Redarji spet v prekrsku z željo po zaslužku??

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Aja k je pa radar pa noben ne divja
hysterical-1.gif
pa ni opcije da kdo koga zbije.

Pravilno da kontrolirajo na takih območjih, nej se pa j. in naj se ne gredo šerifov ki imajo vse pravice.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Kaj bo pa naredil nekdo ki bo hotel svojega otroka iz vrtca odpeljati? Se bo ustavil sredi ceste, ker invalidi ne znajo prometnih znakov brat?
Pa koga od redarjev in policajev pa briga za varnost? glavno je da kasirajo.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
655
113
Sej ponavadi prideta dva, prvi čiča v Roomsterju, drugi pa hodi po vzporedni dovozni enosmerni cestici in listka vse avte strašev, ki so parkirani ob njej, deloma na njej, ker parkingov ni.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Boljše,da se ustavi sredi ceste, kot pa da kak divjak poškoduje njegovega otroka, ne?

Torej če prav razumem, zato ker je tam radar, divjak ne more poškodovati otroka?

Hint: Če bi tam stal policaj, bi ga "divjak" videl in verjetno zmanjšal hitrost , ker pa se radar skriva, ga pa "divjak" ne vidi in divja dalje, čez 2 meseca pa dobi samo še račun.
Če bi bil tam otrok,bi povozil otroka in cez dva meseca dobil "račun" ker je bil prehiter.

Jaz še vedno mislim da bi morali v sloveniji ukiniti te skrite blagajne ( s tem ciljam na radarje v civilnih vozilih) , ali pa jih dodatno izpostavit,namreč šele to pripomore k nižji hitrosti na tistmu odseku. Če se pa skriva k lovec v gozdu,potem pa ni čudno da nihče ne upočasni.

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Samo da tam ne parkirajo starši ki pripeljejo otroka v vrtec, temveč vsi drugi, avti tam stojijo po cel dopoldan.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
655
113
Sej ko pridejo starši, nimajo pa kam avta porint, jest sem ga nazadnje šerifovem lakaju na avto skor naslonu pol pa zanalašč počakal 15 minut pa se je že po 3 kurčil, da ga ne smem ovirat pri njegovem delu in, da ne more slikat
wink-1.gif

Ko sem mu povedal, da je v prekršku in ob enem obvestil policijo, je bil premaknjen. Če bi jagali tam kot je treba in takrat, ko je treba nimam nič proti, postavijo se tja, kjer na žalost drugih uporabnikov, ki smo vezani na dotično točko nimajo kaj iskati.

Gre za princip, če govorimo o varnosti v cestnem prometu, je to kar počnejo najmanj neodgovorno če že ne nesramno. Pa še zdaleč od tega, da zagovarjam divjake štrafat je treba, če ga serješ po cesti, ne pa pavšalno polnit proračun in ogrožati ter onemogočati druge, da opravijo/opravimo svoje dolžnosti in naloge.

lp D

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.057
113
To ne bo rešilo problema, edina, če bi policaji stali tam vedno. To pa vam spet ne bi bilo po godu, ker potem bi se jih moralo več zaposliti, kar pa pomeni večja poraba JS-ja.

Rešitev je tako edina, da se takšne kršitelje kaznuje in spametuje, če pa ne, pa odstrani iz ceste. Zato sem prej rekel, v "kritičnih" območjih bi jaz delil trojni pike za kršitev. Enkrat še te lahko dobjo, če pa že drugič divjaš tam, pa adijo izpit.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Torej če prav razumem, zato ker je tam radar, divjak ne more poškodovati otroka?

Hint: Če bi tam stal policaj, bi ga "divjak" videl in verjetno zmanjšal hitrost , ker pa se radar skriva, ga pa "divjak" ne vidi in divja dalje, čez 2 meseca pa dobi samo še račun.
Če bi bil tam otrok,bi povozil otroka in cez dva meseca dobil "račun" ker je bil prehiter.

Sicer bolje, da bi stali policisti, ampak tudi občinski radar na takem območju upraviči svoje delovanje.

Ko bo prvih 10 dobilo kazen in povedalo ostalim 100, se bo število divjakov sigurno zmanjšalo vsaj na tistem koncu.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:

Ko bo prvih 10 dobilo kazen in povedalo ostalim 100, se bo število divjakov sigurno zmanjšalo vsaj na tistem koncu.

Kaj pa misls da je to reklama za LCD tv 42" po ceni 150€ , da se bo to okoli razpaslo kot Hoferjev letak?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Kaj pa misls da je to reklama za LCD tv 42" po ceni 150€ , da se bo to okoli razpaslo kot Hoferjev letak?

O fak.

Ja, točno tako. Pa ne reci, da sam ne veš za nobeno cesto, kjer raje voziš malo bolj previdno, ker je folk tam dostikrat padel na radar?

In tudi, če se ne razve popolnoma nič - že to, da samo ujete prehitre voznike izuči, je kar precej dobro. Oziroma veliko boljše kot nič, pa še zastonj je.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, raje _upajmo_ da bo počasi, čez mesece učinek, kot pa da naredimo bolj preprosto (cenejšo!) stvar, ki učinkuje takoj.

PS stil...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

O fak.

Ja, točno tako. Pa ne reci, da sam ne veš za nobeno cesto, kjer raje voziš malo bolj previdno, ker je folk tam dostikrat padel na radar?

In tudi, če se ne razve popolnoma nič - že to, da samo ujete prehitre voznike izuči, je kar precej dobro. Oziroma veliko boljše kot nič, pa še zastonj je.

Poznam veliko cest ker je folk padel dostikrat na radar, poznam veliko lokacij kjer imajo radar,ampak kako naj bi to vplivalo kako recimo jaz al pa nekdo drug pelje po tej isti cesti?
Pusti zdaj tiste ljudi ki se bojijo svoje sence, ampak ta način "kaznovanja" ni nič drugega kot pobiranje denarja, varnost na cesti nima NOBENE veze.

Recimo policija dostikrat prakticira Kangoo-ja civilnega ki slika, cca 100-200m naprej te pa ustavi patrulja in te seznani koliko si zasluzil.

Realno je, te foto radarje bi blo treba ukint, redarjem odvzet za pooblastila da jemljejo denar v občino, na teren pa poslati polcaje s pistolcam in naj SAMO oni kasirajo.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.534
855
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
..., ampak ta način "kaznovanja" ni nič drugega kot pobiranje denarja, varnost na cesti nima NOBENE veze.
...
Realno je, te foto radarje bi blo treba ukint, redarjem odvzet za pooblastila da jemljejo denar v občino, na teren pa poslati polcaje s pistolcam in naj SAMO oni kasirajo.
In kako bi to vplivalo na varnost vožnje?

Za razumevanje bi moral verjetno dodati še definicijo besede "varen" in pa domeno (varen za koga).

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ja, raje _upajmo_ da bo počasi, čez mesece učinek, kot pa da naredimo bolj preprosto (cenejšo!) stvar, ki učinkuje takoj.
.

Ki je?

Sem prepričan, da občinski radar ne stane več kot 0,00 EUR. Učinek je istočasno najmanj enak 0 ali večji.

Ergo - zadeva je povsem rentabilna. Ni ravno atomska fizika...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Poznam veliko cest ker je folk padel dostikrat na radar, poznam veliko lokacij kjer imajo radar,ampak kako naj bi to vplivalo kako recimo jaz al pa nekdo drug pelje po tej isti cesti?

Hm.

Voziš po omejitvah?

Jaz recimo po vseh jebenih conah 30, ki jih uspem opazit, vozim striktno ~30, ker se je o tem nonstop govorilo tukaj gor.

Ampak jebiga, ti si že od minerjev naprej težki kavboj, ki se bori proti sistemu... pa magari z drugo pri 5000 obratih, da se hitreje segreje avto.
tongue-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Ko pa drugega ni, je treba bit pametn pa z minerji. Tukaj se pogovarjamo o želji po zaslužku, zgodovino pa pustmo pri miru. Najbrž lih nekih smrtnih žrtev ni bilo, tudi ogrožanja ne, če smo bili na cesti kjer ni prometa in ura ena zjutraj. Pustmo to, preden je bila racija po LJ, ker to so pa bili sami debili ala attention whore. Sam gledaš, kako so lahko eni taki retardi.

Ampak mnenje se pa lahko še vedno da, ali pač ne, ker te zgodovina jebe in si ob enih ponoči ogrožal mravljince na cesti, meglo in stiebra, kateri ni hotel, da vemo kdo je.
grin1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
.

1.) Ki je?

2.) Sem prepričan, da občinski radar ne stane več kot 0,00 EUR. Učinek je istočasno najmanj enak 0 ali večji.
1.) Prej že omenjeno: Policaj je viden, divjak reagira takoj (namesto nekaj mesecev pozneje. Mogoče.)

2.) Radar stane 0,00 EUR? Dvomim.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Hm.

Voziš po omejitvah?

Jaz recimo po vseh jebenih conah 30, ki jih uspem opazit, vozim striktno ~30, ker se je o tem nonstop govorilo tukaj gor.

Ampak jebiga, ti si že od minerjev naprej težki kavboj, ki se bori proti sistemu... pa magari z drugo pri 5000 obratih, da se hitreje segreje avto.
tongue-1.gif

A jaz jamram da sem fasal radar mogoče?

Poudarjam samo to, da te skriti radarji ne učinkujejo k varnosti tisti moment, policist na licu mesta pa. Kot sem rekel, ukinit fotoradarje in na cesto postaviti policaje/redarje z traffipatroli, pa naj delajo. Ne pa da on notri na facebooku visi,medtem ko skrito kasira ljudem zaradi 10km/h , po moznosti ob 10h zvecer v temi.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Poudarjam samo to, da te skriti radarji ne učinkujejo k varnosti tisti moment, policist na licu mesta pa.

No, se bližava...

'Učinkujejo pa k varnosti' kasnejši trenutek. Ergo - varnost je še vedno izboljšana. In to za ceno - 0 policistov, ki jih plačujemo z davki. Pa saj to je win-win situacija! Pa niti ni nikakršen svetovni unikum, kot bi človek dobil občutek ob prebiranju vseh užaljenih postov tukaj gor...
tongue-1.gif