Registracija avtomobila!

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Ja nakladaš. Če bi bil pošten, bi tisto osebo, ki ti je omogočila registracijo proti predpisom, lepo prijavil. Zaradi takih balkanizmov pa smo Slovenistan.

PS. To, da nakladaš smo razčistili že z neko modro Vectro in famoznimi pospeški.
priden.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Bistvena razlika je ali ti registriraš vozila, ki so v lasti živih oseb ali pa vozila blagopokojnika...
Tudi sam brez težav registriram vsa vozila pri hiši. Celo mamino NOVO vozilo sem brez težav prijavil v promet in izvedel prvo registracijo...
Pa nimam nikjer poznanstev...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Prej ko boš dojel da si ti ednina, prej boš razumel kaj je res in kaj ne.
zmaga.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Bistvena razlika je ali ti registriraš vozila, ki so v lasti živih oseb ali pa vozila blagopokojnika...
Tudi sam brez težav registriram vsa vozila pri hiši. Celo mamino NOVO vozilo sem brez težav prijavil v promet in izvedel prvo registracijo...

Seveda jih lahko,samo nekateri fosili alterja in se bivsega suxa so pa tako kot starideci, vedno prepričani v svoj prav.
Saj pravim da vsak leto registriram domača vozila, ampak nekateri so pač enaki kot so bili pred parimi leti in bodo enaki ostali.
Revež je pa tisti ki se sekira za to
crazy1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:Potrebuješ pri notarju overjeno pooblastilo vsakega dediča.
Bi kar rekel, da je tako. Ko je meni umrl oče in sem se pojavil na registraciji z vozilom, je pri vnosu kar kmalu vprašal: "ja, pa zapuščinska je bila?". Torej imajo podatek, da je lastnik umrl. Očitno kak prenos iz CRP. Bilo je cca mesec dni po smrti, smo pa k sreči dali tudi zapuščinsko skozi. S sklepom o dedovanju sem brez ostalih papirjev uredil vse na istem mestu.
Verjetno pa bi lahko na tehničnih odkljukal, da gre za podaljšanje registracije in da ima dokument "overjeno pooblastilo dedičev", čeprav ga nima. Samo, če bi bil jaz tam zaposlen, tega ne bi delal... Tu je nekaj lukenj. Notar tudi ne more vedeti, kdo so sploh vsi dediči in podobno... To lahko ve samo sodišče.

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Seveda jih lahko,samo nekateri fosili alterja in se bivsega suxa so pa tako kot starideci, vedno prepričani v svoj prav.
Saj pravim da vsak leto registriram domača vozila, ampak nekateri so pač enaki kot so bili pred parimi leti in bodo enaki ostali.
Revež je pa tisti ki se sekira za to
crazy1.gif

Glej kaj tebi sedaj ni jasno. Po pravilniku se to ne da. Če pa nekje to naredijo pa naredijo na svojo roko oz. preko pravilnika. In prav ima tisti, ki je rekel, da se ne da. In nihče ni prepričan v svoj prav. Prepričani pa smo v neka pravila, ki so postavljena z nekim nameno. Če jih nekdo krši na svojo pest ali na želje nekoga druge, ki mu s tem naredi uslugo, je pa zgodba spet drugačna.

Tudi jaz sem že delal tehnične preglede nekje na Gorenjskem brez vozia, se pravi samo s prometnim dovoljenjem. In ne bom zaradi tega trdil, da se to v generalnem smislu da narediti.

Lp

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Seveda takoj dobijo ta podatek. Policija, banke.... še isti dan.

Edina dobra stran tega, da voziš avtomobil, ki je last pokojnika, je, da kazni nimajo komu naprtit (stacionarni radarji). Lastnik ima namreč zelo dober »alibi«, da v resnici ni vozil avtomobila.
crazy1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.500
1.661
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
kzs..
Da obudim malo temo, namreč, stvar se je zakomplicirala. Malo sem se pozanimal, kaj moram narediti, da avto registriram, na UE so mi rekli, naj vsi trije dediči pridemo in se podpišemo, pa bodo zrihtali. Ampak, ko sem to hotel javiti sedanji lastnici vozila, se mi ne javi na telefon oz. nobena od dveh njenih številk ne obstaja!? Medtem je registracija že potekla, avto se nahaja nekje neregistriran in brez tehničnega pregleda, jaz pa pojma nimam, kdo ga ima? Vse kar vem od avta so številke registerskih. Kaj naj naredim, pustim in čakam, kaj bo, javim na policijo, kaj se je zgodilo ali kaj tretjega? Kaznovati me najbrž ne morejo, če pa je lastnik mrtev? Kaj pa bo, ko bo zapuščinska razprava, nekdo bo dedoval avto, za katerega se sploh ne ve kje je! Hmmmm....

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Poznam podobno zadevo....lastniki 3 ,samo problem je eden .....in zdaj ta avto stoji brez tabljic in brez vsega na vrtu ene hiše in veselo gnjije in nikakor se ne da zmenit prav nič....je tako s to zadevo.

Takoj ko je dedišina se pojavi velik problem.