Remzija Harizi in Marko Potrč (SVET)

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik excalibur pravi:
Ja živim pri starših in povrh tega dobivam štipendijo. Ampak vedi, da med rednim študijem nonstop nekaj delam in "prčkam" (včasih za dlje cajta, spet drugič priložnostna dela), da si zaslužim nekaj zase ter da ne sprašujem starše za denar. Da ne omenjam, da je moja štipendija nižja od njene, ki znaša 245€ (dobivam nekaj čez 130€). Poleg tega pa ne živim v študentskem domu ampak sm podnajemnik in imam s tem avtomatično višje stroške bivanja kot ona. Štipendija mi glih zadostuje za pokritje najemnine za stanovanje, seveda brez stroškov, ki znašajo še cca. 40€/mesec. Pa zaradi tega še nism klical na POP TV in postal TV zvezda, ravno tako pa ne kdo, ki je v še hujšem položaju kakor jst in npr. sploh ne dobiva štipendije.

Imas starse, zivis doma in se primerjas z neko siroto na cesti?
crazy1.gif

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Veš kolko cajta sm jst pri starših. Skoraj nič. Pa četudi sm...mogoče nisi videl (al pač nisi hotel videt), da sm podnajemnik v LJ, ki si vse plačuje sam, da staršev ne sprašujem za denar, da imam nižjo štipendijo kot ona in višje stroške bivanja? S finančnega vidika mislim, da se lahko brez problema primerjam z njo.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Glej...ona bo dobila (pa naj bo to jutri ali pa čez 2 meseca) 450€ na mesec...zakaj? Pa ne da sem sedaj nestrpen do kogarkoli, ampak baba ne dela ama nič razen da se vlači po medijih. Če ji karkoli ne paše, pa obstaja (kot je že nekdo omenil) študentski servis, pa naj si zasluži, kolk hoče.

Glede tega, da revica ne more preživet s 450€ mesečno... Živi (baje) v študentskem domu. To znese...kolk...50€? Potem prehrana...če računamo 3€ dnevno za bone to nanese mesečno cca. 90€. Revica je zapravila že 140€. Potem si kupi še nekaj za zajtrk in večerjo...recimo, da jo to pride mesečno 120€. Do sedaj je zapravila 260€. Pa ima topel dom, posteljo, hrano... Za 260€ mesečno. Ne mi zdaj jokat o tem, kakšna revica je, ker ji ostane samo 190€ za ostali luksuz...

Pa ne smemo pozabit, da za to ne naredi ama nič.
jezen.gif

Glede Potrča pa itak nima smisla zgubljat besed, ker ga ne prebavljam že od samega začetka Sveta. No, v bistvu tudi na Cityu ni bil neki biser...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Žal je v tej temi na svetlo zopet privrela tipična slovenska nestrpnost in neprivoščljivost. Večina odgovorov pljuva po gospodični in jo primerja s seboj (jaz pa nimam) ali z nekom znanim ipd.

Zavedati se moramo, da se je zavod očitno odločil dati ji pomoč šele po poročanju medijev. Jaz čisto verjamem, da do danes ni dobila nič. Ali je gospodična medije izrabila? Je! Super za njo, da je toliko sposobna. Jaz ji privoščim, da brezskrbno študira in v prihodnosti pridno hodi v službo in služi denar. Zakaj ji tega nebi privoščil? (morda, ker sam nisem bil v enako dobri situaciji? NE! )

Glede Potrča se pa verjetno tako ali tako vsi strinjamo - njegova aroganca nima mere in tak človek po mojem mnenju na TV nima kaj iskati. Profesionalna etika je izraz, katerega očitno ne voditelj ne njegovi delodajalci ne poznajo.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Glej...ona bo dobila (pa naj bo to jutri ali pa čez 2 meseca) 450€ na mesec...zakaj? Pa ne da sem sedaj nestrpen do kogarkoli, ampak baba ne dela ama nič razen da se vlači po medijih. Če ji karkoli ne paše, pa obstaja (kot je že nekdo omenil) študentski servis, pa naj si zasluži, kolk hoče.

Glede tega, da revica ne more preživet s 450€ mesečno... Živi (baje) v študentskem domu. To znese...kolk...50€? Potem prehrana...če računamo 3€ dnevno za bone to nanese mesečno cca. 90€. Revica je zapravila že 140€. Potem si kupi še nekaj za zajtrk in večerjo...recimo, da jo to pride mesečno 120€. Do sedaj je zapravila 260€. Pa ima topel dom, posteljo, hrano... Za 260€ mesečno. Ne mi zdaj jokat o tem, kakšna revica je, ker ji ostane samo 190€ za ostali luksuz...

