Religioznost negativno vpliva na moralnost otrok

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:

No ti pa imaš meglo v glavi..... Ne razumam zakaj v isti koš tlačiš ateiste in komuniste ? A ste ti in tebi podobni sposobni vsaj za minuto iz glave izbiti komuniste ?

Ker so komunisti pač ateisti. Vsaj pravijo/te tako.
Če ti misliš drugač in če komunisti niso ateisti, pa nam povej v kakšnega boga verujejo komunisti! Boš povedal?

Osnova kokmunizma in komunističnih zločinov je bila odvzem boga, da se slučajno kdo od klavcev pri svojem klanju ne bi Boga bal.
Tako pač je kolega dragi.

aplauz.gif
Moram priznati, STARDEC, da si uporen. Pa kaj toliko goniš proti ateistom-nevernikom, ki so zate vsi komunisti in prepričuješ le o eni pravi- tvoji poti in to je vera. KATERA vera, oziroma kateri BOG je pravi?
Aja, zakaj se je vera obdržala 2000 let? kar so pa ljudje v tem času slepo verovali, če niso so bili pogubljeni kot neverniki. Pa nevedni so bili.Te bom citiral "Nekje" sem prebral, da število novomašnikov drastično upada. Le zakaj? Če je pa delo župnika tako opevano. Verjetno mladi fantje pač malo mislijo z svojo glavo za razliko od nekaterih, ki jim je resnica le ena in edina. Pa še to so mu drugi natvezili.
Pa še to. Nisem komunist, imam vse cerkvene zakramente, čeprav takrat, ko sem jih prejemal, nisem imel možnosti odločati o tem da jih sprejmem. Sedaj ko gledam stvar s strani bi razmislil o tem.
Evo, sedaj pa pričakujem tono gnojnice , ki jo boš zlil name.
Pa lep dan vsem
pozdrav.gif
Vsak bog je boljši, kot da ga ni. Ker kdor ne verjame v višjo silo, je navaden kljukec. Kdor ne verjame, da je ta svet od nekje ali nekoga reguliran oz izmišljen, je res kratke pameti.
Kako pa ta bog v resnici izgleda ali ne izgleda, je pa stvar interpretacij.

Ampak, ZAKAJ so ljudje , ki ne verujejo v nobenega boga, slabi?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
otroci pa so zdaj verniki in so vsi naknadno prejeli zakramente, ker so srečali svoje življenske verne partnerje .
Zakramente lahko imajo, to pa še ne pomeni, da so verni. Marsikateri to naredi le zato, da ustreže partnerju.
Poznam kar nekaj parov, kjer je en ateist, pa je naredil zakramente in se cerkveno poročil zaradi želje partnerja/starih staršev.
Verjamem, da taki tud obstajajo. Ampak v mojem primeru ni tako. Ta mlada družina je zdaj verna. In pogovor je tudi že nanesel na to, da so povedali, kako jim je oče komunist, prepovedal družiti se z vernimi otroci.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:

Če na avtomobilu nimaš zavor se slej ko prej zabiješ. Če človek nima nekih zavor (kar verovanje zagotovo je) slej ko prej stori kakšno zlo.

PS- tipičen primer so komunistični klavci.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:

Če na avtomobilu nimaš zavor se slej ko prej zabiješ. Če človek nima nekih zavor (kar verovanje zagotovo je) slej ko prej stori kakšno zlo.

hysterical-1.gif

hysterical-1.gif

hysterical-1.gif

hysterical-1.gif

hysterical-1.gif

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Zgodovinsko gledano bodo komunistični klavci težko kdaj ujeli religiozne klavce... Vendar glede na to, da so tako eni, kot drugi zgolj verniki v nekaj abstraktnega to niti ni toliko pomembno... In če je imel veliki nemški sifilitik , prav, da je človek nekaj, kar je treba preseči, se bojim, da se bodo klanja za boga ali takšne in drugačne abstraktne ideje še dolgo nadaljevale...

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Aja, pa ubogi mi, ki živimo v družbi s takimi pacijenti, ki potrebujejo neko inštitucijo oz. vero v nekaj pravljičnega, da jih zavira pri tem, da ne bi klali vse po vrsti.

