Referendum (anketa): Arbitražni sporazum

Ali ste za to, da se uveljavi Zakon o ratifikaciji arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Sloven

• Skupaj glasov
    322
  • Glasovanje je zaprto .

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Premal se trudiš. Al pa nimaš pravih argumentov...
sprasujem se.gif

Da - 58% (95 glasov)
Ne - 42% (68 glasov)

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.465
5.678
113
Folk je nepismen.......oz navajen da veliki vodje že 65 let odločajo namesto njih....oz v tem primeru da jim velijo kako naj dvigujejo roke kot so včasih to počeli.....krucefix no
rolleyes-1.gif

Sploh ste pa moderatorji spodil stardece iz foruma tko da anketa ni 100% relavantna
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Folk je nepismen.......oz navajen da veliki vodje že 65 let odločajo namesto njih....oz v tem primeru da jim velijo kako naj dvigujejo roke kot so včasih to počeli...
Si zihr, da tale tvoj stavek ni namenjen samemu sebi?

Zaenkrat zagovorniki proti niste povedali še nič pametnega. Kot samo "Janša je tako rekel..."

OFF: Si CD že dal skozi? Te fotr še ni prebunkal zaradi muzke?
grin1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.465
5.678
113
Nikoli nisem rekel da bom glasoval proti zato ker bi mi Janša tako veleval
ne-ne-1.gif

In ker nas hočejo omejit pri pravici ki jo imamo že stoletja........in to je da so velike šanse da ne bomo več pomorska država!

V ozadju pa je resničen NACIONALNI INTERES......to je luka Koper in ne nek kvazimuti nacionalni interes tajkunov ki nam ga je plasiral Kučan pred parimi leti in nas nategnil........kje je sedaj da nam začne pridigat o njem
sprasujem se.gif

Raj nej razpusti forum 21 in naj vsi vrnejo $ iz kajmanskih otokov in ostalih davčnih oaz pa krize sploh ne bomo mel kle v SLO

Kamele0N

23. jul 2008
42.465
5.678
113
O eF: CD le ošvrknil.........tko na hitro čez zvočnike ko sem bil sam doma
grin1.gif

Je kaka varjanta da se ga da zripanga na alter forum.......da tem našim vrlim liberalcem v tej temi malce povrnemo revolucionarnega duha in narodne zavesti??? Ker moram rečt da postajajo iz generacije v generacijo večji pussiyi
evil.gif

Predvidevam da čez moderatorske vrste bi mogla bit ta ideja kar dobro sprejeta.....TRD bi ziher še zaplesal poleg!!!
Če ne vam pa mal od turbogobe deda požuga pa bo precej gor
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik keber pravi:
V glavnem, vsekakor ZA, da se nehamo prerekati glede tega (za tiste malo grmovja, močvirja in tri ribe), pa se začnemo ukvarjati s čim bolj pomembnim.

Se absolutno strinjam. ZA.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Nikoli nisem rekel da bom glasoval proti zato ker bi mi Janša tako veleval
ne-ne-1.gif

In ker nas hočejo omejit pri pravici ki jo imamo že stoletja........in to je da so velike šanse da ne bomo več pomorska država!

V ozadju pa je resničen NACIONALNI INTERES......to je luka Koper in ne nek kvazimuti nacionalni interes tajkunov ki nam ga je plasiral Kučan pred parimi leti in nas nategnil........kje je sedaj da nam začne pridigat o njem
sprasujem se.gif

Raj nej razpusti forum 21 in naj vsi vrnejo $ iz kajmanskih otokov in ostalih davčnih oaz pa krize sploh ne bomo mel kle v SLO

Ne vem, s katero glavo ti razmišljaš, z zgornjo ali spodnjo...
Če prav razumem iz zgoraj zapisanega, boš glasoval proti arbitražnemu sporazumu zato, ker si Hrvati lastijo naše ozemlje. Pa arbitražni sporazum ravno omogoča tole, da se nekaj, kar ni hrvaško (25.6.1991) vrne Sloveniji. Pa naj bo to 700m zemlje, ali kaj drugega. Jaz te res ne razumem... Želiš, da se to porihta, istočasno pa nočeš arbitraže.
A misliš, da nam bodo Hrvati vrnili ozemlje, ki je bilo nekoč naše, kar tako?
ne-ne-1.gif
Računaš na tale Jelinčičev sistem, da bo pela puška-mitraljez?

Ne vem, kaj piješ ali kadiš, ampak priporočam ti, da nehaš, ker ti nič ne koristi.
crazy1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.465
5.678
113
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
arbitražni sporazum ravno omogoča tole, da se nekaj, kar ni hrvaško (25.6.1991) vrne Sloveniji. Pa naj bo to 700m zemlje, ali kaj drugega. Jaz te res ne razumem... Želiš, da se to porihta, istočasno pa nočeš arbitraže.

