rdeči alarm zaradi snega

gr69

Guru
15. dec 2009
11.658
2.697
113
še v SLO - ampak komaj
@iverson - kaj je zate "zgornja" cona?

Tista pri ex KLIju je "mrtva" - padel steber na Renault service in kabli daljnovoda ležijo po celi coni.
crazy1.gif

Mi smo naše "pisarne" pustili doma - ostali bodo pa "pospravljali".

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
No to pa nisem vedel da risi niso nevarni
smile-1.gif
Če ga boš glih prijel in držal, boš hitro spoznal, kako je lahko nežen
evil.gif

Drugače je pa to plašna žival, ki pobegne predno mu prideš blizu.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.138
3.193
113
18:00 - Motena oskrba z električno energijo zaradi vremenskih razmer

Vremenske razmere in žled še vedno povzročajo napake na distribucijskem omrežju na območju Elektra Ljubljane. Pojavljajo se nove okvare, ki nam onemogočajo dostop do odjemalcev, ki so že dlje časa brez električne energije. Zaradi padcev drevja na ceste je otežen dostop do samih okvar kar otežuje in upočasnjuje lokalizacijo in odpravo okvar.

Na področju Notranjske je zaradi izpada 110 kV omrežja, brez električne energije celotno področje Notranjske.

Ocenjujemo, da je brez napetosti 1592 transformatorskih postaj in je oskrba z električno napetostjo še vedno motena pri 50.000 odjemalcih na naslednjih območjih:

na območju Cerknice 165 transformatorskih postaj,
na območju Logatca 138 transformatorskih postaj,
na območju Vrhnike 270 transformatorskih postaj,
na območju Žirov 127 transformatorske postaje,
na območju Grosuplja 128 transformatorskih postaj,
na območju Kamnika 102 transformatorskih postaj,
na območju Domžal 111 transformatorskih postaj,
na območju Litije 43 transformatorskih postaj,
na območju Zagradca 83 transformatorskih postaj,
na območju Kočevja 132 transformatorskih postaj,
na območju Ribnice 59 transformatorskih postaj,
na območju Dobrepolja 74 transformatorskih postaj,
na območju Črnuč 23 transformatorskih postaj,
na območju Šiške 3 transformatorske postaje,
na območju Metlike 3 transformatorskih postaj,
na območju Črnomlja 20 transformatorskih postaj,
na območju Šentjerneja 11 transformatorskih postaj,
na območju Trebnjega 38 transformatorskih postaj,
na območju Trbovelj 3 transformatorske postaje,
na območju Zagorja 49 transformatorskih postaj,
na območju Radeč 10 transformatorskih postaj.
Najhuje je na področju Starega trga, kjer so odjemalci na področju Babnega polja že od petka dopoldne brez električne energije.

Vse razpoložljive ekipe so na terenu.

Vse odjemalce obveščamo, naj z napravami ravnajo, kot da so pod napetostjo.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Dejte mi povedat ali Postojno cez dan priklopijo na kak agregat, ponoci pa odklopijo al je slucajno samo cez dan strom, ponoci pa ga ni?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.658
2.697
113
še v SLO - ampak komaj
Fajn - zdaj je pri nas potegnil rahli veter - in po gozdu že poketa.
crazy1.gif

Zgleda, da zaenkrat sam led na vejah, ki se migajo - samo je vseeno prav neprijetno.
frown-1.gif

Dež pa se kar pada.
rolleyes-1.gif

edit: Popravek - ni samo led na vejah - zdaj resno pokajo cele veje in drevesa.
crazy1.gif

.

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.759
6.530
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Dejte mi povedat ali Postojno cez dan priklopijo na kak agregat, ponoci pa odklopijo al je slucajno samo cez dan strom, ponoci pa ga ni?
Naj bi bila elektrika, razen v spodaj naštetih krajih.

NUJNO OPOZORILO

Občinski štab CZ Postojna poziva vse občane, da za zdaj varčno uporabljajo električno energijo, da se zaradi velike porabe ne bi porušil zasilni sistem dobave.

