No evo danes sem bil slučajno
promotor Zoe-ta na strateškem forumu na Bledu.....
Moram povedat da bom od danes naprej začel bolje spremljat EV/Hybrid del (sub)foruma
Avtoček je totalna zmaga za kar je namenjen........kot drugo vozilo v familiji za v službo in nazaj....če živiš v mestu.....ali na relativni oddaljenosti od njega.....sploh ta zadnji 2016 model z 300km dosegom.......je že kar suverena zadeva če se naprimer voziš iz Kranja v Ljubljano v službo...ga komot polniš doma!
Imeli smo 2.....2015 letnik in tega zadnjega z močnejšo baterijo....
Sam sem zadužil švohnejšega.....recimo "porabo" na relaciji Lj-Bled je bila 19 kWh/100km...ob prevzemu sem imel polnega z rangom 136km......na bled sem prišel z 66km preostale baterije.....na Bledu in njegovi okolici imaš dejansko kar nekaj polnilnic......in je recimo ENOdnevni izlet Lj-Kranjska gora dejansko čist izvedljiv ČE si ga uzameš tako da spiješ umesne kave na primernih počivališčih...recimo BS Voklo.....BS OMV Radovljica......dejansko 30min filanja bi ga zadost revitaliziralo da prideš bp nazaj do Lj
Je bil pa moj 2015 žal ravno že produkcijski tako da je zezalo polnjenje na polnilnici......če je bil "segret" je nekaj ven metalo....tko da me je nazaj v Lj pripeljal dejansko dizelski Talisman
2016 je bil BP......bil je tudi malo bolje opremljen (usnje)....in pa dejansko ma "uplift" manj Jogurt PVC plastike (tok tok)......kot 2015 model...drugače sta notri ista...
Kot zanimivost....2016 z močnejšo 43kW baterijo je imel ob prihodu na Bled rang enak kot sem ga imel jaz ob prevzemu 22kW napolnjenega v Ljubljani......preostanek po tem je bil 126km...ne vem pa v kakšnem stanju je bil pa ob prevzemu....
SKratka......v ne tako oddaljeni preteklosti......se ne bojim več EV vozila.....ČEPRAV sem zjutraj že delal scenarije v glavi kakšen roadtrip bo to sploh....bomo sploh prišli do Bleda....brez da bomo bledi