Z arbitražo lahko izgubimo morje...oziroma dostop....za tistih 700m pa etak držim tebe za besedo...oz Potrča da bo potem odprl videokonferenco če se iz tm ne umaknejo!

sass

Guru
1. sep 2007
5.237
870
113
Citat:
...
V ozadju pa je resničen NACIONALNI INTERES......to je luka Koper .....

eno laično vprašanje: na drugi strani zaliva od luke koper je tržaško pristanišče. če bi slovenija izgubila dostop do odprtega morja in če bi se hrvati slučajno spomnili blokirati koprsko pristanišče, ali bi mogle ladje iz koprskega pristanišča namesto na levo po hrvaškem morju, odpluti na desno po italijanski strani?

Kamele0N

23. jul 2008
42.465
5.678
113
Zakaj bi se j**** preko drugih če imamo dostop že od 15 stoletja pa do 25.6.1991....potem so se pa začel problemi....

Od kje vam taka lahkotnost odstopanja zemlje nekomu......a na domači parceli bi se pa pobil če sosedovi listi padajo na vašo parcelo u jeseni
sprasujem se.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Bomo pa še en referendum za italijansko mejo naredili. A je problem?
grin1.gif

če nam ni problem ga plačat teh 3-4 mio €, kje je problem?
stupid-1.gif

Je pa problem dat delavcu 20-30€ višjo plačo, to je velikanski problem
bonk.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.237
870
113
se strinjam, ampak tvoj največji argument proti sporazumu je ta, da če bi izgubili dostop do odprtega morja, bi hrvati potem lahko blokirali luko koper.
sicer pa, če smo res imeli dostop do morja od 15 stoletja pa do 25.6.1991, potem ne vidim razloga, da ne bi tega v procesu arbitraže argumentirano dokazali? oz. kaj te tu moti?

Kamele0N

23. jul 2008
42.465
5.678
113
Kaj me tu moti? Moti me to da so se tega lotil isti šalebajzerji ki se jim že 14 let prej ni uspel dogovort tega.....brez posvetovanja z ostalimi.....neki na hitr skup spacan zato ker smo čakal da pride CRO pred vrata EU....sedaj se pa mudi (kao)....sam ne vem komu???

Nakonc nam jo bodo pa še plasiral kot zgodbo o uspehu....no matther what will happen
uf-1.gif

Pa moti me da smo hrvatom umaknil par šah mat pogojev.....a dobr vemo da so mutivode in se ne držijo tega kar se zmenjo!

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.237
870
113
zanimivo, v istem stavku praviš, da se hrvati ne držijo vedno tega, kar je zmenjeno, a hkrati si prepričan, da bi se tistega, kar bi se dogovril janša, zagotovo držali. kdo je zdaj tu ovca, namesto katerega razmišlja veliki vodja?

Kamele0N

23. jul 2008
42.465
5.678
113
Nikjer nisem rekel da bi se dogovora od Janše sveto držali......lahko kje to pokažeš?

Rekel sem samo da me moti da je Pahor pokleknil pred njimi in umaknu par "garancij" ki bi jih pripeljale do tega da bi se končno držal kakega dogovora!

Ne vem zakaj bi se moral pogajat kot seronje če se nam ni treba?

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.237
870
113
Janša jih je mel dobro stisnjene v kot......tudi vse našteto bi se upoštevalo..... tvoje besede?

Kamele0N

23. jul 2008
42.465
5.678
113
Moje besede....v tvoja ušesa
grin1.gif

Torej če si tako sveto prepričan da "bi se vse našteto upoštevalo" kje je potem problem na tvoji strani?

Gre za princip čebule
smile-1.gif
stvari se začnejo upoštevati......."garancije" se postopoma umikajo....skladno z napredkom na njihovi strani.....oni pridejo v EU...mi do tistega kar nam pripada

Bad boy Janša?

Nazadnje urejeno:

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Z arbitražo lahko izgubimo morje...oziroma dostop....
Citat:
Zakaj bi se j**** preko drugih če imamo dostop že od 15 stoletja pa do 25.6.1991....potem so se pa začel problemi....

Stari, zaj pa res ne vem več, kaj piješ...

A ne skapiraš, da se Slovenija in Hrvaška NIKOLI ne bosta mogli sami zmenit, kaj komu pripada, kaj je čigavo, kaj je kdo imel ipd. In da je zato potreben tretji, da bo volk sit in koza cela. Trenutna situacija je pa najslabša možna za obe državi...
Na koncu bo pa izid tak, da bo Hrvaška na slabšem, Slovenija na slabšem, po drugi strani pa bo Hrvaška na boljšem, pa Slovenija bo na boljšem. Ti si pač tak, da te zanima samo in izključno ena stran, za drugo stran pa te ne briga.

Če je v arbitražnem sporazumu izhodiščni datum 25.6.1991, potem ne vem, zakaj trdiš, da bomo izgubili dostop do odprtega morja.
Pa da ne bomo nazaj dobli tega, kar nam je blo po 25.6.91 odvzeto...

Point je pa v tem, da če se dva ne moreta zmenit, je nujno potrebno poklicat tretjega nevtralnega, ki bo na podlagi dokumentacije in dogovorov določil, čigavo je kaj, kaj komu pripada ipd. A je to res tako težko razumet??
Najslabša situacija je pa ta, ki je trenutno, namreč skregana.

Zaj pa nehaj pit to, kar piješ, pa začni s trezno glavo razmišljat..
zmaga.gif