reciver in web dostop

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a ma kdo doma yamaha rxv 1700 pa naprej se mi zdi. zanima me kako dela net priklop, kaj zna delat itd.
lahko tudi kater drug proizvajalec.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.727
5.885
113
Ta model nima RJ45 konektorja, torej nima net priklopa.

Me pa blazno zanima zakaj bi reciver imel net priklop, razen za morebitne posodobitve seveda?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.727
5.885
113
Seveda... NET radio bi lahko imel. To niti nebi bila tako nora ideja.

Je kdo že probal ali pri nas deluje kakšna digitalna radijska postaja?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Digitalna kot DAB ali internetna? Na internetu so več ali manj vsi radiji. DAB je menda samo nekaj testnega s Krvavca... se ne spoznam na te reči.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
točno to naj bi pomogčal..mogoče je potem 1800, 1900, vem da 2700 ma sigurno.

in naj bi znal špilat internet radio.

recimo net priklop na tv mi omogoča, da odprem web page, kliknem on line in imam radio. ne predtsvljam si kako to krmilis na reciverju.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
435
83
Net radio prek reciverja je všečen za ušesa.
Denon 4310 se poveže na njihovo stran in zlista vse postaje po kategorijah/ državah/žanrih....
Kar ti je všeč daš v priljubljene in enostavno izbiraš. Zadeva mi je kratkomalo super, tako za domače kot tuje postaje. Zvok v primerjavi z drugimi variantami enkraten, da je le vir vsaj 128 kbps. Z večjo pasovno širino pa oddaja le malo postaj.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
435
83
Citat:
Uporabnik softi pravi:
dej napisi postopek..kje najdes postaje..

Pojma nimam, kje na netu se kaka lista za te zadeve najde in kakšna je podpora posameznih naprav. Poglej navodila za svoj aparat!

Denon se ob izbiri "internet radio" v sklopu "source select" skonekta v mrežo (klasika z uporabo routerja v DHCP načinu) in ponudi menu za iskanje po raznih kriterijih. Očitno pogleda tudi IP s katerega se je naprava povezala in na vrh seznama ponudi lokalno državo. Glede na izvedbo pa vse poteka z Denon serverja?? Se sploh nisem poglabljal v to saj mi ni nič manjkalo, ko sem prelistal in si napolnil priljubljene. Je pa postaj res ogromno. Ne manjka meni nič znanega iz SLO.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok, našel sem odgovor

denon, yamaha in verjetno tudi ostali, ki ponujajo z reciverji net priklop imajo svoje serverje, ki imajo registrirane radijske postaje. z določenimi podatki se lahko prijaviš na ta server in dodaš url do postaje, ki bi jo želel poslušati, oni to uvrstijo na listo in že je pri tebi na reciverju. tukaj torej ne gre za web broserje, ampak za uporabo storitve.

probat nisem mogel, ker nimam serijske denonovega produkta, ki podpira web povezavo.