Razvijanje slik - kje?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Vsi zaračunajo, če prineseš na ključku, ne glede na št. fotografij. Naslednjič se boš pač poslužil internetnega naročila pa bo
priden.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Brez upoštevanja ceme printerja pride izpis pri selphyju vsaj 4x dražji kot je razvijanje slik prek interneta...

radiorama

Zelenc'
8. okt 2009
1
0
1
Zdravo, malo brskam po forumih, zanimiva tema, pa sem mislil, da bi vas tole zanimalo.

https://fotolab.si/

Škoda samo, da za širšo javnost odprejo 1.decembra, meni se je uspelo prebiti med začetne srečneže, ki lahko zadevico preizkušamo, pa moram reči, da je tale zadevca hudo dobra.

In ne samo, da so zelo konkurenčne cene razvijanja fotk, še ZASLUŽIŠ lahko znjimi, noro.

L.p.

Nazadnje uredil moderator:

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Brez upoštevanja ceme printerja pride izpis pri selphyju vsaj 4x dražji kot je razvijanje slik prek interneta...

brez cene printerja je 0,33€

sam dobim še malenkost ceneje papir tako da me pride še malo ceneje

najcenejši je mislm da preko neta 0,11€ tako da je v najslabšem primeru 3x dražje

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Najcenejšega najdem na netu za 0.09€ (dt foto), kar je zelo blizu 4x razliki v ceni. Sicer pa 3x ali 4x dražje, reč ni blazno ugodna. Za ceno printerja pa dobiš še kar nekaj razvitih slik.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
veš ni vse samo cena...meni veliko pomeni da je fotka sprintana tako kot meni paše in ne unim v studiju, ki velikokrat karnekaj popravljajo barvne vrednosti.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jop, jop, se čisto strinjam. Saj jaz si tudi sam kdaj kakšno naredim. V bistvu sem samo repliciral nekomu, ki je trdil da je s selphyjem hitreje in ceneje, kar pa glede cene niti slučajno ni res.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
verjetno je mislil ceneje kot kje ( ne najceneje ) na hitrost pa verjetno da ima fotko takoj in da je ne čaka dan oz. dva ali pa da se je potrebno kam vozit.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.558
6.641
113
pri taščici
ni reklama, samo ker "redno" delam manjše število fotk se mi preko neta ne da hecet z naročili (poštnina...)
se zapeljem v harveya, če imam srečo počakam 10 minut in imam slike. Sicer pa naredim krog po btc pa pridem čez eno uro po fotke.
Zadnjič so imeli akcijo po 8 centov za 10x15. Milsim da jo imajo 2x letno iin traja kakšna dva tedna.
sicer pa je redna cena 12 centov kar se mi tudine zdi preveč (če imaš majhno količino je to bolje kot pa posebej plačevat poštnino in embalažo ki te stane toliko kot nekaj "10" fotk.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
ni reklama, samo ker "redno" delam manjše število fotk se mi preko neta ne da hecet z naročili (poštnina...)
se zapeljem v harveya, če imam srečo počakam 10 minut in imam slike. Sicer pa naredim krog po btc pa pridem čez eno uro po fotke.
Zadnjič so imeli akcijo po 8 centov za 10x15. Milsim da jo imajo 2x letno iin traja kakšna dva tedna.
sicer pa je redna cena 12 centov kar se mi tudine zdi preveč (če imaš majhno količino je to bolje kot pa posebej plačevat poštnino in embalažo ki te stane toliko kot nekaj "10" fotk.

sliši se dobro...kakšna je kvaliteta izpisa ? barve ?

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
No,jaz sem že naročal knjige pri ponudnikih ki sodelujejo z cw-jem (tudi comshop,pa mixi in še kdo),če primerjam z digofot-om je kvaliteta isti šmorn, le da ima digofot več različnih formatov (tudi bolj "luxuzne" katere imajo seveda svojo ceno) in pa več drugih izdelkov.
Tisti ki se šele spuščajo v fotoknjige naj kar naložijo oba programa in mal potestirajo pol pa že pade odločitev...
Seveda oblikovanje knjige vzame nekaj časa, a to je že druga zgodba, meni dosedaj "čarovnik" ni bil všeč,mogoče pa komu bo
tongue-1.gif

Lp.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.558
6.641
113
pri taščici
Mogoče so slike malo temne, ali pa imam jaz monitor presvetel!

Sicer pa ti ne morem dati realne ocene, ker se na fotografije ne "spoznam" prav tako iste fotografije nisem delal pri različnih "tiskarjih" tako da jih ne morem primerjat.
Sicer pa za "moje pojme in potrebe" -družinskega arhiva je čisto ok.
Raje slaba slika na papirju, kot pa cel kup super duper slik na diskih, za katere moraš vedno skrbeti da ti ne shodijo (back up,...).
Pa še raje jih gledam napapirju kot pa namonitorju (bolj praktično)

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
A se da kje v centru Ljubljane slike prinest na ključku in da ti jih razvijejo hitro, še danes, takoj?? Please, help me!!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če ne najdeš v centru, pejt v harvey norman
a ni nasprot železniške fotograd? pa men se zdi, da na mikošičevi, da je ena trgovina. Sam prej prever, če tut razvijajo al je sam štacuna.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Hvala ti! Sem že najdu, grem kar sem . 228 slik mi bo razvil za 16centov na sliko. Mixi, comshop, harvey in podobni sicer razvijajo po 12 centov na sliko, ampak rabim to uredit takoj v centru lj. Tipček iz omenjenega foto studia je ceno zagovarjal s tem, da oni slike razvijejo na bolj kvalitetnem papirju in da vsako sliko prej še poklila in popravi. Kakorkoli, važno, da bo dons fertik!

lp