Referendum (anketa): Arbitražni sporazum

Ali ste za to, da se uveljavi Zakon o ratifikaciji arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Sloven

• Skupaj glasov
    322
  • Glasovanje je zaprto .

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
In ti misliš, da bi si Hrvaška ali Italija upala zapreti prehod čez njihovo teritorialno morje do našega pristanišča?
hysterical-1.gif

Zakaj že?

Pa še vedno ne vidim povezave s cestninjenjem tujih tovornjakov.
17758-icon_confused.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.476
5.680
113
Zaradi pristanišča Rijeka......pristanišča Trst mogoče
sprasujem se.gif

Zakaj pa mi ne bi mogli cestninit tovornjakov ki gredo čez našo državo....pri uvedbi vinjet so bile tudi take ideje...da bi transport kril večji del kreditov darsa

Kamele0N

23. jul 2008
42.476
5.680
113
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Kameleon, prav hecna oseba mi deluješ in prav zanimivo bi te blo spoznat.
smile-1.gif

Ti si že dojel da smo samostojna država? In da lahko samostojno odločamo! Se morda še zmeram bojiš Beo.....ekhm Bruslja?

Če-muuuuuu?
smile-1.gif
Zakaj ne bi mogli reči arbitražnemu sporazumu NE ? In zablokirat hrvaške ter postavit interese europe na balkanu pred dejstvo?

Še vedno ko so o naši zemlji odločali "veliki" smo bili opeharjeni ( Cona A...severna meja.....obronki istre ......) Zakaj bi jo tudi tokrat prepustili drugim v tej arbitraži?

Koneckoncev ko so Danci zavrnili evropsko pogodbo......in se šli pogajat.....so imeli čez pol leta 1/3 manj pogojev in so sprjeli! In to brez nekih sankcijkot hočete nekateri kle gor strašit

Daj proooosim ti ki si bolj "pri koritu" namigni mi/nam kou se v ozadju sprejemanja tega arbitražnega sporazuma TAKO MUDI
sprasujem se.gif

Kdo bo kasiral plave kuverte v zameno za poklek in našo zemljo?

Dej dojem da mogoče v vaših svetlih časih da je bil Beograd res mogoče bavbav......z Brusljem pa se da pogajat!

P.S.: zakaj je po soočenju Borat : Janša ko so komentiral tudi pravnki......Cerar dejal da je bila evropa presenečena ko so ji nekateri razložili razloge za blokado hrvaške mimo Žbogarja
10.gif

Kako nas zastopa ta kekec gor........jaz malo dvomim v njegove kompetence
frown-1.gif

Drugače pa......na cviček kadarkoli
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.476
5.680
113
http://www.rtvslo.si/slovenija/pahor-z-referendumskim-ne-v-mednarodno-izolacijo/230057

cry12bpy.gif

a ko so pa hrvati zavrnil sporazum Drnovšek-Račan jim je pa Evropa kaj?

Še en čist OK komentar nekoga scooliranga:

luxor
13. maj 2010 ob 15:00
Prijavi neprimerno vsebino
"V primeru zavrnitve arbitražnega sporazuma Slovenijo čaka popolnoma nepredvidljiva situacija in mednarodna izolacija, je dejal premier Borut Pahor."

da ne bo nesprorazuma, sam bom sicer glasoval za!

ampak Pahorjeva izjava je pa nezaslišana! g.Pahor, zahtevam, da takoj pričnete s postopki za izstop iz EU, kajti če gre za tvorbo, ki je tako nedemokratična, da izolira eno od članic, če ljudje na referendumu izrazijo svojo voljo, ki ji ni pogodu...potem, potem take fašistične diktature res ne rabimo!!!!

da ne omenjam, da so prav vsi vaši poslanci potrdili arbitražni sporazum, nato pa še referendum! in to ne predhodni posvetovalni!!!

najprej nekaj sprejmete, nato date to še na referendum, zraven pa ljudem vnaprej očitate, da bomo izolirani, če ga ne sprejmejo! to je nezaslišano! to je izsiljevanje! ali imajo volilci PRAVICO izreči se o tem, tako kot hočejo??? pa saj ste jim sami porinili to možnost, da se odločajo! a zdaj bomo "zamenjali" sodržavljanje, ki nameravajo galsovati proti?

