Renault Clio exepction 1.2 TCE 74kw/101km

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Poleg tega so pa ponavadi vsi sladki in prijazni, ko se pa enkrat začnejo problemi, pa šele vidiš pri čem si.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne. Če bi to bil primarni avto bi vzel Grand varijanto in 85 konjski dizel...
To kar sem vzel je najboljši kompromis... Ne povečam stroškov zavarovanja in registracije glede na Cliota....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jaz nič ne kupujem popust. Ga pa dobim zraven. In verjami mi, četudi bi bil Real cenejši še za 100 EUR bi ostal pri tem prodajalcu...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nimam teh težav... Tolk za info; če je potrebno dobim za nadomestni avto tudi privat avto šefa servisa...
Je pa res, da roka roko umije...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Se najdejo tudi taki, vendar povprečnemu Alter kupcu, ki gre za 20 EUR razlike v ceni avto iz Ljubljane kupiti na Jesenice raje ne proda vozila... in se z njim ne ukvarja.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pri mojem izračunu je klavzula da je obrok odvisen od gibanja LIBOR in EURIBOR... Lahko pa se zmeniš tudi za fiksen obrok...
Mi je pa osebna bančnica namignila, da lahko zmeraj vzameš ugodnejše financiranje in zapreš z njim neugodno. Ali konkretno, verjetno bom razliko do polne vrednosti plemenitil, po preteku obveznega leta zaradi cash-plana pa poiskal ugodnejše financirane. Na banki sem že okvirno dogovorjen okoli tega... Vsekakor, dokler mi bo gotovina prinašala več zaslužka kot pa pribitek na financiranu ne bom koristil gotovine za to...

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
446
49
28
43
Tako sem tudi jaz vzel, ko sem vzel Renault financiranje. V klavzuli je LIBOR in EURIBOR, jaz sem izbral pa za fiksen obrok.
Zato je v štartu dražje ampak čez čas bo pa isto.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Še eno vprašanje... kaj je bolje tankati, 95 ali 98 bencin? Se 100-tka sploh sme tankat?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
S 98 oz. 100 ne boš veliko pridobil (razen na strošku goriva)..
wink-1.gif

To niso sportska kola temveč down-sizing za npr. 1.4 16V. Tako da ti kar 95 Ultimax ali Carrera tankaj.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Imam pa še en "problemček", namreč ko avto zaženem in ko speljem, mi na nekih cca 1500 obratov kar nekaj narahlo poči v motorju in to je to. Zvok je podoben kot pri starejših avtomobilih, ko si zagnal klimo, pa si slišal rahel pok. Je to normalno?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Pri meni se dogaja enako, rahel "klik" se zasliši ko prvič po zagonu motorja spelješ. To naj bi bil test ABSa, oz. ESPja.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
A ok, sem že mislil da je kaj narobe. Imam pa ESP notri, tko da je pol verjetno to. Hvala za odgovor
zmaga.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.522
7.043
113
Da ne odpiram nove teme...

Torej, do sedaj sem imela ta "najmanjšo" storio (1.2, 3 vrata), s katero sem bila zelo zadovoljna. Menjala bi zato, ker pričakujem naraščaj in bi nekaj s 5 vrati in prtljažnikom dovolj velikim za otroški voz (kaj več ni potrebno).

Kaj mi je bilo všeč pri zdajšnjem avtomobilu:
- mali jajček, ki ga stisneš povsod
- za mene čisto dovolj udoben pa sem dnevno delala tudi 150km svoj čas (zdaj 50km)
- stroški kar se tiče bencina, servisov, pnevmatik ipd zanemarljivi (še porajtala nisem, kaj šele, da bi kdaj kaj morala kalkulirati)

slabosti:
- švoh, kadar je bilo potrebno prehitevati ali pa na kakem ovinkastem uvozu na AC, kjer dokaj pozno lahko gas pritisneš
- želela bi si več kot le 2 airbaga

To je v bistvu tudi vse, kar se slabosti tiče. Tukaj je še vprašanje ESP. Zanima me, ali to pomaga npr pozimi na "slabo" spluženi cesti, če ti začne malo rit odnašati? To je konstanten problem, kjer živim, ko se pluži naslednji dan in je prav adrenalinsko.

Zdaj imate nekateri tu gor verjetno že nekaj časa avto s TCE motorjem, pa me zanima kako je s stroški. predvsem poraba na AC (130, max 140kmh) in pa primestne vožnje (90kmh). Po mestu se mi hvala bogu ni potrebno skoraj nikdar cijaziti. Koliko pridejo servisi (pri tem pripišite ali ga vozite na uradni servis ali kam drugam)? So kake znane težave s temi motorji in avtomobili?

Kaki drugi predlogi za moje potrebe? sem našla eno temo kar se tiče avtomobilov za mamice, pa se je kar hitro skrenilo na avtomobile višjega ranga (predvsem me moti velikost, rada bi nekaj jajček-sized), tako da kakega uporabnega predloga za moje želje nisem našla tam. Nova micra je recimo dokaj dobro opremljena za malo denarja, vendar ima še manjši prtljažnik kot clio. Ampak saj najbrž bi voz šel notri ali...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.522
7.043
113
fabio sem zdajle malo gledala (po netu) in se mi zdi zanimiva - ravno s tem motorjem. Samo , mater je grda...
Bo treba iti v živo pogledati.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Ce v Fabio natlacis podobno opremo, kot nekega Pola je cena tam-tam, mogoce 500 eur razlike.

Meni osebno je od teh malih kant vsec ravno polo. 1.2 TSI 105 konjev pa niti ne gre slabo.

Ce so pa pare, pa DS3 (boli me Quratz, ce je ali ni gay, zambijski, niggrski, cefurski, name_it avto leta)

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
A v fabio pa polota gre otroški voz z lahkoto? Jaz bi sicer polota, ker je fabia grda + občutek pri vožnji je... malo za časom, kot kak clio 2. Če je pri polotu premalo kufra je pa clio grandtour best buy. Tce tudi ni tako švoh.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.142
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
A v fabio pa polota gre otroški voz z lahkoto? Jaz bi sicer polota, ker je fabia grda + občutek pri vožnji je... malo za časom, kot kak clio 2. Če je pri polotu premalo kufra je pa clio grandtour best buy. Tce tudi ni tako švoh.

hysterical-1.gif
razlika med fabio in polotom je minimalna sploh ker je tehnika enaka, dejansko je samo stvar okusa in par specifik. Za lepše obikovanje imaš potem pa še ibizo, če je premalo placa vzmeš ST verzijo ki je za moje pojme poleg tanovega klia z nahrbtnikom edini lep mali karavan.