Referendum

Daniel

Guru
21. dec 2007
9.059
6.970
113

Priponke

• 20261003_141614(1).jpg
    20261003_141614(1).jpg
    1,1 MB · Ogledi: 35
  • Ljubezen
Reactions: Kamele0N

frodoo

Fizikalc
16. maj 2026
524
137
43
Sprehodi se malo po realnosti. Pojdi malo ven, med ljudi.
Ljudem na čelu piše kakšno državljanstvo imajo in če so tujci, kakšno dovoljenje za prebivanje imajo in ali sploh nameravajo voliti, ali so pa zgolj turisti ali slučajni obiskovalci? Trdiš da so se številke drastično spremenile. Kje so te številke za primerjavo in s katerimi volitvami primerjaš?

Holobist

Majstr
8. jul 2023
1.687
-1.868
63
Ljudem na čelu piše kakšno državljanstvo imajo in če so tujci, kakšno dovoljenje za prebivanje imajo in ali sploh nameravajo voliti, ali so pa zgolj turisti ali slučajni obiskovalci? Trdiš da so se številke drastično spremenile. Kje so te številke za primerjavo in s katerimi volitvami primerjaš?
Ti si nor ali res ne kapiraš. Sprehodi se med ljudmi. Sem bil pred dnevi v MB v Evroparku. Tema kot v rogu in skoraj ne slišiš več slovenske besede.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
15.289
9.395
113
Moram priznati, zelo strokoven argument.

Tako kot so Slovenci v Argentini so volilno pravico za slovenske volitve dobili ob osamosvojitvi Slovenije z ustavo iz leta 1991, s katero je bila vsem slovenskim državljanom (tudi tistim s stalnim prebivališčem v tujini) zagotovljena splošna in enaka volilna pravica, ker tako mora biti, pa čeprav niso nikoli bili v Sloveniji.

Pa da ti pomagam, recimo, volilne pravice ne smejo imeti, ker je nimajo niti v drzavah kot so Avstrija, Nemčija, Francija, Italija, Hrvaška, Poljska, Grčija, Latvija, Bolgarija, Ciper in Malta.
Vendar, kot vidiš manjka kar nekaj držav, kjer jo pa imajo.
Mimogrede, v Švici (saj hočemo biti druga Švica) je odločitev o tem prepuščena kantonom.
Če ti bo lažje ob vsej tvoji strokovnosti. Ja tudi Argentincem zaradi mene lahko vzamejo volilno pravico. Čeprav oni so Slovenci, po krvi. Tile tvoji ljubljenčki vseh drugih narodnosti, ver in odtenkov kože niti to niso.

Ti bo lažje sedaj?

• Všeč mi je
Reactions: ales85

jezek

Guru
24. jul 2008
6.579
3.130
113
Rezultat bo tak, kot ga je predpisala Modnajana. Se pravi 4x za...in to rojalno ZA. Nothing to see here, move on!

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.796
2.520
113
42
Zakaj bi sploh kdo bil proti, da nekdo, ki je zmožen, dela "za" socialko?

Ali pa RTV... A so slučajno brez oglasov ali onih Herta fejk oddaj? Bil bi za naročnino, če bi bili brez oglasov... Ker ko to vidiš, koliko ljudi je to za en program (enako velja za radio slo).. Adijo zdrava pamet.

hermann

Guru
19. mar 2014
10.280
7.375
113
RTV je sicer zakonsko obvezan zagotavljanju določenih storitev in komercialno nezanimivih vsebin (npr. kultura je že takšna) in prav je tako. To bi se moralo financirat iz proračuna, ampak v tem primeru je vedno nevarnost, da se bo še bolj vmešavala vsakokratna oblast. Jaz nočem bele ali rdeče kulture, ker mi je že rdeča vrh glave.

Za komercialne vsebine pa ne potrebujejo prispevka ampak naj bodo reklame in dobro delo zadosti. Ampak potem rtv spet ni v enakopravnem položaju, ker morajo njihov program vsi operaterji ponujat brezplačno, medtem ko lahko poop tv ta "privilegij" mirno zaračunava.