Poročilo o stanju omrežja Elektro Primorske zaradi snega

Podrobneje - brez napajanja je:

- RTP Kobarid (DV Tolmin vasi, odcep Livek)
- RTP Tolmin (DV Zarakovec odcep Zarakovec – Cerkno)
- RP Trebuša DV Planota odcep Šentviška gora, Bukovski vrh
- RTP Cerkno (DV Novaki odcep Davča in odcep Kopačnica)
- RTP Idrija (DV Vojsko odcep Vojsko, Krnice in Oblakov vrh)
- RP Črni vrh (DV Zadlog odcep Idrijski log in DV Lome)
- RP Vipava (DV Vrhpolje odcep Podkraj – Hrušica)
- RP Razdrto (DV Laže, DV Postojna in DV Senožeče)
- RTP Postojna (DV Hrenovice, DV Razdrto, DV Kazar)
- RTP Pivka (DV Knežak, DV Pivka, DV Ilirska Bistrica)

Generalno napajanje iz prenosnega omrežja poteka preko 400 kV daljnovoda Melina in 220 kV daljnovoda Pehlin iz Hrvaške preko RTP 400/220/110 kV Divača.

partibrejker

Pripravnik
18. sep 2013
97
0
6
Kdor ni tukaj bo iz raznih filmckov in porocil tezko videl kako je hudo, ker film tega res ne pokaze. Lahko samo povem, da so ljudje res bogi, verjetno je za starejse in pa druzine z malimi otroki se tezje. Ce ni elektrike in nimas plina potem
- ni tople vode
- ni mrzle vode, saj jo je potrebno prekuhavat
- ni flasirane vode, saj trgovine ne delajo
- ogrevanje za bloke ne deluje
- ni razsvetljave
- ni pogrete hrane itd itd

Bankomati niso delali, v edini delujoci trgovini pa sprejemajo pac samo gotovino ker linije ne delujejo, torej nekateri ne morejo nicesar kupit.
Crpalke niso delale ... niti ne vem zakaj. Plinskih bomb je zmanjkalo do vecera. V nasem bloku nam je vodo pogreval sosed, pa se za nekaj drugih sosedov, ki imajo male otroke. Prijazen gospod, svaka cast!
Starejsi, ce so uspeli priti iz bloka, so tvegali hud padec na poledenelem plocniku ali cestiscu.

Se bi lahko nasteval, pa se mi ne zdi smiselno, saj nekateri kot je tisti mentalni kripelj, ki govori kako ni nic hudega tega nikoli ne bodo razumeli dokler ne obcutijo na lastni kozi. Ce zeli, mu lahko uredim gostovanje v Postojni. Preprican sem, da mu bo kar nekaj postojncanov ali pivcanov pripravljeno ponuditi zasluzen sprejem in ga pogostiti kot si zasluzi

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Točno tako. Postojnčani in okolica so res v nezavidljivem položaju.
Kolega je odpeljal 2 agregata v Postojno, ker ljudje niso mogli v/do avta
crazy1.gif

