota 1.2 16v pride pri pooblaščencu servisu redni servis 128€. Je pa na 30kkm. Meni se ne zdi tako obupno drago, je pa vsekakor drago v primerjavi s kozolcem. Sigurno cena servisa v primerjavi z dražjimi avtomobili ni premosorazmerna s ceno avtomobila. V 4x cenejši avto pač ne gre 4x cenejše olje.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Za cliota 1.4 16v (nov model) pride pri pooblaščenemu servisu redni servis 114 €.
Za laguno 1.6 16v pride 158€.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
olje je olje. to stane povsod isto oz je kot je. pomeben faktor je urna postavka in cena rezervnih original delov.

in pa kok je potrebnega dela, da se nekaj naredi.

recimo menjava luču pri modusu, sprednje, zahteva razdiranje odbjača, jemanje luči ven..in je takoj nekaj dest evrov.

tko da kaj je cenej in akj dražje ni debata 5 min.

od benflov je edin nova petica luštna, ostalo je jebeštrga. audi pa itak še ni naredu avta, z izjemo q7.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
olje je olje. to stane povsod isto

Kot prvo tisto o olju verjetno ne misliš resno ali pač? Malo se pozanimaj koliko pride na pooblaščenem servisu npr. Castrol olje in koliko stane pri lokalnem oljnem dilerju!
bonk.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
če bi bral moje pritoževanje na honda servis v lj bi vedel, da vem d aje na servisu vsaj 30% drazje.

sam to ni merilo kok drag je servis. do sedaj so mi samo dvakrat vlili njihovo olje. pa sem naredi servisov že malo morje.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.282
4.106
113
No poglejte si en uradni račun . Je pa samo Caddy z DPF filtrom
601443-scan0001.jpg

Priponke

• 601443-scan0001.jpg
    601443-scan0001.jpg
    42,4 KB · Ogledi: 97

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.282
4.106
113
No samo brisalci res niso 158, to je skupaj z servisnim pregledom, Je pa res ,da je drago ko satan.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
No samo brisalci res niso 158, to je skupaj z servisnim pregledom, Je pa res ,da je drago ko satan.

in kak je servisni pregled brisalcev?