KSZ
Polomija. Pa ne zaradi rezultata. Volivci so volili pripadnost (levica, desnica), ne pa reševali dotičnega vprašanja.
Sicer se mi zdi kar prav, da se vprašanje meje že enkrat reši, ker sami je ne bi zmogli. Bodo to namesto nas storili drugi.
Je pa JJ vseeno povedal nekaj pametnega, vsaj moje mnenje je takšno, in do nadaljnega ima prav. Če se bo izkazalo drugače (in UPAM, da se bo), še bolje. Rekel pa je nekako takole (tikalo se je zmage koalicije, potem ko so šli na večerjo):
" Še nikoli nisem nikdar v zgodovini zasledil, da bi zmagovalci praznovali ob izgubi ozemlja ".
Kolikor nam je poznana zgodovina, se napoved zna uresničit ... raje jim dajmo sami, preden nam vzamejo.
V glavnem, kjub vsemu upam na najboljše. Sicer pa bo vseeno trajalo še nekaj let, preden izvemo rezultat ...
Pa še komentar na nekatere alterjevce v smislu "zmagali smo" (levica, desnica) . Preberite si prvi stavek zgoraj.
Nihče ni zmagal, nihče izgubil. Vsaj kratkoročno ne ...
Še najraje bi videl, da bi to vprašanje reševali ljudje, ki se jih vse skupaj najbolj tiče (generalno gledano se to tiče seveda vseh, saj nihče NOČE izgubljati svojega ozemlja, kajne?).
Overall, če sem prej pasoš pokazal 10 km iz Kopra, ga bom zdaj pač 9,99 km iz Kopra ... zame osebno se ne bo kaj veliko spremenilo. Se pa strinjam, da je to le majhen korak zame, toliko večji pa za Slovenijo (kje sem nekaj takšnega že slišal?)