Upamo samo lahko da vam čimprej usposobijo električni tok
zmaga.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.656
473
83
Tolmin
ČHE Avče ima tudi agregatek (>500kW) za nujne zadeve - ker obratovanje te elektrarne v "kriznih" razmerah ni tako nujno in bi zlahka spraznili jez bi ga lahko koristneje uporabili za par dni
wink-1.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.462
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Tole v Postojni in okolici mora biti grozno. Pri nas ni nič v primerjavi s Postojnskim koncem, pa je vseeno zunaj strašljivo poslušat kako se v gozdu drevje lomi in pada. Živim med dvema gozdoma, enkrat pada na eni strani drugič na drugi strani. V Zasavju imamo zaenkrat še elektriko in vodo, ceste bomo pa jutri videli, ko bo treba v službo.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.427
2.781
113
Te kovinske konstrukcije, nosilci daljnovodov, to se podere le zaradi dodatne teze ledu na nosilcu in kablih ali rabi se kak dodaten impulz?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Partibrejker....mercator in spar delata, danes sem ob 11.50 kupil v merkator tehniki mini taborni stedilnik na kartuse....jih imajo se nekaj, pa plastenke vode sem nabavil, na hladilnikih imajo kar zavese dol, ker je slo vse k vragu. Z gretjem je res bolj tako tako, odvisno od bloka do bloka, bencinske so tudi delale, sem sel tankat danes....Tako, da tisti, ki kaj rabi, kar pojdite v trgovino...ja, pa gotovino imejte
Sedaj je zacelo se pihati in dez pada. Tukaj med bloki pa taka tema, da ce posvetis z lucko, se prav ''dan'' naredi.
Ni mi pa jasno, ce je Postojna na agregatih, zakaj so svetile vse cestne svetilke, celo une mega oranzne na kriziscih, dokler je se bila prejle elektrika?
confused-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.138
3.193
113
Te konstrukcije so sicer projektirane za dodatno breme ledu še posebej na notranjskem ampak ne za tako visoke obremenitve. Pa seveda tudi leta naredijo svoje.

partibrejker

Pripravnik
18. sep 2013
97
0
6
Cash Ja, sej vem da je danes bolje kot je bilo vceraj al pa predvcerajsnjem. Je pa zato svak vceraj letel v ljubljano po plinsko bombo.
Hotel sem samo reci, da res ni bilo zavidljivo in marsikje se vedno ni, tudi ce smo mi v centru dobili elektriko.

Je bilo pa zabavno v petek, ko je zvecer umrl mobilc in potem nimas nobenega komunikacijskega sredstva vec, stacionarni telefoni so itaq vsi na optiko. Se pred tem pa je metalo dol signal z baznih postaj. Potem, ko poleg vsega ostanes se brez moznosti komunikacije ...

V glavnem, tisti Doomsday Preparators na Discoveryju se mi ne zdijo vec tako zelo nori
smirk-1.gif

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik partibrejker pravi:
Potem, ko poleg vsega ostanes se brez moznosti komunikacije ...
Ravno danes sem o tem razmišlju, avto + polnilec Gsm/Laptop je v tem primeru
zmaga.gif

partibrejker

Pripravnik
18. sep 2013
97
0
6
Bazne postaje so padale in je prekinjalo vezo ali je pa sploh nisi dobil. Pestra izkusnja :)
Avto odledit je bila pa povsem druga umetnost. Nekateri sosedje so fasali kar velike veje na avto.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Je pa tudi res, da pol Postojne ima elektriko, pol pa ne. Mojim tastarim je potrgalo telefonski kabel, kabelski kabel in brez stroma so ze od vceraj od 17 ure, pa smo zracne linije samo 500m narazen.
Tam, kjer delam, pa so brez elektrike za od petka od 5 zjutraj, to je 10km iz Postojne vn
crazy1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.656
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Shaban pravi:
Citat:
Uporabnik partibrejker pravi:
Potem, ko poleg vsega ostanes se brez moznosti komunikacije ...
Ravno danes sem o tem razmišlju, avto + polnilec Gsm/Laptop je v tem primeru
zmaga.gif

In satelitska kartica
hysterical-1.gif

Optične povezave so bile mrtve zaradi izpada elektrike - posledično so bile mrtve PSTN linije.
GSM (UMTS) bazne postaje so bile mrtve zaradi izpada elektrike in linij - nekatere imajo brezžične linke ampak niso imele elektrike, ker so bili UPSi in agregati že prazni
shocked-1.gif

V takih primerih še kako pridejo prav radioamaterji z agregati
zmaga.gif

Jebeš ti Ajfoun
priden.gif

Razmišljaš v isto smer kot jaz pri 15 letih - za urgentne razmere sem z bicikla odšraufal luč in priključil na zvončni trafo - samo ta je delal na 220V
d055.gif