Renault Twingo Ph2 Vrs Novi VW Up

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.422
404
83
Ljubljana
Kupuje se sledeči nov avto. Nekje v Jan 2012

Buget Nekje cca 8.500

Mestni Avto za v službo malo obvoznice.

So že znane cene za oba modela?

Zdej twingota že poznam, zanesliv, všečen drži ceno, motorji niso najnovejši ampak so pa zaneslivi uporabni. 1.2 16v 75
Up je popolnoma nov model ki še ne vemo nič o njem, ampak glede na to da v tem segmetu slabih vozil ni več, se upam poslužiti oba. Spoštujem znaki Renult in VW, do sedaj z vsemi zadovoljni.

Z veseljem sprejmem vse obljektivne argumente za proti in pripročitev kake konkurence (se pravi isti segment vozila ne segmet višjde kot npr Clio Vrs Polo) + (in utemejitev zakaj)

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.422
404
83
Ljubljana
Še toliko da se ve za katera vozila se gre še dve simbolični sliki:
Twingo
Renault-Twingo_2012_800x600_wallpaper_06.jpg

Up
Volkswagen-Up_2013_800x600_wallpaper_02.jpg

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Izkušnje imam samo s Twingom pred face liftom ... in nisem ravno navdušen. Motorji (bencinski) so sicer dobri, ostalo pa precej šepa ... materiali in izdelava niso na nekem nivoju. Twingo I je bil s tega vidika v svojem času precej boljši.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Recimo en vidik - servisi:

kateri servis imaš v bližini?

Servis twingota je cenejši kot servis VW-ja.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.422
404
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Recimo en vidik - servisi:

kateri servis imaš v bližini?

Servis twingota je cenejši kot servis VW-ja.

Servisia imam 4 km narazen oba. tako da to mi je vseeno. Cena servisa je tam tam enkrat na interval 2 leti ali 30000 km cca 250 € (to je za oba modela isto če se ne motim) Ni neke ogromne razlike med tem dvem servisom.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.422
404
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Izkušnje imam samo s Twingom pred face liftom ... in nisem ravno navdušen. Motorji (bencinski) so sicer dobri, ostalo pa precej šepa ... materiali in izdelava niso na nekem nivoju. Twingo I je bil s tega vidika v svojem času precej boljši.

Isto imamo sedaj polota 2005 letnik 90.000 km sami črički že od novega, volan se lušči armaturka se je napihnila... Popolnega avta ni. Naplošno smo pri hiši zadovoljni z meganom 2007 dci ima sedaj 120.000 km dela vse bp. pa tud megan je mel sem pa ke kake hibe. Ali bom kupul renault ali vw, važno da se vozi, da dela, avte pri hiši pa tako ali tako menjamo na 7 let. Tako da se ta polo menja sedaj za nek manjši avto.

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Meni je bolj všeč Twingo, čeprav je UP čista novost na tržišču. OK, saj bo Twingo tudi nov, ampak ime je pa staro že skoraj 20 let
evil.gif

Kakih tehtnih razlogov za tole pa nimam ... razen vizuelne percepcije

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Za cliota na uradnem pljunem okrog 120€ za servis na 30k. Kako je lahko za twingota dražji?
smile-1.gif

Kater servis pa je to če ni skrivnost?
Meni so pri Twingu RS računali za redni servis 130€ pri Timiju v NM, tako da mora biti za 1.2 16V cena enaka, ali pa še manjša.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Prenovljeni Twingo je kičast, AW, nasploh, ta nova generacija nima tiste navihanosti kot original.
Moja izbira bi bila Škoda Citigo - minimalističen, decenten design, in cenejša od bratranca.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Poguglaj, je testov o Upu kot listja in trave, čeprav običajno ga primerjajo z novo Pando (recimo Top Gear Magazin Oktober).

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
@vprasaj

Načeloma je pri teh vozilih en in isti šmorn. Lahko naletiš na dober izdelek, ali pa pol izdelek. Twingo je že nekaj časa zunaj, koncept in motorji so preizkušeni, z faceliftom kej velik ne bodo spreminjal po tehnični plati. Zadeva se obnese. Glede VW. Načeloma naj bi šlo za dober izdelek, ampak glede na prakso pri vsakem novem modelu je lahko nekaj porodnih težav. Potem si pa jezen ker na servisih visiš. Glede VW bi vsaj jas kašno leto ali vsaj pol leta počakal, da porodne problemčke odpravjo. Upam pa da ne bojo tisti zlajnani 1.4 16v 55kw motor noter dajal. Ker tisti motor je katastrofa. Po tolko letih pa še vedno nedodelan.

V tem segmentu bi jest pogledal še za trojčki C1/107/Aygo in korejsko konkurenco. Zame imajo ogromno prednost pred zgoraj navedenima in to je 5 vrat.

EDIT:
V Upu naj bi bil popolnoma nov 1.0 motor z 60 oz. 75 KM. Na papirju obljubljajo malo porabo in emisije. Kako bo dejsnsko z kvaliteto in porabo bo pokazal čas. Mislim pa da 8.5k evropejcev ne bo dovolj

Nazadnje urejeno:

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
septembra sem si upa ogledal v frankfurtu. Zadeva je presenetljivo prostorna, tudi za mojih 187 cm - spredaj in zadaj. Je pa to low budget car. Armaturka je preprosta, pobarvan del armaturke je jeklen. Po 5 minutah sedenja v njem se mi je tudi minimalisticen stil zadopadel. Neverjetno. Bo pa verjetno malce drazji od twinga?

Simon

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
...naslednjik ... cisto nov avto je. S foxom nima skupnega nic, razen mogoce podobne dolzine in ciljne publike
smile-1.gif