Hobby počitniške prikolice so v segmentu počitniških vozil precej bolj znane od njihovih avtodomov, ki jih vsaj zaenkrat ni v nobeni resni statistiki. To pa seveda ne pomeni, da bi bili njihovi avtodomi slabi, ker tehnologijo iz prikolic seveda prenašajo tudi na avtodome.Malo na pamet? Hobby izdeluje počitniška vozila (prikolice) od leta 1967 in avtodome od 1984, torej ima skoraj 55 letne izkušnje, od tega 37 z avtodomi, ki jih trenutno izdela med 2.500 in 3.500 na sezono (verjetno v kovid časih nekaj manj, čeprav je ekspanzija nenormalna ravno zdaj). Avtodom je v svojem bistvu pač "prikolica" postavljena na podvozje kombija in tu danes neke resne razlike v izdelavi ni.
OT: Hobby je trotl ziher nakup, če ti je oblika in njihove rešitve všeč - recimo tri ozka pokončna okna v dineti.
Pa še to: Freedom nima nič (več) s Hobbyjem, sploh pa ne z avtodomi.
Hobby-Wohnwagenwerk feiert 50. Jubiläum: Alles über die Hobby-Firmengeschichte
Am 30. April 2017 feiert Caravan- und Reisemobil-Hersteller Hobby sein 50-jähriges Jubiläum mit einem großen Straßenfest in Fockbek. promobil blickt auf die Firmengeschichte zurück.www.promobil.de
Hobby - Eine starke Marke
Hobby setzt Maßstäbe: durch Innovationen für unbeschwertes Reisen und passende Fahrzeuge für jedes Bedürfnis. Und dazu: absolute Verlässlichkeit, beste Qualität und grenzenlose Leidenschaft.www.hobby-caravan.de
Lahko dobim prosim vir te tabele. VW prvi s čim - Californio? Mercedes avtodomi - wtf? Pa še par drugih razvrstitev mi ne štima sploh.Hobby počitniške prikolice so v segmentu počitniških vozil precej bolj znane od njihovih avtodomov, ki jih vsaj zaenkrat ni v nobeni resni statistiki. To pa seveda ne pomeni, da bi bili njihovi avtodomi slabi, ker tehnologijo iz prikolic seveda prenašajo tudi na avtodome.
Poglej priponko 48897
Ponavadi se odpravi vzrok in ne samo briše kode. Tudi obisk servisa na poti paše zraven avanture. Meni nebi bilo prvič, je pa res, da novejši kot je AD, višje na seznam obveznih stvari pleza.sem pa moral na zadnji poti petkrat pobrisat kode na Fičkotu, da je normalno vlekel.
Recimo da sem vedel kaj je problem in zato nisem šel tam na servis, je pa AD zdaj že drugič na servisu tukaj, ker prvič ni nič pokazalo.Ponavadi se odpravi vzrok in ne samo briše kode. Tudi obisk servisa na poti paše zraven avanture. Meni nebi bilo prvič, je pa res, da novejši kot je AD, višje na seznam obveznih stvari pleza.
Da bo mogoče lažja ali težja odločitev - kdo s kom:
Übersicht aller Hersteller von Wohnmobilen vom Econonmy- bis zum Luxusmodell
Übersicht vieler Wohnmobilhersteller mit Einschätzung, welcher Hersteller Wohnmobile als Einsteiger, Mittelklasse oder Premium- Modelle produziert.transitfrei.de
Mogoče še ena iz izkušenj: če se bojiš za servise (tudi prisiljene) za nadgradnjo - vzami nekaj kar ima v Sloveniji porihtan servis in prodajo. Adria, Hymer, Carthago,... Vsi so +- enako dobri v servisiranju nadgraden.Hvala za link, minje razjasnil stanje glede znamk. Kupis pac kar ti je vsec in kokr mas denarja.
Evo vir novice, so pa to podatki od 2019 - https://www.wohnmobil-und-caravan.c...190406_caravaning-szene_positiver-verlauf.phpLahko dobim prosim vir te tabele. VW prvi s čim - Californio? Mercedes avtodomi - wtf? Pa še par drugih razvrstitev mi ne štima sploh.
Da bo mogoče lažja ali težja odločitev - kdo s kom:
Übersicht aller Hersteller von Wohnmobilen vom Econonmy- bis zum Luxusmodell
Übersicht vieler Wohnmobilhersteller mit Einschätzung, welcher Hersteller Wohnmobile als Einsteiger, Mittelklasse oder Premium- Modelle produziert.transitfrei.de
Verjamem, da si prebral, da so podatki za novo registrirana počitniška vozila - cca 6.000 skupaj (prikolice 4444 in vsi avtodomi cca 1.556 komadov) leta 2019 v ŠVICI!!!Evo vir novice, so pa to podatki od 2019 - https://www.wohnmobil-und-caravan.c...190406_caravaning-szene_positiver-verlauf.php
Hobby še zdaleč ni švoh firma, tako da če mu je ta tloris "kompaktnega" avtodoma všeč, nima kaj razmišljat. Samo še dobavni rok počakat in gas. Se mi zdi, da je tudi cena z nekaj dodatne opreme kar dobra za te čase.Verjamem, da si prebral, da so podatki za novo registrirana počitniška vozila - cca 6.000 skupaj (prikolice 4444 in vsi avtodomi cca 1.556 komadov) leta 2019 v ŠVICI!!!
Še vedno ne vem kateri avtodomi so Mercedes in kateri VW, čeprav se mi svita da gre za Marco Polo in Californio.
Po domače: če švicarji slabo kupujejo Hobbyja je ziher švoh firma.
Mimogrede v Sloveniji imamo "2 milijona" zastopnikov za avtodome, razen 10-15 resnih je vse ostalo vredno neomembe.