V glavnem je potrebnih kar precej zakonskih popravkov in varovalk, da bojo stvari poštene.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.610
1.621
113
Ti si nor ali res ne kapiraš. Sprehodi se med ljudmi. Sem bil pred dnevi v MB v Evroparku. Tema kot v rogu in skoraj ne slišiš več slovenske besede.
Pa saj razumeš, da ta ukrep ne bo pomenil, da bo v SLO kaj manj tujcev, sploh teh temnih, iz daljnjega vzhoda, ki te zgleda najbolj motijo. To, da so jim odvzeli volilno pravico na lokalnih volitvah je uperjeno direktno in samo proti vsem iz bivše juge. Tisti iz Azije jih sploh ne zanimajo v tem primeru. In čista floskula desne vlade je, da si tujcev ne želi, ko pa se vzpodbuja "uvoz" delovne sile iz vzhoda. Poglej malo katerih je vse več pri gradbincih in kdo naprimer vzpodbuja in pomaga pri novačenju delavcev v Aziji.....hint GZS, ki je državna inštitucija je naprimer ena od....

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

MrDaco

Guru
11. sep 2007
15.289
9.395
113
Bistvo vsega je da se nekje začne, da se pokaže kdo je Slovenec in kdo ni. Oziroma pokazat je treba, da nacionalizem je še kako potrebna vrlina v današnjih časih.

jello

Guru
22. sep 2008
11.816
4.984
113
Bistvo vsega je da se nekje začne, da se pokaže kdo je Slovenec in kdo ni. Oziroma pokazat je treba, da nacionalizem je še kako potrebna vrlina v današnjih časih.
Bolj domoljubnega kot davke plačat in slovenščino obvladat ni. Oboje ti gre dovolj slabo da si lahko upravičeno ljubosumen na vsakega pritepenca, ki je več kot pol leta v sloveniji.

Z zastavo mahat in se dret čefurji raus pa zna tudi opica. Njej je vseeno za domovino, važno da je za jest in za pit.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
15.289
9.395
113
Bolj domoljubnega kot davke plačat in slovenščino obvladat ni. Oboje ti gre dovolj slabo da si lahko upravičeno ljubosumen na vsakega pritepenca, ki je več kot pol leta v sloveniji.

Z zastavo mahat in se dret čefurji raus pa zna tudi opica. Njej je vseeno za domovino, važno da je za jest in za pit.
Seveda... ker ti pa veš kako jaz plačujem davke, ne. Svetlana, ti pa kar vejice popravljaj za mano.

tomi

Guru
1. sep 2007
20.354
11.810
113
MB
Pa saj razumeš, da ta ukrep ne bo pomenil, da bo v SLO kaj manj tujcev, sploh teh temnih, iz daljnjega vzhoda, ki te zgleda najbolj motijo. To, da so jim odvzeli volilno pravico na lokalnih volitvah je uperjeno direktno in samo proti vsem iz bivše juge. Tisti iz Azije jih sploh ne zanimajo v tem primeru. In čista floskula desne vlade je, da si tujcev ne želi, ko pa se vzpodbuja "uvoz" delovne sile iz vzhoda. Poglej malo katerih je vse več pri gradbincih in kdo naprimer vzpodbuja in pomaga pri novačenju delavcev v Aziji.....hint GZS, ki je državna inštitucija je naprimer ena od....
Eno stvar vsi tukaj spregledate.
Ti iz vzhoda pridejo k nam delat. Konec zgodbe.
Nimajo vizije tu ostat, nimajo vizije vlacit sem cele druzine ampak tu delajo in posiljajo denar domov, ob priliki pa gredo na boljse.
Z balkanci pa vemo kak je.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.610
1.621
113
Kako vezo sploh ima, ce nekdo, ki ni Slovenec sooblikuje lokalno oblast in politiko? Kaj naprimer je sploh pravi Slovenec, se to loči po priimku, imenu, gremo gledat 9 kolen nazaj, ce so vsi člani rojeni v Sloveniji in tega porekla. Ker v mojem krogu ljudi je skoraj vsak na nek način, pa čeprav daljni povezan s tistimi, ki so iz Juge ali pa iz Avstrije. V našem priimku je celo namesto Š nekdaj zapis sch, kaj pol mi nismo Slovenci?