jaz glasujem za, ampak še bolj glasujem za to, da imajo tudi tisti, ki glasujejo proti, pravico to storiti brez slabe vesti in vaših groženj.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Zaradi pristanišča Rijeka......pristanišča Trst mogoče
sprasujem se.gif
Še enkrat, zakaj že? Gotovo bi Bavarska, Avstrija, Madžarska in Slovaška, ki jim je Koper zelo pomembno izvozno okno v svet, naravnost ploskale tej ideji, a ne?
sprasujem se.gif

In glede na to, da tudi sedaj nimamo nekega dejansko našega prehoda na odprto morje, me res zanima, zakaj bi se to potem zgodilo, ko bi bila Hrvaška v EU (pa ne mi spet z neko floskulo, da EU ni večna - ja in?)

>>> pri uvedbi vinjet so bile tudi take ideje...da bi transport kril večji del kreditov darsa
Ne boš verjel, ampak transport krije 100% vse kredite Darsa.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Verjetno ne bi ploskale odločitvi, bi pač poiskale drugo opcijo, torej tako obstoječo in seveda tudi cenejšo (če bi luka koper oz. SLO država morala plačevati neko "nadomestilo za uporabo".

Predvsem me torej zanima, kako si lahko tako prepričan, da se kaj takega ne more zgoditi? Res me zanima, kakšne argumente lahko daš.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
To je spet tisto: "Dokaži mi da se moja domišljija ne more uresničit." Že večkrat slišano... On ti argumentira, ti pa 'worst case scenario' bedarije pišeš.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik airj pravi:
Predvsem me torej zanima, kako si lahko tako prepričan, da se kaj takega ne more zgoditi? Res me zanima, kakšne argumente lahko daš.
En dejanski primer mi podaj. Samo to.

Oziroma drugače: vse je možno, samo nikoli se še ni zgodilo.

Kamele0N

23. jul 2008
42.476
5.680
113
Ko se pa bo.....pa ne bo povratka.....eni pač ne hazardiramo

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Torej je tvoj argument izmišljena predpostavka, ki se nikoli ni zgodila v bližnji zgodovini?

A padec meteorita je tudi upoštevan?

Kamele0N

23. jul 2008
42.476
5.680
113
Lei je možnost da imam svoj dostop do morja....in je možnost služnostne poti.......in nevem zakaj bi štartal na služnostno pot?

Je potreba? NI! In če bomo imeli služnostno pot po morju si lahko lastnik te poti izmišljuje kar hoče če se mu sfrka kdai!

Ne bom trdil da je razmišljanje tega ki ga bom prilepil sedaj 100%........ampak tudi take stvari se berejo

Nerad se vmešavam v take pogovore o politiki in naslošno o vsem drugem na mojmlink-u. Glede na to da nisem več tako mlad in da sem visokoizobražen, povem da zelo zelo dobro poznam zgodovino in ZELO ZELO dobro poznam zgodovino bivše Juge. Sem pač imel možnost spremljati tole politiko od "dokaj" blizu.
CrnjakovIÆ nikogar ni treba žalit da je otroček in še ne vem kaj vse. Dejstvo je da je bila bivša Jugo armija agresor na vse države bivše juge (razen Makedonije in Črne Gore, ki je bila takrat še del Srbije). Dejstvo je da so vsi ukazi prihajali iz general-štaba Beograd in je zato posledično Beograd kriv za napade ki so se vrstili. Prvi streli, ki so bili iztreljeni na ozenlju bivše Jugoslavije so prišli iz orožja Jugo-armije. Dejstvo pa je to, katerega zlasti Hrvati nočejo slišat in razumet, da sta bila v zacetku v vojne v bivši Jugoslaviji dva agresorja in Srbski in Hrvaški (za njih se ne ve, saj se niso držali dogovora med Miloševičem in Tuđmanom). Miloševič in Tuđman sta bila dogovorjena da naredista iz bivše Jugoslavije Konfederacijo SH (Srbov in Hrvatov), pri kateri bi Hrvaška dobila celo Slovenijo in pol Bosne, Srbija bi pa dobila Kosovo (katero je bilo takrat se njihovo) Makedonijo in pol Bosne. Črna Gora pa je takrat še bila del Srbije. Če se dobro spomnite, je takrat že Republika Hrvaška (je že razglasila samostojnost) spustila tanke in letala, ter helikopterje nad Slovenijo....O tem obstojajo dokumenti, kateri pa bodo prišli v javnost čez kakih 60 let.... O tem bi lahko še pisal in razlagal ampak nebom, ker pač velika večina Slovencev, Hrvatov in Srbov tega sploh ne ve..... [

Samo tolk mal za intermezzo s kakimi sosedi imamo opravka........HDZ v 91`s....HDZ imajo pa tudi sedaj tko da....

