Renault Twingo Ph2 Vrs Novi VW Up

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Novo ime za isto sranje verjetno spet delano nekje v južni ameriki.
smile-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja, avto, ki ima večino potencialinh kupcev v EU, bodo izdelovali v južni Ameriki in jih bodo z ladjami vozili k nam.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.422
404
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik map pravi:
@vprasaj

Načeloma je pri teh vozilih en in isti šmorn. Lahko naletiš na dober izdelek, ali pa pol izdelek. Twingo je že nekaj časa zunaj, koncept in motorji so preizkušeni, z faceliftom kej velik ne bodo spreminjal po tehnični plati. Zadeva se obnese. Glede VW. Načeloma naj bi šlo za dober izdelek, ampak glede na prakso pri vsakem novem modelu je lahko nekaj porodnih težav. Potem si pa jezen ker na servisih visiš. Glede VW bi vsaj jas kašno leto ali vsaj pol leta počakal, da porodne problemčke odpravjo. Upam pa da ne bojo tisti zlajnani 1.4 16v 55kw motor noter dajal. Ker tisti motor je katastrofa. Po tolko letih pa še vedno nedodelan.

V tem segmentu bi jest pogledal še za trojčki C1/107/Aygo in korejsko konkurenco. Zame imajo ogromno prednost pred zgoraj navedenima in to je 5 vrat.

EDIT:
V Upu naj bi bil popolnoma nov 1.0 motor z 60 oz. 75 KM. Na papirju obljubljajo malo porabo in emisije. Kako bo dejsnsko z kvaliteto in porabo bo pokazal čas. Mislim pa da 8.5k evropejcev ne bo dovolj

Hvala za konstruktiven odgovor. Sam sem istega mišlenja. Fino je imeti nov model ampak so križi vedno z poporodnimi težavami. + 1.2 16v motor je za twingota min. Kar za primerljivega upa bi bilo zagotovo 10+ eur. za ta denar imam isto kakovost in še nekaj denarja v žepu. + Sedaj je Renault izdal podaljpšano garancijo do 7 let ali 200000 km (za dokup) glede na to da bo avto delal max 10-15.000 km bi nam v upoštev prišla garancija 60 mesecev ali 80.000 km, pa še nekega krutega doplačila ni. Na VW mi niso pa znali še nič povedati o vw in garancijah, servisih ali sploh česarkoli o upu.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Grd je pa še vseeno.
evil.gif

Ma ni grd. Ma pač posebno ciljno publiko - tiste, ki si želijo ibervoz, pa za zaresnega nimajo denarja. Pri twingotu recimo so pa ciljna publika pupike.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.716
9.927
113
40
MB

preživel popoldne z njim
smile-1.gif
všeč mi je volan, sedeži, s svojimi 185 cm pa 100+ kg sem lahko sedel zadaj, s sprednjim sedežem nastavljenim po mojem okusu.

dirkač seveda ni, ampak je lahek in po mestu ni problema, je zabaven za vozit
cheer.gif

pomankljivost po moje skakanje po grbinah, kar pa gre na račun kratke medosne razdalje
smirk-1.gif

sicer bolj čakam na citigo, ki bi naj prišla čez kaki mesec, ampak bistveno cenejša itak verjetno ne bo

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Prosim ne, ker imam že od nekdaj alergijo na avte z števcami sredi armature.
d055.gif

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
Pri UP-u
Voznik desnega okna ne more odpret. Mora se nagnit na desna vrata.
Vzglavniki niso nastavljivi...

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.716
9.927
113
40
MB
za šipo je res, ampak če ne bi tega danes prebral v testu na siolu, 99 % sploh ne bi opazil, bolj je moteče da se šipa ob kratkem pritisku ne spusti do konca, za desno me ne briga
smile-1.gif

sedeži so se meni zdeli vredu, nasploh je filing v avtu kulski
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
A "navigacija" v Up!-u je serijsko not v vseh modelih?
Oz. kaj sploh vse je tisto. Glede na ime Navigon sklepam, da je navigacija, sam glede na ikonce je pa še nekaj več?
Vrjetno je še s kablom priklopljena nekam na računalnik od avta?

A sta oba registrirana samo za 4 ljudi?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.716
9.927
113
40
MB
300 € je za doplačat, je pa navigacija, kolk sem videl omogoča tudi telefonijo in pa potovalni računalnik, gre jo pa vzet iz konzole in uporabljat tudi za peš hojo
smile-1.gif