Saj se vidi v sosednji temi o beguncih, tam samo čakajo, da jim inštitucija dovoli vozit brez zavor.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:

Komunistični klavci so bili v veliki večini verni.
Kaj pa zdej
confused-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Stardec: Kako pa veš, da sem antikrist? Tudi jaz sem krščen in birman, vendar kot otrok nisem imel moči in razgledanosti, da bi videl, kaka ustanova je cerkev. A ti vidiš, kaka ustanova je cerkev? Jaz verujem v silo, ki je višja od nas (lahko rečeš tej sili tudi BOG) in poskušam čimmanj ali nič škode povzročiti drugim. Nobenega ne zmerjam in na Alter hodim, da pomagam z nasveti nekomu, ki rabi kako pomoč. Kaj pa ti?
Čez cerkev in župnike pljuvate samo tisti, ki v cerkev sploh ne hodite. Skoz plozate, kaj vse da v cerkvah delajo govorijo. Kako pa veš, če te ni tam? Pobiraš laži od antikristov in komunistov Kadar grem jaz v cerkev nikol ne slišim tega kar preberem od vas in kar vi trdite da se tam dogaja. Samo lažete, kot komunisti.
Problem pri vas ateistih, antikristih in komunistih je ta, da živite v strahu, da se vi motite in da imamo verniki prav. Pol pa v tem groznem strahu prepričujete vse okol sebe v svojo teorijo neobstoja Boga v katero še sami dvomite. Pač tolažite se s tem, če bi se tudi vsi ostali motili tako kot se motite vi, da vam bo takrat lažje, ko bomo nekoč morda pred sodnim dnem vsi v istem zosu.
Vi, ki se tukaj toliko oglašate in nasprotujete veri, ste v bistvu še večji verniki kot smo mi. Samo lažete sami sebi, zato hočete, da bi si lagali tudi mi.
Vere pa se otepate iz enega samega razloga. Ker vera trka na vašo vest.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:

Ker živijo v predpostavki, da mu nikoli ne bo treba odgovarjat za svoja dejanja. In če ti nikomur ni potrebno odgovarjat, delaš svinjarije.
Enako kot večina v službah. Če nimaš šefa, kateremu moraš polagat račune, delaš lumparije na šihtu.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik burst pravi:
Aja, pa ubogi mi, ki živimo v družbi s takimi pacijenti, ki potrebujejo neko inštitucijo oz. vero v nekaj pravljičnega, da jih zavira pri tem, da ne bi klali vse po vrsti.

Saj se vidi v sosednji temi o beguncih, tam samo čakajo, da jim inštitucija dovoli vozit brez zavor.
V pravljico verjamete komunisti. Verjamete v komunistično pravljico nekakšne enakosti. Zadnja vaša pravljica se dokazuje v homoseksualnem zakonu. Verjamete, da imata dva moška lahko otroka.
. Za vernika bog ni pravljica.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:

Ker živijo v predpostavki, da mu nikoli ne bo treba odgovarjat za svoja dejanja. In če ti nikomur ni potrebno odgovarjat, delaš svinjarije.
Torej zakaj verni potem delate svinjarije
confused-1.gif

Btw, imamo ene prav fine zadeve, ki se jim reče zakoni. Če te že lasten razum ne odvrne od delanja neumnosti, boš odgovarjal po zakonih.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
saj zdaj mi je jasno... zato so me ti verniki tako nategnili ker so itak rekli "mi bo že bog odpustil" in "mu bo bog poplačal".
Komunisti niste ravno kredibilni v določanju kaj je nateg in kaj ni.
Novejša doba, katero je lahko izkusil vsak slovenec, je zlata doba komunističnih nategov, ne cerkvenih.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Btw, imamo ene prav fine zadeve, ki se jim reče zakoni.
Ah bejž no? A res?
Preber kakšen post v forumu avtomobilizem, pa boš vidu kolk vam pomenijo "zemeljski" zakoni. Ti si tam skoraj taglavni v kršenju zakonov.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Stardec, malo si zamešal stvari. Kakšne lumparije v službi....? Vera sploh nima pomena, kak delavec si, temveč osebni značaj oz. karakter. Cerkve ne odobravam, ker ne dela čisto nič dobrega za ljudi. A je papež že sprejel kaj migrantov, pa slovenske cerkve so kaj sprejele? Sam tko vprašam? A je Vatikan namenil kaj denarja....ne, navadni državljani vse plačamo, pa ni važno, kake vere smo, a ne?

