Referendum

jonny77

Guru
16. sep 2007
13.378
2.449
113
Pomurje
Kar nekaj jih poznam da ki so si naštepali omejitve, zdaj pa dela ne dobijo, s socialo pa si težko pomagajo. Prav jim je

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.408
11.695
113
:valjamse: Ti pa si nadas. To je približno tako kot Černačeva slavna uredba o vrstah objektov, kjer je napisal pri dimenzijah besedo približno. Prvo in drugo kar si podčrtal je čisto preveč na splošno. Kot so že povedali, populistična stvar, ki pritegne točno take hardworkerje kot si sam. Dejansko to uvest je pa malo kompleksnejša stvar, sliši se pa dobro ja.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.745
4.960
113
Sej sem napisal, na zavodu takih ljudi ni, če fabrika ne dobi zaposlenih pa z zavoda napotijo take ljudi tja in jih ne vzamejo za delo za trakom kaj misliš zakaj ne?

Družbeno koristno delo sem pa tudi že povedal kako je. Kaj jim boš dal delat? Če ga v fabriki za trak nočejo postavit mu boš dal motorko ali pa lakserco za 1000eur, pa ga poslal urejat grmovje ob cesti? Konec dneva bo človek v bolnišnici ti boš pa brez štilerce za 1k eur ostal. So že pod raznimi politikami aktivnega zaposlovanja pri nas kmetje (gratis) dobil sezonske delavce iz tega bazena, in nikoli več se niso prijavili na razpise ker so imeli samo sranje s tako delovno silo. Pa kot rečeno klasična javna dela danes 100% opravljajo skupine oseb s posebnimi potrebami ker so 10x bolj zanesljivi in 100x bolj delovni kot ti o katerih je tu debata.

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.408
11.695
113
Ne mu dat preveč za mislit, mu bo kako pomembno varovalko ven zabrisal. Tale je čist v slogu Jerrya pa njegovih ekspres rešitev z nočnim delom, fajn se sliš, ko je treba pa to v praksi zrihtat je pa tema.

PS: V trenutku ko bi pa njega poslal z laksarco na zelenico, bi se pa razpištolil, da ima angino pektoris in nevem kaj vse še. On bi sam druge pošiljal delat.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
6.173
1.095
113
Invalidne osebe so pod ZPIZ. Ali ne? Mogoče je kdo, ki je v postopku invalidske komisije, za te upam, da bo veljalo kakšno zdravniško spričevako kot opravičilo za nezmožnost dela, sklepam, da tudi tisti z delno invalidnostjo, ki ne morejo na ZPIZ. Sicer pa kaj govorim.... še enkrat dobro preberi drugo vprašanje.
saj ti piše
lahko dela polni delovni čas, ampak z omejitvami, ki jih nihče od delodajalcev ne more zagotoviti.

To vprašanje je navadna dimna bombica, da se bodo levi in desni malo prešteli.
Brez možnosti uveljavitve (oziroma, kot za naše politike velja, sprejmimo, bodo potem že sodišča razveljavila)
Ti, jaz, in ostali pa plačali

Isti klinac, kot testiranje za poslancev droge, vsi, ki so v opoziciji so za, potem v opoziciji, pa vsakič pozabijo.
Pometa se od zgoraj navzdol :evil:

• Všeč mi je
Reactions: Silos in sajkek

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.791
9.872
113
Kar nekaj jih poznam da ki so si naštepali omejitve, zdaj pa dela ne dobijo, s socialo pa si težko pomagajo. Prav jim je

To je nekaj, kar enim ne mores dopovedati... Pol pa se najdejo nekoga, ki jih podžiga, češ da to je pa res pametno in evotigana. Jaz ga ne vzamem v službo, pa ce nikdar vec z menoj ne govorim. Enostavno se ne špogam s temi forami.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
15.294
9.404
113
Ne mu dat preveč za mislit, mu bo kako pomembno varovalko ven zabrisal. Tale je čist v slogu Jerrya pa njegovih ekspres rešitev z nočnim delom, fajn se sliš, ko je treba pa to v praksi zrihtat je pa tema.

PS: V trenutku ko bi pa njega poslal z laksarco na zelenico, bi se pa razpištolil, da ima angino pektoris in nevem kaj vse še. On bi sam druge pošiljal delat.
Spet si pameten ko gljiva, ha?

Človek je vprašal kam bodo z ljudmi s 100 vrsticami v zdravniških kartotekah. Jaz sem mu dal odgovor. Samo to in čisto nič drugega. Koji krščen duš moraš še lapat??? Da boš bolj pameten izpadel? Vsaj pri meni ti ne rata, če pa ti drugi pokleknejo, pa me ne gane.

• Haha
Reactions: Sonny_Chiba

kalbo

Guru
7. okt 2013
22.408
11.695
113
Spet si pameten ko gljiva, ha?

Človek je vprašal kam bodo z ljudmi s 100 vrsticami v zdravniških kartotekah. Jaz sem mu dal odgovor. Samo to in čisto nič drugega. Koji krščen duš moraš še lapat??? Da boš bolj pameten izpadel? Vsaj pri meni ti ne rata, če pa ti drugi pokleknejo, pa me ne gane.
Pameten si bil ti kot gljiva, ker si človeka učil brat. Objektivne razloge je treba zelo natančno popisat, če ne so hitro subjektivni in v tem je težava takšnih pavšalnih rešitev, ki so namenjene zgolj in samo takim ki temu nasedate.

