Različna številčenja strani, Word 2007

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.603
1.134
113
Titograd
Imam dokument, kjer je potrebno številčenje z arabskimi številkami, zdaj bi pa moral pred začetek tega številčenja vstaviti dve strani, ki nimata številčenja, pa še nekaj strani, ki bi morale biti številčene z rimskimi številkami. Kako naredim to? Word imam v angleščini.

Ericssony

Pripravnik
2. sep 2007
210
0
16
Vstaviti moraš posamezne odseke - zavihek Page Layout in potem Breaks->Next Page
Potem pa se postaviš na stran, ker bi rad imel drugačno številčenje in v nogi/glavi klikneš na Link to Previous. Sedaj pa lahko spremeniš vsebino v nogi/glavi za posamezni odsek...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.603
1.134
113
Titograd
Ne gre mi nikak. fora je, da sem na koncu, ko tudi imam drugačno številčenje, brez problema to naredil, zdaj ko bi moral nekaj strani z drugačnim številčenjem vstaviti na začetek, pa mi ne gre. Naredim prelom strani, dobim prvo stran prazno, nastavim na njej rimsko številčenje, pa nastavi celo diplomsko v rimsko, se pomaknem na naslednjo stran oz. drug prelom in naredim arabsko, je pa vse arabsko številčenje
bonk.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.673
3.944
113
Ljubljana
hmpg.net
Ne New PAGE. Section:
Za 2007 gre tako-> "On the Page Layout tab, in the Page Setup group, click Breaks." Click the type of section break that you want to use. Imaš celo nekaj opcij (na isti strani, če hočeš imeti dve koloni od tu naprej, na novi strani-ta je tvoja, parne, neparne)

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.603
1.134
113
Titograd
Ja zgleda je bilo to krivo da sem break page in break section zamenjal, mi je šlo potem. Zdaj imam vse lepo oštevilčeno kot mora biti, ne vem pa kako naj prvima dvema stranema zbrišem številčenje, torej da ne bi bilo številk strani sploh, pa tudi da bi obema stranema brisal glavo? Razdeljeno že imam vse po sekcijah.

EDIT: ok, številčenje sem na teh deh straneh že brisal, ne znam pa brisati glave na samo teh dveh straneh. To bi prosil za nasvet, hvala
wink-1.gif

Nazadnje urejeno: