Reklame ... pa kdo si jih zmišljuje ???

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Lih zadnjič sem razmišljal o teh zoprnih reklamah, ko sem gledal mercatorjevo stvaritev!
Tud za izi mobil al kaj je ona: kaj, konec perona aaaaaaaaa?
bonk.gif

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Ne vem kako ste lahko spregledali, ampak vsaj meni ta trenutek najbolj bedna, debilna, retardirana reklama je definitivno od Debitela:

Konec perona. KAJ?!

Daj [censored] metek si v glavo pošlji, če ne veš kaj ti hoče povedat.
stupid-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik ErrikDJ pravi:
Citat:
Uporabnik mimmy pravi:
Una z bizonom je še med najboljšimi, je vsaj malo duhovita...

Cilj reklam pa je, da ti zlezejo v podzavest, da ko boš naslednjič kupoval črno srajco in se boš bal, da bo obledela, boš mami naročil (namenoma ne punci, ženi ali bohnedaj, da bi pral sam), naj ti kupi uno zadevo, ki jo potegne una punca sredi gledališča... pa ko boš razmišljal, kateri šampon kupiti, boš verjetno izbral tistega, ki v reklami prikazuje najlepše lase...

Ne poznam nobenega nikjer k bi karkoli zaradi reklame take kupil nekaj...nikol nism za srajco,al pakarkol reku dej stistim oper
bonk.gif

Če se zjebe,se zjebe in greš po novo
wink-1.gif
simpl as that

Ooo, Erik, pozdravljen!!!
grin1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik doktor pravi:
KSZ

Men se zdi pa dobra od Mercatorja tista, k je zadaj od kreslina komad.
Drgač pa ne morm verjet, da noben v temi še ni omenil reklame za Old Spice. K en tip leti na eni fitnes napravi, pa prleti v eno kočo. Pa pol tm na plaži:
"Jaz tega ne uporabljam. Ker sem ženska."
"Saj se hecam. Nisem ženska, moški sem. In uporabljam vse."

Mojbog, keri preobrati ... Ta reklama me res srat prime. :)

hm, to sem pa kljub temu, da bolj malo gledam tv, celo videl. Žal. A to je tist tip, o katerem je govorila pa3cia?
confused-1.gif

ErrikDJ

Pripravnik
6. nov 2008
738
5
18
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik ErrikDJ pravi:
Citat:
Uporabnik mimmy pravi:
Una z bizonom je še med najboljšimi, je vsaj malo duhovita...

Cilj reklam pa je, da ti zlezejo v podzavest, da ko boš naslednjič kupoval črno srajco in se boš bal, da bo obledela, boš mami naročil (namenoma ne punci, ženi ali bohnedaj, da bi pral sam), naj ti kupi uno zadevo, ki jo potegne una punca sredi gledališča... pa ko boš razmišljal, kateri šampon kupiti, boš verjetno izbral tistega, ki v reklami prikazuje najlepše lase...

Ne poznam nobenega nikjer k bi karkoli zaradi reklame take kupil nekaj...nikol nism za srajco,al pakarkol reku dej stistim oper
bonk.gif

Če se zjebe,se zjebe in greš po novo
wink-1.gif
simpl as that

Ooo, Erik, pozdravljen!!!
grin1.gif

tudi vam tudi vam...
smile-1.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
ksz
Očitno so vsi ti "blesavi" reklami dosegli svoj namen. Samo na Alterju je o njih napisanih 4 strani. O Lekadol odlasu vsak dan slišim koga govorit, kako je blesav. That's the point! Govori se o Lekadolu.
grin1.gif

Sicer pa ena izmed boljših letošnjih kampanj. Smell Like A Man, Man . Old Spice si je v ZDA za več kot 100% zvišal prodajo samo zaradi te kampanje.
aplauz.gif

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik doktor pravi:
KSZ

Drgač pa ne morm verjet, da noben v temi še ni omenil reklame za Old Spice. K en tip leti na eni fitnes napravi, pa prleti v eno kočo. Pa pol tm na plaži:
"Jaz tega ne uporabljam. Ker sem ženska."
"Saj se hecam. Nisem ženska, moški sem. In uporabljam vse."

Mojbog, keri preobrati ... Ta reklama me res srat prime. :)

hm, to sem pa kljub temu, da bolj malo gledam tv, celo videl. Žal. A to je tist tip, o katerem je govorila pa3cia?
confused-1.gif

He, he, ja ta od old spice je tudi bedna reklama. Samo meni je najbolj v oči padel tisti nos na koncu reklame. Tak Monty Python-ski vložek.
hysterical-1.gif

bolfenk

Pripravnik
12. okt 2009
119
0
16

Ta reklama je ena izmed mnogih reklam za Diesel kavbojke, ki so se sredi 90 let vrtele po MTV ju in so ene redkih katere sem oboževal.
Čeprav , pa se strinjam da včasih so bile reklame bolj originalne, predvsem zato ker so bile narejene večinoma brez pomoči računalnikov tako kot danes.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik mimmy pravi:
Trenutno je moja najljubša za slovensko čokolado (brez imen, da ne bomo delali reklame).

Za Gorenjko je tud men dobra.
zmaga.gif

Moram najdt Lekadol oglas, ker ga še nisem videl očitno.

Katere so vam pa dobre od teh novejših? Pa da je slovensko podjetje oglaševano.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
ka pa:

KARAMELA!

KARAMELA!

KARAMELA!

ČOKOLAAAAAAADAAAAAA!

PIŠKOOOT!

KARAMELA!
ČOKOLAAAADAAAA!

Men je bla čist vredu reklama, taka, krneki zgodbica. Twixa pa itak ne jem več ko 1x na leto.

Drugače pa marketing cilja na določeno publiko. In mi pač nismo cilja publika praškov, bemti sej če pomislim, ne bi znal glih nastavit pralnega stroja če bi zdle hotu oz. bi se kr namučil.

Kar se tiče pa Lekadola, ga pa že tako ali tako ne prenesem. Sem bil zadnjič bolan in me je moja filala s tabletno obliko in še prašek hkrati. Pomagalo ni nič. Sem ponavadi si samo čaj z medom in limono kuhal, pa obležal eno noč in dan s kuhanjem v postelji (še kak špinel da se je dalo lepo spat), pa je blo kul. Mislim, da namesto imunskemu sistemu, prepuščamo obrambo tabletam... in se bi šel stavit, da s tem slabimo imunski sistem (potuha)...... ampak reklamirajo pa da me neha bolet še preden me boli ane.... whadda load of crap

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Citat:

Seveda, Coca Cola, VW, Toyota Sony, Danone, Anheuser-Busch InBev, Colgate-Palmolive, DT, Loreal, Kraft Foods, Mars, Pfizer in podobni nič ne prodajo, zato največ oglašujejo. In več ko prodajo, več porabijo za oglaševanje. Zgleda da lažejo o prodaji in v bilancah?

Coca Cole ne pijem, ker je sam cukr, umetna barvila in bohve kaj še, Danone je največji crap od jogurtov, Colgate-Palmolive in Loreal - se ne pritaknem njihovih izdelkov - poglej samo Loreal, miljarde zmečejo v oglaševanje, pa njihove izdelke oglašujejo največje filmske zvezde, izdelki so pa totalno sranje, polno raznih para-, tetra- in podobno kemično zvenečih sestavin.

Je pa res, da se oglašujejo predvsem zaradi imidža in boja proti konkurenci - Coca Cola zato, da slučajno ne bi kdo pomislil na Pepsi, ko bo kupoval kaj mehurčkastega, enako velja za avtomobile, tehniko itd.

Sicer pa - smili se mi tisti, ki mu reklame narekujejo način življenja, namesto da bi prisluhnil sam sebi...

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
ksz.........

Če je človek zadosti labile in mora preizkusiti vse kar je novega na trgu, potem so reklame dosegle svoj namen. Ker je takih med populacijo procentualno dokaj veliko je to to. Verjemite, da se nebi zmetalo toliko denarja za oglaševanje če nebi bilo pravega učinka na koncu.

Smisel reklam pa ni samo povečevanje prodaje, je tudi ustvarjanje nekega prepoznavnega "branda". Če naredimo naključno anketo med t.i. splošno populacijo, bodo vsi vedeli kaj je coca cola, lekadol, persil, ipd. šara. S tem se ustvarja neka prepoznavnost in posledično se pridobi stalne stranke, katere kljub boljši oz. isti ali še cenejši ponudbi ostajajo lojalne matični znamki neglede na kvaliteto oz. ceno.

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Old Spice ma men sicer odlicne reklame, je pa res da je ta sinhronizirana verzija grozna...

cheer.gif

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
ksz
Meni je trenutno najbolj 'zanimiva' reklama za barvo za lase, ki jo oglašuje nek nikakav tip, frizer - brez las, s kapo na glavi in geeky očali.
hysterical-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Si me ravno spomnila na eno reklamo, kjer se dve ženski kregata pri frizerju, potem pa pokaže še dva metrogej tipa pri frizerju, ki se nekaj kregata
bonk.gif

Najdaljše 3 sekunde v mojem življenju predno sem daljinca najdu.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:

Ena bolj bednih je nova za Mercator, ko folk brez posluha recitira neke bedarije na podlago od pesmi "Dodirni mi koljena".

Ja te reklame ne stekam pa da se postavim na glavo, mislim komad v orginalu je tak mal tezek in koji hurac ima to zdej delat v reklami, ma sej nima veze, cel komplet reklame s komadom vred je totalen FAIL.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.530
113
Citat:
Uporabnik doktor pravi:
Tale?

Meni sicer tudi ta nova ni slaba, čeprav očitno mnogim ni všeč: