Religioznost negativno vpliva na moralnost otrok

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ni nujno, da vernik vsak dan hodi v cerkev, da je veren. V cerkvi te vere samo učijo, da ne pozabiš, da nisi sam na svetu in da si na svetu z razlogom in da boš nekoč za svoja dejanja nekomu polagal račune.
Saj vidiš, ljudje vse prehitro pozabijo, da ne smejo biti pokvarjeni.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Nekdo lahko trdi da je veren. Pa je res? Naj to dokaže z dejanji.
In smo prišli do bistva-po takem gledanju je v Sloveniji manj kot % vernih ljudi
wink-1.gif
In drugje po Evropi ni ta % nič kaj drugačen.

Jp, tudi ti nisi veren
evil.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
In smo prišli do bistva-po takem gledanju je v Sloveniji manj kot % vernih ljudi
wink-1.gif

Jp, tudi ti nisi veren
evil.gif
V sloveniji je v primerjavi z razvitimi zahodnimi državami % vernih ljudi manjši zato, ker smo imeli in ŠE imamo komunizem. Komunizem pa uči, da boga ni in da se boga ne rabiš bat. Posledica tega so komunistični zločinci in zločini..In so se.
Dober primer si dal.
Tudi komunizem ni garancija, da se bodo zločini zgodili. Je pa velika verjetnost da se bodo. In so tudi se.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.546
2.934
113
v lokalni ostariji
ves smisel je da so najbolj goreči verniki (pa nikoli komunajzerji) nategnili. so grdo nategnili. naročil neko zadevo pa je niso plačal. čist enostavn nateg. komunajzerji po katerih pa tako pluvaš pa plačajo vse kar naročijo.

takoj k mi en reče da gre vsako nedeljo k maši in da bi jst tud mogu ne pa delu zahtevam 100% avans od njega. ker so me naučl da so barabe.

cerkev je pa institucija. tko kot tvoj inspektorat. eni so bili normalni inspektorji so pomagal ljudem drugis te bili pa zagriženi in ste ljudi jebal...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ves smisel je da so najbolj goreči verniki (pa nikoli komunajzerji) nategnili. so grdo nategnili. naročil neko zadevo pa je niso plačal. čist enostavn nateg. komunajzerji po katerih pa tako pluvaš pa plačajo vse kar naročijo.

takoj k mi en reče da gre vsako nedeljo k maši in da bi jst tud mogu ne pa delu zahtevam 100% avans od njega. ker so me naučl da so barabe.

cerkev je pa institucija. tko kot tvoj inspektorat. eni so bili normalni inspektorji so pomagal ljudem drugis te bili pa zagriženi in ste ljudi jebal...
Kolikor jaz tebe poznam, bi bolj verjel, da si bil ti tisti, ki si nategnil njih. Oni pač tvojega natega niso hoteli plačat. Pravilno.
Vera ne pomeni, da moraš barabe zmeraj ubogat.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
wink-1.gif

Jp, tudi ti nisi veren
evil.gif
V sloveniji je v primerjavi z razvitimi zahodnimi državami % vernih ljudi manjši zato, ker smo imeli in ŠE imamo komunizem. Komunizem pa uči, da boga ni in da se boga ne rabiš bat. Posledica tega so komunistični zločinci in zločini..In so se.
Dober primer si dal.
Tudi komunizem ni garancija, da se bodo zločini zgodili. Je pa velika verjetnost da se bodo. In so tudi se.
Primer je dober, samo je tvoja interpretacija slaba
smirk-1.gif

btw, v komunizmu ni zločinov. Izkrivljena verzija komunizma, ki jo poznamo, je čisto druga stvar.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

btw, v komunizmu ni zločinov. Izkrivljena verzija komunizma, ki jo poznamo, je čisto druga stvar.
Komunizem je temeljil na odvzemu dobrin tistih, ki so te dobrine ustvarili. Kaj pa je to druzga kot zločin, če človeka okradeš?
Zločini pa so se potem samo sledili, ker ljudje niso pustili ukrast tistega kar so z lastnimi rokami prigarali.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.546
2.934
113
v lokalni ostariji
stardec, jaz nisem še nikoli nobenega nategnil. ali pa slabo naredil. to je domena "antikomunajzerjev".

ti me ne poznaš...

je pa res zanimivo da po drugi strani tisti ki ne hodijo redno k maši, ki so za socializem in v titu ne vidijo smrtnega sovražnika pa VEDNO VSE plačajo. kako boš to razložil?

ker eni smo pošteni eni se pa poštene delate!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
stardec, jaz nisem še nikoli nobenega nategnil. ali pa slabo naredil. to je domena "antikomunajzerjev".

ti me ne poznaš...

je pa res zanimivo da po drugi strani tisti ki ne hodijo redno k maši, ki so za socializem in v titu ne vidijo smrtnega sovražnika pa VEDNO VSE plačajo. kako boš to razložil?

