Razvlažilnik zraka

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Ja, uporabljamo. Se obnese dobro. Ko sem ga kupoval, sem gledal, da ima čim večjo posodo za vodo. Pa da je dokaj tih. Vzel sem Qlima razvlažilnik zraka DD108.
Ima pa grelec in ne hladilnika. Malce več elektrike pokuri v primerjavi z drugačno tehnologijo.
Je tih, deluje tudi ponoči in ne moti okolice
smile-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.360
308
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:
Da malo obudim temo..

Uporablja kdo razvlažilnik za sušenje perila? Se obnese? Imam namen vzeti Hoferjevega za 150€, če bo dal kaj od sebe...

Super, že par let.

PS: a kdo ve zakaj mi je začela utripat lučka automatic?
smile-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
tudi hoferjevega... odličen, tudi za uspavat dojenčka
grin1.gif
.... in mene...
prav prijetno hrumi

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Hvala za pomoč. Kako pa sušite perilo z njim? Imate nastavljeno tako da piha direktno v perilo? Pa se posuši kaj prej?

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Nimamo nastavljeno direktno. aparat je od lestvice oddaljen cca 3 metre. Piha v smeri perila. Perila ne posuši tako hitro kot sušilec. Ampak ni potrebe. Vsaj pri nas ne.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Če je spalnica zaprta se ponoči navlaži zrak, pomaga razvlažilnik na tablete,...

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Sušiti perilo v stanovanju in potem uporabljati razvlaževalnik se mi zdi malce skregano z zdravo pametjo. Da se znebiš vlage v prostoru se prostor enostavno prezrači. Izguba toplota bo na ta način zagotovo nižja, kot je strošek za nakup in delovanje razvlažilnika.

Še bolj elegantna rešitev za sušenje perila pa je sušilnik. Če nimamo prostora za ločen pralni in sušilni stroj se dajo dobiti kombinirani pralno sušilni stroji. Daš perilo v stroj vklopiš gumb za pranje in gumb za sušenje in čez urco ali dve vzameš suho perilo iz stroja.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Tistih par ml, ki natece pod tableto ne pomeni veliko
Pomaga preverjeno in to zelo! Če pa je soba prevelika uporabi veliki zbiralnik ki ima 1kg polnjenje soli,....Te zbiralnike uporabljam na več mestih po hiši,res pa je da je treba kupit sol, ki pa ni ravno draga,..5eur so 3x500g ali 2x10kg v lidlu ali leclerku.....

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
ma nič ne pomaga.
Mam spalnico v kleti pod zemljo brez oken. In tista tableta razpadla v 14 dnevih. uporabljal tri zaporedoma. Občutka da bi blo kaj majn vlage ni blo.
Ko sem nabavil razvlaževalec je bila vsak dan polna posodoa prve 4 dni. Uporabljal en tedn. Zdaj vklopim eno dopoldne na tedn in je končno vse v spalnici "suho"

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Sušiti perilo v stanovanju in potem uporabljati razvlaževalnik se mi zdi malce skregano z zdravo pametjo. Da se znebiš vlage v prostoru se prostor enostavno prezrači. Izguba toplota bo na ta način zagotovo nižja, kot je strošek za nakup in delovanje razvlažilnika.

Še bolj elegantna rešitev za sušenje perila pa je sušilnik. Če nimamo prostora za ločen pralni in sušilni stroj se dajo dobiti kombinirani pralno sušilni stroji. Daš perilo v stroj vklopiš gumb za pranje in gumb za sušenje in čez urco ali dve vzameš suho perilo iz stroja.

Se en slepec. Nimajo vsi istih stanovanj in istih moznosti za susenje perila
wink-1.gif

Kaj ti pomaga zracenje ko so cunje suhe ce so se pred tem zaradi vlage v prostoru susile 4 dni???
Poznam dosti ljudi ki zivijo v enosobnih stanovanjih in pac v tej edini sobi susijo cunje zato pa kupijo razvlazilec da nimajo cunj po tri dni sredi sobe obesene.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik telex pravi:

Se en slepec. Nimajo vsi istih stanovanj in istih moznosti za susenje perila
wink-1.gif

Kaj ti pomaga zracenje ko so cunje suhe ce so se pred tem zaradi vlage v prostoru susile 4 dni???
Poznam dosti ljudi ki zivijo v enosobnih stanovanjih in pac v tej edini sobi susijo cunje zato pa kupijo razvlazilec da nimajo cunj po tri dni sredi sobe obesene.
Le zakaj slepec?
A imaš pralni stroj ali pereš perilo na roke? Če pereš perilo na roke potem uporabo razvlažilnika še nekako razumem, čeprav bi sam raje uporabljal zračenje z odpiranjem oken. Če pa imaš pralni stroj lahko kupiš takšnega, kateri ima integriran sušilec zraka. Daš perilo v stroj, pritisneš dva gumba in dobiš ven oprano in suho perilo. Pa še razvlažilnik zraka in obešalo perila ti ne kradeta prostor.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Glej veliko ljudi nima te opcije sem ti ze napisal. Nekateri zivijo v 30-40kv stanovanjih. Upam da ves da so v takih stanovanjih tudi kopalnice minimalne da se pralni stroj navafnih mer ne pase noter kaj sele susilni stroj.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Glej veliko ljudi nima te opcije sem ti ze napisal. Nekateri zivijo v 30-40kv stanovanjih. Upam da ves da so v takih stanovanjih tudi kopalnice minimalne da se pralni stroj navafnih mer ne pase noter kaj sele susilni stroj.
Kombiniran pralno-sušilni stroj je povsem enakih mer, kot navadni pralni stroj (850x600x550 mm).
Če imaš pa zares malo prostora, je pa na voljo tudi kaj takšnega:

deal_82789_popup.jpg