Pa ne smemo pozabit, da za to ne naredi ama nič.
jezen.gif

Glede Potrča pa itak nima smisla zgubljat besed, ker ga ne prebavljam že od samega začetka Sveta. No, v bistvu tudi na Cityu ni bil neki biser...

Rabis podnapise za prispevek?
crazy1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Kaj ti ni jasno glede prispevka? Remzija je/naj bi dobila 205€ enkratne pomoči. V prihodnosti (ali morda že...budala od Potrča ni pustil tipu, da obrazloži do konca) pa bo mesečno dobivala 450€.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Ona poleg studija nima cajta za studentsko delo - tako je sama rekla.
smirk-1.gif

Dobro, da ostale noben ne vprasa, ce ga poleg faxa in laboratorijskih vaj imajo... Ce ne bojo delali, sami vejo, da bojo na cesti in ne bodo mogli studirat.
smile-1.gif

Njo pa stekam, ce jo davkoplacevalci prezivljajo 21 let, zakaj je ne bi do dopolnjenega 60 leta, ko bo cas za penzijo. Glup sistem. Pri 21 letih rejnisko druzino ? Kdaj bo pol samostojna, pr 73ih ?

Da ma pa oce 10 otrok, nikoli ni imel sluzbe in je nikoli ne bo hotel imet, pa ni moj problem. Omenila je, da je foter ze od pamtiveka na socialki... Dolznost starsev je, da vsaj poskusajo skrbet za otroke.
wink-1.gif

Zanima me samo, koliko bi bila ta socialna pomoc, ce bi se pisala Mojca Novak npr....

Nazadnje urejeno:

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Da ma pa oce 10 otrok, nikoli ni imel sluzbe in je nikoli ne bo hotel imet, pa ni moj problem. Omenila je, da je foter ze od pamtiveka na socialki... Dolznost starsev je, da vsaj poskusajo skrbet za otroke.
wink-1.gif

Ekola, odgovor na vse...hruška ne pade daleč od drevesa.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Kaj ti ni jasno glede prispevka? Remzija je/naj bi dobila 205€ enkratne pomoči. V prihodnosti (ali morda že...budala od Potrča ni pustil tipu, da obrazloži do konca) pa bo mesečno dobivala 450€.

OMG
stupid-1.gif
3.
- letala na cesto
- dobila 0
- novinarji zvohajo zgodbo
- Center se prestrasi in uredi enkratno pomoc (205€)
- punca naj bi prejemala otroski soc. pomoc (61€), otroski dodatek (94€) in stipendijo

Vse to in se vec dobi vsak slovenski otrok v podobnih okoliscinah. Je pa to se vedno zalost in (pre)malo.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
- punca naj bi prejemala otroski soc. pomoc (61€), otroski dodatek (94€) in stipendijo

To dvoje je Potrč tipu dovolil povedat. On je še želel naštevat, ko mu je Potrč odvzel besedo. In zahvaljujoč Potrču sedaj vemo le eno plat zgodbe...tisto, katera ugaja "ljubim vse cigane sveta"-like ljudem Slovenije. Pa daleč od tega, da bi bil ksenofob...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Vse to in se vec dobi vsak slovenski otrok v podobnih okoliscinah. Je pa to se vedno zalost in (pre)malo.

Kaj pa naj ji po tvoje dajo? Plačo 1000€, služben avto in stanovanje, s katerim bi poplačali njeno iznajdljivost v medijih? Pač ima nesrečo in je ostala brez rejnikov (ali karkoli je že bilo, ne spremljam njene zgodbe), ampak baba je stara 21 let. A ni sposobna kaj naredit iz življenja pri teh letih? Koliko je še ostalih v podobni in celo hujši situaciji, pa se morajo znajdit kakor pač vedo in znajo? A ji bo socialna do penzije vse k riti prinesla?

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Žal je v tej temi na svetlo zopet privrela tipična slovenska nestrpnost in neprivoščljivost.

Ja veš, da je v vsem tem prisotno nekaj nevošljivosti. To ne morem zanikat. Ampak, če hoče folk kaj imet in si ustvarit v življenju naj za to tudi kaj naredi.

Malo OFF:
Cca. mesec dni nazaj sva se z očetom pogovarjala z enim zidarjem, ki dela v podjetju XY kjer pa ne opravlja gradbena dela in ima spodoben urnik. Tip je začel jamrat da ima nizko plačo in težko preživlja familijo, da je ta država totalno v ku.rcu, da si ne more privoščit kaj dosti ipd. Pol pa, ko sva mu omenila, da naj gre kaj delat na črno (popoldnevi, vikendi) kar za zidarje ni noben problem in hitro najdejo delo je pa bil njegov odgovor: "Oooooooo to pa ne. Jst hočem imet vikend, popoldan fraj." Sm mu samo rekel, da naj pol ne joče in se ne čudi.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
To je dejansko tudi mene zelo motilo: vsaka medalja ima vedno 2 plati, pa se rob je okoli. Pusti cloveka, naj dokonca in pol prepusti odlocitev gledalcem.
wink-1.gif

No saj, meni je Svet bil vedno podn, oz. ce priznam, ga v bistvu nisem niti gledal - obcasno kak prispevek na 24ur.com.

