Da ne odpiram nove teme...
Torej, do sedaj sem imela ta "najmanjšo" storio (1.2, 3 vrata), s katero sem bila zelo zadovoljna. Menjala bi zato, ker pričakujem naraščaj in bi nekaj s 5 vrati in prtljažnikom dovolj velikim za otroški voz (kaj več ni potrebno).
Kaj mi je bilo všeč pri zdajšnjem avtomobilu:
- mali jajček, ki ga stisneš povsod
- za mene čisto dovolj udoben pa sem dnevno delala tudi 150km svoj čas (zdaj 50km)
- stroški kar se tiče bencina, servisov, pnevmatik ipd zanemarljivi (še porajtala nisem, kaj šele, da bi kdaj kaj morala kalkulirati)
slabosti:
- švoh, kadar je bilo potrebno prehitevati ali pa na kakem ovinkastem uvozu na AC, kjer dokaj pozno lahko gas pritisneš
- želela bi si več kot le 2 airbaga
To je v bistvu tudi vse, kar se slabosti tiče. Tukaj je še vprašanje ESP. Zanima me, ali to pomaga npr pozimi na "slabo" spluženi cesti, če ti začne malo rit odnašati? To je konstanten problem, kjer živim, ko se pluži naslednji dan in je prav adrenalinsko.
Zdaj imate nekateri tu gor verjetno že nekaj časa avto s TCE motorjem, pa me zanima kako je s stroški. predvsem poraba na AC (130, max 140kmh) in pa primestne vožnje (90kmh). Po mestu se mi hvala bogu ni potrebno skoraj nikdar cijaziti. Koliko pridejo servisi (pri tem pripišite ali ga vozite na uradni servis ali kam drugam)? So kake znane težave s temi motorji in avtomobili?
Kaki drugi predlogi za moje potrebe? sem našla eno temo kar se tiče avtomobilov za mamice, pa se je kar hitro skrenilo na avtomobile višjega ranga (predvsem me moti velikost, rada bi nekaj jajček-sized), tako da kakega uporabnega predloga za moje želje nisem našla tam. Nova micra je recimo dokaj dobro opremljena za malo denarja, vendar ima še manjši prtljažnik kot clio. Ampak saj najbrž bi voz šel notri ali...