Renaultova percepcija Slovenije

Toro

Pripravnik
20. avg 2007
112
0
16
Tole mi pa gre na živce, no. Lahko da se motim - če se, naj me kdo prosim popravi -, ampak za Renault je Slovenija Culukafrija. Pri scenicih, na kratko:

- 2,0 dci ni na voljo in se lahko izvolimo zadovoljiti z 1,9 dci

- kar je še huje, filter trdih delcev FAP ni na voljo niti za doplačilo, medtem ko je v civiliziranih državah to del serijske opreme

In vse to pri podjetju, ki se bo glede eco2 razpočilo od napihovanja. Zakaj VW in podobnim ni težko ponuditi FAP, tem Francozom pa to na kraj pameti ne pade?

2vjtyxk.jpg

24vlnbn.jpg

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
zato, ker tako ko obstajajo ljudje ki bodo kupli golfa za 30k€, obstajajo tudi taki ki bodo to kupli brez da z oko trepnejo. ko bodo kupci postali zahtevni, bodo tudi politiko menjali

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Te konfiguratorji so, tako tako... Vem, da sem si enkrat za hec konfiguriral X5.. pa siva barva + M paket nikakor ni slo skupaj
stupid-1.gif

Toro

Pripravnik
20. avg 2007
112
0
16
Res, FAP niso kromani auspuhi in lite feltne.

ESP se še da dokupiti, na živce mi pa gre, ker ekologija ni na voljo niti za doplačilo.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
kaj točno pa je "pamtnega" ga laguni kupe? to da misli da je konkurenca švabski trojki
confused-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
po dolgem času spet nekaj, kar obrača kolesa zadaj.
drgač pa to ne more biti konkurenca bavarcu, je pa huda konkurenca, passatu, p407 in podobnim.

safrane, vel satis itd tudi nikoli niso bili konkurenca bavarcu serije 5, e klasi, ali audi 100

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
fap so stroški za voljo ekologije.
če se mnogi en gredo ekologije, ne vem zakaj bi se šel jaz iz mojega žepa.
najprej hudo dobičkonosne panoge, industrija, potem dobro stoječe države in potem softi.

Toro

Pripravnik
20. avg 2007
112
0
16
Razumem, ampak imaš tudi meni podobne imbecile, ki smo pripravljeni malce plačati, da si rahlo olajšamo vest, pa nam niti tega ne omogočijo. Poslovno zgrešeno.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Podji do Renault prodajalca s sprintanim avtom, ki ga želiš, pa ti bodo naredili izračun, koliko pride talk avto pri nas. Pa si siguren, da gre tukaj za "malce plačati"? Kakšni so stroški z vzdrževanjem FAP?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
s filtrpm trdih delcev so povezane tudi precejšnje težave....katere mogoče pri renoju še ne uspejo reševati dote mere, da bi ga vgrajevali v vozila. Torej bolje da ga ni, kot da bojo imeli nezadovoljne uporabnike, ki bodo bentili nad zamašenimi fitri, ter posledično problemi z motorjem/vozilom.

Ekologija na splošno ni nikjer prioriteta...si pa bolj varen
evil.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
zato, ker tako ko obstajajo ljudje ki bodo kupli golfa za 30k€, obstajajo tudi taki ki bodo to kupli brez da z oko trepnejo. ko bodo kupci postali zahtevni, bodo tudi politiko menjali

Ne gre se za to, da so kupci zahtevni, ampak da je zahtevna država. Če država ne naredi nič za to, da bi avtomobili imeli FAP, ga tud ne bodo imeli, drugače je v Nemčiji in Franciji.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Pa o tem govorim.. mozno, da je samo konfigurator gOLD in ni updejtan.. treba se je v zivo pozanimat..

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Mogoče smo napreden trg in top modelov starih vozov ne ponujajo več? Samo osnovne - cenejše modele za cenovno bolj občutljive. Scenic gre itak v penzijo glede na to, da so že predstavili naslednika.
wink-1.gif

Ingvar

Pripravnik
18. sep 2007
80
0
6
Ne vem, zakaj je DPF ali po francosko FAP bistven ekološki napredek. Zaradi čiščenja te zadeve je npr. poraba goriva pri Renaultih cca. 0,5 l višja kot pri enakovredni motorizaciji brez tega. Renaulti nimajo problemov s tem, tudi če gre samo za mestno vožnjo, saj se za potrebe izgorevanja saj v filtru višjo temperaturo doseže z dodatnim vbrizgom goriva. Nekateri drugi proizvajalci uporabljajo posebne aditive, Mazda pa ima npr. s tem kar nekaj težav (dvigovanje nivoja olja in preklop motorja na zasilni nivo delovanja, če imaš veliko mestnih voženj) in so zato pred kratkim vpoklicali vsa vozila zaradi posodobitve SW.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Ne upajo se FAPa ponudit ker nam na črpalkah ponujajo nafto primerno za FAP-e (tiste ki so bili narejeni po mercedosovi licenci v bivši jugi) po višji ceni kot tam kjer jo prebavi tudi FAP filter