Da pa ne bom pisal samo negativno, morn pa priznat, da je jamranje s cmeravim glasom nastudirala v nulo, mogoce se malo vec solzic - narezane cebule in je kariera v gledaliscu zagotovljena.
cool-1.gif

Imajo do potankosti izpiljeno tehniko, kako z malo drame s petimi svojimi in stirimi sposojenimi froci izsilit socialno stanovanje...
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

To dvoje je Potrč tipu dovolil povedat. On je še želel naštevat, ko mu je Potrč odvzel besedo. In zahvaljujoč Potrču sedaj vemo le eno plat zgodbe...tisto, katera ugaja "ljubim vse cigane sveta"-like ljudem Slovenije. Pa daleč od tega, da bi bil ksenofob...

Sej nima vec kaj nastevat, sicer je bila vsa debata okoli denarja zaman! V normalni drzavi bi zaradi svojega priznanja ostal brez sluzbe.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Sej nima vec kaj nastevat, sicer je bila vsa debata okoli denarja zaman! V normalni drzavi bi zaradi svojega priznanja ostal brez sluzbe.

Katerega priznanja? Pogovor je bil v stilu:

Oseba A: "A ste ubili tega človeka?"

Oseba B: "Ne, glejte...bilo je takole..."

Oseba A: "Ne dolgovezite, ste ga ubili ali ne?"

Oseba B: "Ja..."

Oseba A: "No, ubili ste ga...dalje..."

Mimogrede, zakaj TTV SLO nič ne poroča o tem?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Kaj pa naj ji po tvoje dajo? Plačo 1000€, služben avto in stanovanje, s katerim bi poplačali njeno iznajdljivost v medijih? Pač ima nesrečo in je ostala brez rejnikov (ali karkoli je že bilo, ne spremljam njene zgodbe), ampak baba je stara 21 let. A ni sposobna kaj naredit iz življenja pri teh letih? Koliko je še ostalih v podobni in celo hujši situaciji, pa se morajo znajdit kakor pač vedo in znajo? A ji bo socialna do penzije vse k riti prinesla?

Se vedno nisi dojel?
stupid-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Ti ne razumeš, da so ji obljubili 450€...ampak vemo samo to, da so ji obljubili in da bo to sestavljeno iz 94€ socialne in 61€ otr. dodatka. Več pa zahvaljujoč Potrču ne. Šele ko bomo vedeli kaj več, bomo lahko pametovali o tem, kako boga je itd... Do takrat pa je debata s tako bednimi argumenti brezsmiselna.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Študentje, ki dobivajo republiško štipendijo ali kakršnokoli socialno pomoč so neverjetno priviligirani. In večina študentov vsekakor ne živi pri starših, ker večina staršev ne živi tam, kjer so univerzitetna središča. Seveda so tudi priviligiranci, ki jih starši bogato zalagajo, ampak vsi vemo, da večinoma ni tako in starši NE DAJO denarja, ker ga enostavno nimajo. Sam se spomnim, kako je bilo meni lušno, ker sem imel cel kup sošolcev z republiško štipendijo, sam pa do nje zaradi cenzusa nisem bil upravičen. In tako so tisti sošolci kupili nove računalnike, imeli nove obleke, imeli so študentski dom, jaz sem si pa našel delo, da sem si plačeval nekajkrat dražjo stanarino in privoščil vse ostalo. Pa sem si kmalu lahko privoščil veliko več kot "reveži".

Tako da, če mi še nekdo omeni, da je 21 let star študent revež in da potrebuje pomoč ga mahnem na gobec. Pomoč potrebujejo samo delomrzneži in postopači, za ostale pa poznamo študentske servise.

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Pa kaj je temu Potrču ? Če bi mene prekinjal nekdo tako, bi samo pospravil in šel...

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Pogovor je bil v stilu:

Oseba A: "A ste ubili tega človeka?"

Oseba B: "Ne, glejte...bilo je takole..."

Oseba A: "Ne dolgovezite, ste ga ubili ali ne?"

Oseba B: "Ja..."

Oseba A: "No, ubili ste ga...dalje..."

Ja res je bil tak pogovor, s tem da oseba B ni mogla recimo povedati dejstva da ga je ubila v samoobrambi ali pa kaj takega.