Renault Twingo Ph2 Vrs Novi VW Up

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Nevem kaj potem folk po nekaterih forumih bluzi (ne spomnim se kje sem prebral, tu ali na avtomobilizmu), da je to navaden navigon, ki ga lahko v trgovini kupiš za 150 eur. Sem vedel, da niso to korejci, ki ti pri i30 prodajo gamina in parrota, če si zaželiš navigacije in telefonije.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.716
9.927
113
40
MB
prenosni navigacijski in multimedijski
sistem maps + more:
barvni zaslon na dotik
Bluetuuth naprava za prostoročno telefoniranje
navigacijski sistem
glasovno upravljanje - čitalnik kartic microSD

292,04 €

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.707
1.352
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Sem vedel, da niso to korejci, ki ti pri i30 prodajo gamina in parrota, če si zaželiš navigacije in telefonije.

To je zame veliko boljša rešitev, kot tovarniške vgradnje.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Mi mamo doma Lupota že 11 leto. Motor je 1.4 8v=60 konjev. Avto je poskočn, ma kratke brzine, glih za po mestu. Pred tem smo mel Cliote in teh moja mam ni nikole dejansko prebolela. Problemi so bli kar se tiče Lupota, vžig, razdelilna kapa, nonstop se prikazuje lučka za motor, kar na servisih niso mogl nkol odpravit. So rekl, da je zarad bencina in blabla... Dejansko je ok avto,sam prtljažnik je pa obup, ni ga skor nč. Velikokrat smo morala špecerijo dat kr na zadnje sedeže.
Jz osebno bi raj meu Twingota, ker WW segment ni moj stil. No če bi se me res spraševalo kaj bi meu, bi to biu definitivno Honda Jazz ali Toyota Yaris, sam to so svetlobna leta pred Upom in Twingotom. Aja pa Kia Rio mi je hud izdelek, sm ga vozu in sm biu res zadovoljen....

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Povej še koliko porabi.
grims-1.gif

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
men je pokuril KR-LJ po cestah za katere je narejen 4,2l.. LJ-KK pa je pil mal pod 6. Vožnja 140kmh... ima avto precej kratke prestave in se pelješ 50kmh v 5 prestavi z lahkoto. Vozil sem pa 75konjsko varianto, ker jo pač tako imamo.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Nevem kaj potem folk po nekaterih forumih bluzi (ne spomnim se kje sem prebral, tu ali na avtomobilizmu), da je to navaden navigon, ki ga lahko v trgovini kupiš za 150 eur. Sem vedel, da niso to korejci, ki ti pri i30 prodajo gamina in parrota, če si zaželiš navigacije in telefonije.

To dejansko je navaden navigon za 150 EUR, samo da ima Up vgrajen "dock" v armaturko.
Ampak tvoja bolestna obsedenost s Korejci je pa že prav nadležna... tipičen Rušan
evil.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.716
9.927
113
40
MB
navadni navigon ima potovalni računalnik od avta? pa z sd kartice lahko na radijo predvajaš glasbo? zakon
grin1.gif

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Ehm... z Navigona na radio preko AUX in lahko predvajaš, seveda.
smile-1.gif

Za potovalni rčunalnik so se pa res fajn zmenli z Navigonom
smile-1.gif
Se posuvam s pepelom za prejšnjo izjavo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Sem vedel, da niso to korejci, ki ti pri i30 prodajo gamina in parrota, če si zaželiš navigacije in telefonije.

zmaga.gif
karte posodabljaš 300x lažje kot pri vgrajenih.....ČE jih sploh lahko (pri vgrajenih)

Pa še portable je........če rabiš kam za peš it

Sam cizy je pač cizy..........ka čmmmmmmm tak snnnnnn modeLL
hysterical-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A bejž no bejž... Uradno se da karte kupiti tako za tovarniško vgrajene kot za namenske in posodabljati. Problem je edino pri rižarjih, kjer povečini še ne vedo kje je Slovenija, vsaj še kakšne dve do tri leta niso...
Za evropske modele vgrajenih navigacij pa ni blema dobiti kart na pašniku in tudi spodobno pokrivajo celo evropo...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.716
9.927
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:

zmaga.gif
karte posodabljaš 300x lažje kot pri vgrajenih.....ČE jih sploh lahko (pri vgrajenih)

Pa še portable je........če rabiš kam za peš it

hysterical-1.gif

tudi tega z up-a se da vzet ven ... tak da ... ne vem kaj v bistvu hočeš dopovedat ?
grin1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.425
5.661
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A bejž no bejž... Uradno se da karte kupiti tako za tovarniško vgrajene kot za namenske in posodabljati. Problem je edino pri rižarjih, kjer povečini še ne vedo kje je Slovenija, vsaj še kakšne dve do tri leta niso...
Za evropske modele vgrajenih navigacij pa ni blema dobiti kart na pašniku in tudi spodobno pokrivajo celo evropo...

Garmina ti naložim v eni uri.......ok z ostalimi portable navigacijami mam malo manj izkušenj....pa sem tud že z pomočjo zrihtal 2 WinCE kitajčka na iGo....

1x sem posodabljal navigacijo v Lancii Phedri......poznam forume......poznam download linke za karte ampak:

a) pri vgrajenih se ti zna zgodit da se karte posodabljajo samo do določene stopnje....potem update opustijo in ti si z pokritostjo kjer si

b) Rabiš profi pekače......al pa na ebayu iščeš drage cca 10 let stare modele pekačev ki znajo pečt z 1x-4x hitrostjo in pečejo na nek drugačen princip kot te tanovi ki so sedaj v prodaji....je bla tema o tem na alterju....poišči

c) Probavat moraš CD-DVDje različnih proizvajalcev....ene prime druge ne....po možnosti take k majo print nazgornji strani da laser kao bolj zapeče

Uglavnm na lancii mi je uspel samo 1x zapečt CD tako da ga je prepoznalo....pa še to sem žal začel z Vzhodno EU tko da ni koristi

Ceuga fuka uglavnm s temi ugrajenimi navigacijami......medtem ko si garmina/iGota posodobim v cca 1 uri
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.425
5.661
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Problem je edino pri rižarjih, kjer povečini še ne vedo kje je Slovenija, vsaj še kakšne dve do tri leta niso...

Tud ta stavek je mal smešn..........Ker na WinCE kitajčka daš loh od garmina do iGota.......boli rižarja kjera karta je gor....

Tud proizvajalci GPSjev delajo naprave tko da znajo brat eno znamko zemljevida ( NavTeq, Teleatlas.........) .....tud rižarji tko nardijo......sam vedt morš kjero znamko morš zapečt na CD

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Tebi se pač očitno da jebati za privarčevanih 15 eur., jaz sem za tak denar raje preprosto kupil dvd z mapami na bolhi in sem si prihranil eno popoldne časa ter nekaj živcev.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:

hysterical-1.gif

Čudno, da potem pri novem modelu i30 ponujajo tovarniško vgrajeno navigacijo, a?
bonk.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.425
5.661
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Tebi se pač očitno da jebati za privarčevanih 15 eur., jaz sem za tak denar raje preprosto kupil dvd z mapami na bolhi in sem si prihranil eno popoldne časa ter nekaj živcev.

a) kolikokrat na leto ti izidejo updati kart za tvojo vgrajeno navigacijo
sprasujem se.gif

b) ali vsakič ko pride ( če pride ) update kupuješ nove DVDje na bolhi za 50-100++eur
sprasujem se.gif