Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
No Andy, roko na srce tvoji izračuni so malo optimistični oz. jih primerjaš s svojo bencinsko Xsaro Picasso. Jaz sem po spritmonitorju v zadnjem letu naredil 18.716 km in zapravil za bencin 1.354 €, pa bi s poceni mlinčkom od dizla lahko prišel skozi s še nižjo ceno na km. Nakup avta je pač še zmeraj v prvi vrsti kaj hočeš in kaj si lahko privoščiš, če hočeš električno vožnjo in nočeš kuriti tuje nafte je Ampera absolutno dobra izbira, ekonomska računica pa bolj težko.
Tisti C-Zero v akciji pa je bil absolutna zmaga, če ti pač tako majhno vozilo ustreza, ampak polna cena je bila 35 k€, kar je pa adijo pamet.
Jaz vedno delam primerjavo z obstoječim stanjem, v mojem primeru Xsaro Picasso. Preskok na Priusa bi bil premajhen v primerjavi stroškov za bencin, na Ampero pa pač konkreten, v mojem primeru 2.000 EUR/leto, naredim cca. 20.000km/leto.
Ta znanec, ki je Ampero testiral čez vikend, naredi na leto 60.000km. Prihranek ne bo sorazmerno večji, ker bo pri vožnji v službo in nazaj (100km v vsako smer), še vedno kuril nekaj bencina, ampak vsaj 60km pa bo naredil na elektriko v vsako smer. In to samo pri vožnjah v službo in nazaj. Potem pa prištej še ostale vožnje. Trenutno vozi Audi A1, ki mu kuri 6l/100km dizla, ampak prihranek bo imel še vedno konkreten - na uč, vsaj 3000-3500EUR/leto.