Pol hod pa samo komunistom delat.
Kaj pa hodiš k vernikom?

Je pa še ena možnost.
Možno je, da verniki ne plačajo, ker enostavno nimajo denarja, ker so jih komunisti okradli. Komunisti pa pač imajo denar, ker so ga nakradli. To bi pa res blo možno.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Komunizem je temeljil na odvzemu dobrin tistih, ki so te dobrine ustvarili.

Komunizem temelji na enako dobrinah za vse.

To je v trenutnih časih še neizvedljivo, nekoč v prihodnosti pa verjetno bo.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:

ti me ne poznaš...

Takoj ko odpreš usta ali pritisneš na tipko se zlažeš kot pravi komunistek.

Trdiš, da nikoli nisi nobenemu kaj slabega naredil pa nato v nadaljevanju pisanja nekatere obtožuješ, da so nepošteni, brez da bi jih osebno poznal in dejansko vedel kakšni so. Če ni klevetanje in laganje o ljudeh slabo delo, kaj pa potem je
stupid-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

In ti vernikom očitaš, da verjamejo v pravljice?
Khhhhhh.....

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.546
2.934
113
v lokalni ostariji
če nekdo nima denarja in mi to pove mu naredim tudi probono kakšno zadevo. bodi brez skrbi. ne boš verjel sem tudi za cerkev kaj zastonj naredil. ker je bil župnik v redu dečko.

k vernikom bom hodil delat. brezskrbi. problem so samo tisti, ki težijo z cerkvijo in komunajzerji. a dejansko so si nagrabl v času komunitzma dnarja še in još!

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

Pa saj tudi vera govori, da moramo na zemlji trpeti, da nam bo v večnem življenju v nebesih vse poplačano. Ste komunist torej fanatični verniki, kateri preko zločinov, laži in kraj tlakujete svojo pot v komunizem=nebesa
stupid-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

In ti vernikom očitaš, da verjamejo v pravljice?
Khhhhhh.....
In kaj ti na to namiguje
confused-1.gif

Če bi v to verjel, bi pisal: Komunizem bo nekoč zavladal svetu.

Dejstvo pa je, da bo nekoč to praktično mogoče izvesti. Če se bo izvedlo, je pa vprašanje.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
telex tako kot lahko stardec mene obtožuje, da sem nategoval tudi jaz lahko povem da jaz sem pošten on se pa dela poštenega...
Le da Stardec ne trdi, da ni nikoli nikomur kaj žalega storil
evil.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

Pa saj tudi vera govori, da moramo na zemlji trpeti, da nam bo v večnem življenju v nebesih vse poplačano. Ste komunist torej fanatični verniki, kateri preko zločinov, laži in kraj tlakujete svojo pot v komunizem=nebesa
stupid-1.gif
Torej pridno trpi in ne jokaj tu gori. Nekoč boš imel vse poplačano. Kao
tongue-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

Komunizem je temeljil na odvzemu dobrin tistih, ki so te dobrine ustvarili. Kaj pa je to druzga kot zločin, če človeka okradeš?
Zločini pa so se potem samo sledili, ker ljudje niso pustili ukrast tistega kar so z lastnimi rokami prigarali.
Z lastnimi rokami so prigarali delavci in dninarji
Mogoče bo vojna zaradi teh migrantov in mogoče bomo izkoristili priliko in jakliču vse pobrali, a se bo čez 70let tudi tvoj vnuk lagal, da smo mu pobrali kar je z lastnimi rokami prigaral?
Izkoriščali in kradli ste siromakom, takrat so samo del svojega nazaj vzeli....poudarjam -samo del........zgleda bomo v naslednji morali še preostalo
evil.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

Z lastnimi rokami so prigarali delavci in dninarji
Mogoče bo vojna zaradi teh migrantov in mogoče bomo izkoristili priliko in jakliču vse pobrali, a se bo čez 70let tudi tvoj vnuk lagal, da smo mu pobrali kar je z lastnimi rokami prigaral?
Izkoriščali in kradli ste siromakom, takrat so samo del svojega nazaj vzeli....poudarjam -samo del........zgleda bomo v naslednji morali še preostalo
evil.gif
Capl, ti nimaš pojma, kdo so bili komunisti in kako so svojo teorijo o enakosti komunisti uresničevali.
Komunisti so bili lenuharski banditi, ki zaradi lenobe niso imeli nič, pa jim je potem zadišalo imetje tistih, kateri so delali in imeli.
In pol so se komunisti spomnili, da bi pa tud oni radi imeli nekaj takega kar imajo pridni delavci. In komunisti so začeli krast in med krajo te pridne ljudi pobijat. Potem so to nakradeno imetje komunisti začeli pa delit med sabo . To je bila vsa kunšt takozvane komunistične enakosti.
Jaz bi se tud šel takšen komunizem. Ti delaj, jaz pa bom potem samo k tebi prišel in ti vzel moj delež, da bova imela oba enako. Si za?