Citat:
Uporabnik bizi pravi:
V katerem času pa ti živiš? V letu 2013 in v Sloveniji gotovo ne.
Učitelji 2k bruto in dodatki..Citat:
Po podatkih statističnega urada so najvišje neto plače za maj 2013 zaslužili zaposleni na področju dejavnosti oskrba z električno energijo, plinom in paro: njihova povprečna neto plača za maj je znašala 1380,17 evra, tako da je bila 383 evrov nad povprečno neto plačo v državi. Takoj za energetiko se se na vrh lestvice pri majskih neto plačah uvrstila finančna in zavarovalniška dejavnosti s 1368,97 povprečne neto plače, za njimi je bila informacijske in komunikacijske dejavnost s 1283,46 evra povprečne neto plače, dobro so se odrezali tudi delodajalci v v rudarstvu, ki so za maj izplačali 1246,29 evra povprečne neto plače.
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Prepričan sem, da znaš naprimer napisati softwer, ki zna pripraviti projekt za pridobivanje evropskih sredstev.
Citat:
Slovenija iz Bruslja počrpala polovico sredstev
Vlada se je seznanila s stanjem črpanja evropskih sredstev - počrpali smo 48,3 odstotkov razpoložljivih sredstev.
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
V katerem času pa ti živiš? V letu 2013 in v Sloveniji gotovo ne.
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
V glavnem plače v javnem sektorju so prevelike pa obrneš kakorkoli;
npr. razvojni inženir z 7.stopnjo npr. univ. dipl. inž. strojništva/elektrotehnike... dobi v javnem sektorju začetno 42 plačilni razred kar je skoraj 2400 € bruto osnove (1500€ neto) + dodatki+malica+prevoz
Sedaj pa mi najdi nekoga z enako stopnjo v gospodarstvu/zasebni sektor, ki ima na začetku v prvih 5 letih (pa tudi če je zelo dober) takšno plačo =? Ponavadi je lahko vesel če ima delo.
http://www.arrs.gov.si/sl/akti/inc/KPRD-PRILOGA2.pdf
http://predpisi.sviz.si/delovno-pravo/place/zakon-o-sistemu-plac-v-javnem-sektorju/index.php
to ni začetna plača...to je podsekretarska plača z 6+let delovne dobe dalje...in takšnih je malo ki takoj pridejo na tak položaj...tak da nabijanje
Citat:
Uporabnik KrNeki99 pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Prepričan sem, da znaš naprimer napisati softwer, ki zna pripraviti projekt za pridobivanje evropskih sredstev.
Za tako "uspešno" črpanje evropskih sredstev, kot gre to našim birokratom bi šlo po moje v Excelu.
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Za tako "uspešno" črpanje evropskih sredstev, kot gre to našim birokratom bi šlo po moje v Excelu.
raje se vprašaj kake svinjarije delajo podjetja da je črpanje slabo...
Citat:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Pa ti ves kako zgleda črpanje, kaj mora nardit "svinjsko podjetje" in kaj "delavna država" oz kaj se zgodi ce država ne naredi svojega ?
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Pa ti ves kako zgleda črpanje, kaj mora nardit "svinjsko podjetje" in kaj "delavna država" oz kaj se zgodi ce država ne naredi svojega ?
no daj povej mi no? res me zanima kako zgleda crpanje...
pa gremo zares...podjetje, kmet, posameznik, sklad ipd...morejo najprej prijavit dobre projekte z realnimi cilji, ki jih bodo dejansko uresničili. POtem morajo za to plačat in vredu narest, seveda brez prikrivanja podatkov, brez povezanih transakcij, z realnimi stroški ipd...nto da za te stroške državi zahtevek po katerem pač dobi neko subvencijo, pomoč ali pač kero drugo obliko sofinanciranja...država mu to lepo izplača. Neki uradniček lepo pripravi zahtevek za EU in od tam pride denar...problem je ker zgoraj opisanih firm v SLO ni dovolj, ki bi delali po teh načelih. Oziroma jih je premali procent.Po izplačilih iz EU malhe lepo pride k nam, oziroma pooblastijo urad za nadzor proračuna, ali katero drugo institucijo da gre v pregled in ugotovi, da pa ti projekti le niso tako uspešni kot so prikazani, pa da se vmes najde kar precej goljufij in sranja in nerealnih stroškov in švinglanja in namernega prirkivanja, v določenih primerih se pobere samo denar anredi pa nič...no in v takih primerih nam pipico zablokirajo, kot so nam že parkrat, oziroma kar vrgli procentualno korekcijo za vse projekte...
oni birokratek, ki pa mu vsakokratna vlada naprti krivdo za nečrpanje je pa na tapeti kak ne dela zahtevkov za povračilo...vmes pa pozabi, da so ravno oni (vlada ) tisti ki so krivi za neraiconalno in netransparentno talanje denarja...
tak da ne ti meni da država ne naredi svojega....točno se ve kateri birokratek česa ni naredil...povračilo se more naredit v 30 dneh od izplačila...samo volja bi morala bit...ampak krivda je drugje, pri raznih drugi bebavih organih ki ustavljajo povračila...ne nujno iz evrope...
Daš odpoved, potem pa uživaš na zavodu.Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Na koga se lahko obrneš po pomoč, če ti v javnem sektorju ne izplačajo razlike do minimalne plače?