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Lei je možnost da imam svoj dostop do morja....in je možnost služnostne poti.......in nevem zakaj bi štartal na služnostno pot?
In kako bi ti Hrvate prepričal v svoj prav? Če se 20 let ne znamo zmenit, se tudi naslednjih 20 ne moremo. In trenutno imamo samo služnostno pot, tako mimogrede.
tongue-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.476
5.680
113
In če si 2 dni nazaj na InfoTV poslušal voduškov vroči stol je Janša lepo razlagal da obstajajo dokazi da ko se je lokalno prebivalstvo v R Hrvaški takrat zavzelo in postavljalo JLA barikade na cestah ko je šla nad SLO da so bili te civilisti odtsranjeni ( ne ubiti ampak..) iz strani MUP-a

Kamele0N

23. jul 2008
42.476
5.680
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
. In trenutno imamo samo služnostno pot, tako mimogrede.
tongue-1.gif

In pa dokumente iz leta 1995 če se prav spomnim ( če niso iz 1991) na katerih imamo lepo priznan izhod na odprto morje po svojem morju.......seveda se pa tebi ne da kregat ( in ostalim liberalčkom ) za 3 ribe in 5m močvirja in bi te dokumente rad pozabil....namest da bi bil mal državotvoren in se šel pogajat......šanse so da nam uspe.......če gremo po načelo pravičnosti na katerega hrvati nočejo pristati zmagamo!

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.476
5.680
113
Da če se spustimo v arbitražni sporazum in nas arbitri zahebejo......da nam ne pomagajo nobeni dokumenti več......

Mamo šanse katere hočeš ti vržt stran
bonk.gif
Ampak Borat je pokleknu pa sestavu tak sporazum da mamo zelo mejhne....za razliko od prej ko smo jih držal na blokadi in jim pogojeval kako se bodo pogajal

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne, kaj ima MUP in civilisti zveze z arbitražnim sporazumom?

Ali raje vlečeš kar neke zgodbice (najverjetneje izmišljene), ker pač nimaš kaj pametnega za povedati?

Kamele0N

23. jul 2008
42.476
5.680
113
Hočem ti povedat da se pogajamo z ljudmi......oziroma z politiki (ljudje majo tu bolj malo) kateri so imeli in še imajo težnje po zavzemanju našega ozemlja.

Izrabili so našo naivnost dobrososedskih odnosov po vojni in se razširl na našo stran......in teb je vseeno za to?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Izrabili so našo naivnost dobrososedskih odnosov po vojni in se razširl na našo stran......in teb je vseeno za to?
Ja, mi je vseeno. Ker me prav boli [censored] za tele kregarije okrog meje. Še posebej pa za znanstvenofantastične zgodbice in primere, ki jih omenjaš.

Arbitraža je namreč končno možnost, da se meja dokončno določi in je mir s tem za zmeraj. Saj tudi osimski in nevemkateri sporazumi niso bili pravični do Slovenije, ampak povej mi, vidiš kje kake mejne probleme danes na ostalih treh mejah?

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
50
LJ
Ali ni pri vsej tej zadevi, po vseh teh letih že skrajno očitno, da hrčki konkretno za jajca tiščijo nekaj 'živali'(orožarji&co), ki se še vedno pasejo po našem parlamentu (ok, nekateri so že v penziji)? Sploh ni treba biti 'visokoizobražen', če je to sploh kak atribut. Vsak seljak to vidi, celo jaz
grin1.gif
. Sam, eni bi iz tega radi naredili še poezijo, žal, s to napako, da še materinega jezika ne obvladajo.

Kar se tiče arbitraže, sem za. Naj se to poglavje že enkrat konča, da ne bo to praktično osrednja tema vsakih *ucking parlamentarnih volitev (sej itak volimo vole). Ko bomo pa nekoč izvedeli, kaj vse se je dogajalo v ozadju, takrat bomo pa obsojali! Ne pa kot SDS. Obsojanje vnaprej,... za nazaj jih pa nič ne zanima, ali kaj? Planšarstvo goes on and on and...