Ja, sliši se dobro, v praksi pa mnogo kompleksnejše. Proti tebi ni težko pameten izpast, sploh ko se začneš pištolit.

• Všeč mi je
Reactions: zakon

zakon

Guru
16. maj 2008
10.194
1.486
113
toti Maribor
Pameten si bil ti kot gljiva, ker si človeka učil brat. Objektivne razloge je treba zelo natančno popisat, če ne so hitro subjektivni in v tem je težava takšnih pavšalnih rešitev, ki so namenjene zgolj in samo takim ki temu nasedate.

Ja, sliši se dobro, v praksi pa mnogo kompleksnejše. Proti tebi ni težko pameten izpast, sploh ko se začneš pištolit.
Zdaj še samo manjkajo iz njegove strani ksenofobni izpadi, pa smo kompletni.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
15.294
9.404
113

Seveda je kopmleksno. Za to imamo pralament, ministerstva, delovne skupine, usklajevanja s socialnimi partnerji in še kaj. Ali bo zakon napisan v eni vstici, kot je vpršanje na referendumu? Verjetno ne, ali po kalbovo pa mogoče res, bomo videli.

• Haha
Reactions: Sonny_Chiba

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.791
9.872
113
To je podobno kot mamice, ki sončkom odločbice rihtajo.

žal, vidim povsem enako... kako se eni ženejo za temi odločbami, to je kot da daš otroku, ki mu nič ne manjka, črno piko. Da mu bo v OŠ malo lažje, ko je še povsem vseeno. Kaj to potem prinese, se bomo pa pol ukvarjali, ampak takrat bo to šele važno. Upam samo, da jim niso prilimali česa trajnega po neumnosti.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.634
6.249
113
A do sedaj, pa so delovno sposobni dobivali socialno pomoč na lepe oči? Kvasite neke bedarije o katerih zgolj ugibate. Vsi, ki so delovno sposobni si morajo iskati zaposlitve. Ostali imajo verjetno urejeno neko dokumentacijo o delo nezmožnosti.
Delovno sposobna oseba ne rabi vzeti vsakega delovnega mesta, če želi ohraniti socialno pomoč. To je vseeno potrebno, ker so delodajalci taki in drugačni, čeprav obstaja seznam delodajalcev z negativnimi referencami.
Prav tako osebe ZZZS ne more poslati na javno delo, če se oseba s tem ne strinja. V bistvu je oseb, ki nekaj želijo delati, več kot je običajno javnih del. Tistih, ki nočejo, se jih bolj ali manj pusti pri miru, ker ni resnih mehanizmov, da se proti njim ukrepa. Samo problemi z utemeljevanjem ... Kup je tujk, ki so iz kultur, kjer ni normalno, da bi ženska bila zaposlena, jezika ne znajo in ga ne bodo nikoli znale, dobivajo pa socialno pomoč. Malo živijo pri nas, malo doma, čeprav jih zadnja leta poskušajo na to ujeti. Kdo se želi s takimi ukvarjati (in njihovimi možmi)?
Moralo bi se marsikaj spremeniti, vse bo težko šlo naenkrat. Tisti, ki organizirajo javna dela, si tudi ne želijo ukvarjati z ljudmi, ki ne delati želijo in si delati problemov s takimi. Verjetno bi morali imeti nek "črn" seznam na katerega pride oseba, ki je bila poslana na javno delo in so jo tam zavrnili oziroma odpustili. Brez da rabi delodajalec veliko pojasnjevati, zakaj je osebo zavrnil. Nabereš tri črne pike in gre socialna pomoč za eno leto. Žogica, da javno delo obdrži, bi morali dati na stran osebe. Težko pa je ena zavrnitev razlog za ukinitev, ker so spet med subjekti zelo čudne organizacije, tudi če gre pretežno za javni sektor in nevladne organizacije.

tomi

Guru
1. sep 2007
20.365
11.809
113
MB
Izjema so lahko zamejci. Da nekdo iz Kanade odloča na glasovanju pa je malo komično.

Glede RTV - sedaj imamo leve aktiviste brez ugraničenja trajanja mandata. V preteklosti so se izkazali z mnogimi cvetkami, katere bi bolj spadale na novo24 kot na nacionalko:
- brisanje komentarjev kjer se je omenjalo ekonomske migrante namesto beguncev
- antifovce je zeblo, zato so imeli podkape čez obraz
- pljuvanje čez logarja kako je pokvarjen v županski bitki za Ljubljano
- kriviti Trumpa za strelske pohode v ZDA in za nastanek naše Varde
- dovoljevanje proruskih botov v komentarjih o vojni v Ukrajini
- izrazito proruske kolumne ocenjevalke restavracij
- pro Golobistično poročanje (novi obraz - nekdanji kader Zokijeve PS, ogromne obljube novinca v politiki...)
- StudioCity (še vedno čakam dan, ko bo skakal levi opciji v besedo)

Če postane novi Siol me ne bi motilo.
če jonny77 pravi da je rtv popolnoma objektiven, kak zdaj.