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik burst pravi:

V pravljico verjamete komunisti. Verjamete v komunistično pravljico nekakšne enakosti. Zadnja vaša pravljica se dokazuje v homoseksualnem zakonu. Verjamete, da imata dva moška lahko otroka.
. Za vernika bog ni pravljica.
hysterical-1.gif

Mal bolj se potrud, no, saj gre ...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Stardec, malo si zamešal stvari. Kakšne lumparije v službi....? Vera sploh nima pomena, kak delavec si, temveč osebni značaj oz. karakter. Cerkve ne odobravam, ker ne dela čisto nič dobrega za ljudi. A je papež že sprejel kaj migrantov, pa slovenske cerkve so kaj sprejele? Sam tko vprašam? A je Vatikan namenil kaj denarja....ne, navadni državljani vse plačamo, pa ni važno, kake vere smo, a ne?
Hec je v tem, ker ti pojma nimaš kaj sploh cerkev je. Cerkev so ljudje verniki.
In ja, osebni značaj je pomemben. Vera pa ti pomaga značaj gradit. Če nočeš nauka vere sprejet, vseprerado postaneš lump. Vera v boga hoče prikazati razliko med dobrim in zlim.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ah bejž no? A res?
Preber kakšen post v forumu avtomobilizem, pa boš vidu kolk vam pomenijo "zemeljski" zakoni. Ti si tam skoraj taglavni v kršenju zakonov.

In to počnejo tudi verni ljudje. Kako to
confused-1.gif

Pa ne sekiraj se, saj ti verjameš, da bo vsem sodil bog
hysterical-1.gif

Btw, mi pokažeš prosim kakšen moj post v avtomobilizmu, kjer kršim zakon
confused-1.gif
(jp, laž je krščanska vrlina)

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Stardec, povej mi, kako se ti vidiš v veri? Recimo, kaj si dobrega naredil soljudem, ko si v nedeljo obiskal mašo? In ne, če ne obiskuješ cerkve, ne rataš lump. Kdo ti je to povedal? Zapovedi katoliške vere so že pravilne, samo kaj, ko se jih nihče ne drži in sem že rekel, da verujem v nekaj več in v pravičnost., ne rabim pa hodit v cerkev, ker s tem se ne bo nič izboljšalo.
Da so cerkev ljudje, lahko enako gledamo kot to, da so ljudje država, pa poglej, kako so ljudje nezadovoljni in kako nas oblastniki nategujejo. Enako je s cerkvijo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ah bejž no? A res?

In to počnejo tudi verni ljudje. Kako to
confused-1.gif

Pa ne sekiraj se, saj ti verjameš, da bo vsem sodil bog
hysterical-1.gif

Btw, mi pokažeš prosim kakšen moj post v atomobilizmu, kjer kršim zakon
confused-1.gif
(jp, laž je krščanska vrlina)
Nikjer ne piše, da vera prekrške prepreči. Prekrške prepreči spoštovanje verskih naukov.
Nekdo lahko trdi da je veren. Pa je res? Naj to dokaže z dejanji.

Enako kot pri zdravniku. Če ti prideš k zdravniku še ne boš zdrav. Ti moraš zdravnika ubogat.
Pa čeprav ta isti zdravnik lahko vse narobe dela. Če hočeš bit zdrav, ubogaj kar ti ta zdravnik svetuje, če ga pa nočeš ubogat, boš pa še naprej bolan.
Izgovor, da zdravnik govori nekaj, sam pa dela drugač, tebi nič ne koristi.
Bog je človeku, dal svobodno voljo, da se bo sam odločal, kakšen bo. Na koncu bo vsak zase odgovarjal. Izgovor, da si ti slab zato, ker je sosedov župnik bil tudi slab, tebi ne bo koristil. On bo zase odgovarjal, ti pa zase.
In v tem je smisel vere.