renault twingo

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Na splošno odličen avto glede prostornosti noter (odznotraj večji kot odzunaj), tudi glede zanesljivosti ni problema.

Ampak cena je kar pretirana, če ima dejansko tako malo prevoženih kilometrov pomeni, da je len ko prase. Poleg tega pa niti klime nima, za enak denar dobiš Punta 2002 s klimo.

Če že hočeš Renaulta pa mogoče Clio? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5849262&show=1

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Mogoče malce visoka cena. Se pa clio ne more primerjat z njim, vsaj po mojih izkušnjah ne, Mislim glede prostornosti in udobja za volanom, ostalo je pa že napisano - nima klime in nima centralnega zaklepanja. Glede zamorjenosti motorja - en izlet na morje in nazaj (če nisi ravno iz Dekanov ali bližje
smile-1.gif
)pa je rešen. Pišem iz izkušenj, ker ima mati takšnega.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Odlično izkušnjo ima moja sestra, ki je kupila Felicio od 75-letnika. Ji je na poti na morje zabasalo katalizator, je morala novega kupit
tongue-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Uff Twingo, moj prvi avto
grin1.gif

Sem z njim prišel preko 222.222 km (kupil sem ga pri cca 110k km). Brez kakršnih koli težav, rezen seveda končnikov in zavor. Skratka fantastičena avto, ki mi je res odlično služil, čeprav imam 190cm.
cheer.gif

Glede dotičnega pa težko svetujem.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Mi imamo Twingota 2001 in smo nasplošno zadovoljni z njim. Morda ima malenkost previsoko ceno ampak, če malo preračunaš koliko boš izgubil v petih je še vedno dober nakup. Če je res tako kot piše raje vzamem tega, kot kakšnega zjahanega za 300€ manj. Recimo naš ima klimo, 2xAB,centralno, malo kilometrov pa si ne bi upal nastaviti več kot 1900€.

simon

Zelenc'
14. nov 2007
25
0
1
37
koper
HVala vsem za odgovore. V četrtek ga gremo pogledat pa upam da bo tak kot je na slikah:)
Držite pesti

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
D7F in njegovi nasledniki, to je praktično neuničljiv motor, edino kar je crknilo,je bila "špula". Avto sem prodal z 300kkm (sicer clio,ampak isti motor) pa ga še danes vidim ko sem na gorenjskem.

Drugače se ne sekiraj kaj dosti, če nima klime in servota, ker že 60 konjev ne da kaj dosti od sebe, kaj šele z klimo in servotom.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Naš nima servota in bi kar zamenjal s klimo če bi se dalo. Se mi žena včasih kar smili, ko ga obrača na dvorišču
wink-1.gif
. Jaz ga včasih vzamem za v mesto in raje odprem šipe kot, da mrzel zrak piha okoli mene. Na relacijah je pa klima ok in tudi kakšne hude izgube moči ne opazim.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Mah, tudi servo ni tako hud primankljaj, sploh glede na stroške. Če si navajen vozit brez serva (kar pomeni da se ne trudiš vrteti volana na mestu, ko avto stoji) potem ni težav. Striktno za mestne ulice in parkiranje bi prav prišel, za obrnit doma in v službi pa ni panike. Ni hudo "težek" volan brez serva.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Mah, tudi servo ni tako hud primankljaj, sploh glede na stroške. Če si navajen vozit brez serva (kar pomeni da se ne trudiš vrteti volana na mestu, ko avto stoji) potem ni težav. Striktno za mestne ulice in parkiranje bi prav prišel, za obrnit doma in v službi pa ni panike. Ni hudo "težek" volan brez serva.

Tako je, bistvo je da ne obračaš volana na mestu. Mal naprej, mal nazaj, vmes ko pa se premikaš pa obračaš volan. Tudi z 195/50/15 se je dalo parkirat, brez da bi roke pustil na volanu.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
461
83
45
dolenska
Srečen nakup.
Pred leti sva z mojo rabla še en avto. Takisto se je zapičila v twingota. Mal gledava in le ugotovim ( ker sem lenoba), da nima zadnjih vrat. Imava že mularijo. Prav tako me je zmotila oprema. Za isti denar se je dobil bolši clio. Aja, badžet je bil 700 euro. No pristala sva na 19-ki, klima, servo, el. stekla,... za 500 euro.
Jah, rabla sva drugi avto, ki pa je mogel v sili razmer nadomestiti prvega (mondeo)
grin1.gif
. Ta kombinacija vozil pro bajt je za mene zmagovalka.

Nazadnje urejeno: