Recept za Ramsteak

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Moram reči, da res ni zajebano, edino kuhnjo je treba potem počistit, ko pa šprica olje kot kaka fontana (mogoče je tudi krivo, da sem mariniral v olivnem olju, pa se temperaturno ne mara s sončničnim). Aja, od olivnega ni bilo nič okusa, torej ga drugič ne bom več dodajal.

Pa zenf že pri kuhanju zelo hitro izgubi okus, sem na enega dal tudi zenf, pa nisem opazil neke razlike. Mogoče bom drugič probal s čim bolj šarf, kak kajenski poper bi znal pasat.
 

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Nazadnje ko sem delal zrezke z gorčico, sem jo kar med peko gor namazal.

Vrgel v ponev in potem vsako stran 1x premazal.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
650
113
NAjboljši je T-bone steak.

Ima vse na eno stran rostbeaf na drugo pljučno umes pa kost. Vse kar je pod 1 kilo ni zrezek.

Pojdite v Toskano pa si naprimer privoščite pravega florentinca.
Tisti, ki meso prepekate si rajši privoščite dušeno govedino ali pa golaž.

Kar je bilo objavljeno na sliki je zadnji čas, "da se ga dol vzame".
Steake z omako strežejo tam kjer imajo kaj za prikriti.

Kot je bilo rečeno steak mora ležati vsaj 3 tedne na suho od 0 do 4 stopinje celzija. Da ga ne najde muha ga ponavadi ovijejo v folijo. V olje ga tunkajo v gostilnah, da ga lažje shranijo.

Steaka nikoli ne solimo in začiniimo pred peko.

To storimo na koncu.
Priporočilo: ne nabadajte ga z vilicami, ko se peče, potreben je le en obrat, primite ga z obračalko. Ne bo izgubil soka in bo še boljši.

lp D
 

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Pri katermu mesarju v LJ se dobi že uležano meso? Ker mesarji imajo ponavadi samo sveže...
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.440
2.438
113
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
NAjboljši je T-bone steak.

Ima vse na eno stran rostbeaf na drugo pljučno umes pa kost. Vse kar je pod 1 kilo ni zrezek.

Pojdite v Toskano pa si naprimer privoščite pravega florentinca.
Tisti, ki meso prepekate si rajši privoščite dušeno govedino ali pa golaž.

Kar je bilo objavljeno na sliki je zadnji čas, "da se ga dol vzame".
Steake z omako strežejo tam kjer imajo kaj za prikriti.

Kot je bilo rečeno steak mora ležati vsaj 3 tedne na suho od 0 do 4 stopinje celzija. Da ga ne najde muha ga ponavadi ovijejo v folijo. V olje ga tunkajo v gostilnah, da ga lažje shranijo.

Steaka nikoli ne solimo in začiniimo pred peko.

To storimo na koncu.
Priporočilo: ne nabadajte ga z vilicami, ko se peče, potreben je le en obrat, primite ga z obračalko. Ne bo izgubil soka in bo še boljši.

lp D

Pri kakšni temperaturi mora to ležat? Ne predstavljam si kosa mesa "na suho" da leži v hladilniku 3 tedne? To se ja pokvari al pa dobi takšno barvo da ti mine...? Malo bolj podrobno napiši
wink-1.gif
 

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
MIP ponuja zorjeno meso.

Se mi zdi, da je ena trgovina v Plavi laguni na Dunajski.
 
Nazadnje urejeno:

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
NAjboljši je T-bone steak.

Ima vse na eno stran rostbeaf na drugo pljučno umes pa kost. Vse kar je pod 1 kilo ni zrezek.

Pojdite v Toskano pa si naprimer privoščite pravega florentinca.
Tisti, ki meso prepekate si rajši privoščite dušeno govedino ali pa golaž.

Kar je bilo objavljeno na sliki je zadnji čas, "da se ga dol vzame".
Steake z omako strežejo tam kjer imajo kaj za prikriti.

Kot je bilo rečeno steak mora ležati vsaj 3 tedne na suho od 0 do 4 stopinje celzija. Da ga ne najde muha ga ponavadi ovijejo v folijo. V olje ga tunkajo v gostilnah, da ga lažje shranijo.

Steaka nikoli ne solimo in začiniimo pred peko.

To storimo na koncu.
Priporočilo: ne nabadajte ga z vilicami, ko se peče, potreben je le en obrat, primite ga z obračalko. Ne bo izgubil soka in bo še boljši.

lp D

Pri kakšni temperaturi mora to ležat? Ne predstavljam si kosa mesa "na suho" da leži v hladilniku 3 tedne? To se ja pokvari al pa dobi takšno barvo da ti mine...? Malo bolj podrobno napiši
wink-1.gif

Kolikor jaz vem, mora biti meso vakuumsko zapakirano nato pa ga daš v hladilnik za kake 2-3 tedne.
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.440
2.438
113
To pa je že druga pesem
smile-1.gif
Samo kje češ dobit vakumsko pakirano meso? Ponavadi imajo to vse že začinjeno?
 
Nazadnje urejeno:

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Ampak za domače potrebe je pomoje tudi to OK, se pravi da rečeš mesarju naj ti ga vakumsko zapakira, pa ga počiš v hladilnik za dva tedna, pa je. Sam zdej je treba še enga mesarja dobit, ki bi hotu to narest...

Majo pa v Leclercu neko Francosko vakumsko pakirano meso, samo je 25€ kila, pa še slaba kvaliteta mesa je.
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.440
2.438
113
Ma ne me drkat da boš ti 3 tedne v hladilniku uležaval kos mesa (na suho)? To ja zasmrdi.. Da pa ga imaš v hladilnici pa ni finta?!?!?
 
Nazadnje urejeno:

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
drkal te glih nebi, pa brez zamere...

Za ta "recept" mi je pa en povedal, nisem pa še sam sprobal. Mora pa bit temperatura med 0 in 4 st.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Na zraku.
Še pakiran v posebni atmosferi ne zdrži več kot slab teden, ne mi reč, da sedaj na zraku pa ni problema nekaj tednov.
confused-1.gif


Če ga jaz poknem frišnega v hladilnik (pa to dokaj mrzel hladilnik), pa bo po parih dneh tako smrdelo, da bom moral vse ven pometat, ne samo mesa.
 

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Ampak pri vakuumskem pakiranju zraven ni zraka! Zato mi ni jasno, zakaj bi se pokvaril. Vsaj ne tako hitro.
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.440
2.438
113
Tut vakumsko ne verjamem da bo kos mesa ostal 3 tedne v hladilniku tako da nekaj ne štima s tem receptom!
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.313
1.229
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Na zraku.
Še pakiran v posebni atmosferi ne zdrži več kot slab teden, ne mi reč, da sedaj na zraku pa ni problema nekaj tednov.
confused-1.gif


Če ga jaz poknem frišnega v hladilnik (pa to dokaj mrzel hladilnik), pa bo po parih dneh tako smrdelo, da bom moral vse ven pometat, ne samo mesa.
Lej, ne poznam točno sistema, ampak definitivno je na zraku, ne vakumsko pakirano ipd. Javim, ko bom šel pogledat ...
Teorija (wiki) pravi takole:
Citat:
Under hygienic conditions and without other treatment, meat can be stored at above its freezing point (–1.5 °C) for about six weeks without spoilage, during which time it undergoes an aging process that increases its tenderness and flavor.
Sicer pa: tudi klobase, pršut ipd se zgodijo na luftu, pa ne zgnijejo.