razbita arkada

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
kaj to kaj zateče ? da vidim kaki bom jutri z mamo smrekico delal
d055.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
ma je zdaj že ene 3 ure mimo pa ni neke sile, edino glava me malo boli
bonk.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Če je koža presekana (če ti je tekla kri ) moraš iti na urgenco da ti zašijejo. Pa kar kmalu.

Če koža ni presekana, potem arkada ni "razbita"
wink-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ce imas raszekano kozo, bi lahko vsaj sel po en steristrip, da se ti malo lepse zaceli. Ker za sivanje nisi, glede na to da si doma.

Kar se posledic tice, lahko da bos dobil en "ocesni hematom" (plavo oko). Drugega nic.

LP

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz sem bil s prebito arkado tudi doma en čas, potem pa se ni in ni hotelo zaceliti (kako le, če sem prst vtaknil za kožo
evil.gif
) sem pa šel na urgenco, pa so par šivčkov dali. Kri pa ni kaj dosti tekla.

Zgornjemu priporočam vsaj, naj preveri, kako dolgo presekanino ima (če jo ima sploh).

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
presekana je kr je bla kr poštena krvodajalska včeraj
grin1.gif

zaotečen nisem fejst, vidim celo normalno, presekana je pa kak cm pa cist na zunanji strani očesa, tak da mislim da bom preživel tudi brez leplenja arkade
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, jaz imam kljub šivanju sedaj eno veko nekoliko bolj zaprto kot drugo. Tako da brez šivanja bi znalo biti še slabše.
grims-1.gif

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Jaz tudi nisem bil nič zatečen, kri je pa fajn lila.
Pa tud šivat nisem šel, sem pa še zmeraj živ
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Mah ja, ampaka sem nekaj slišal da moraš nujno iti šivat, ker po določenem času se tkivo več nazaj ne prime...pa ne vem če je res.

Ko sem jaz razsul arkado ( padec z mopedom, botroval je alkohol
redface-1.gif
) sm dobu par šivov. Šrimf se pa še sedaj pozna.

BikZaRazplod

Zelenc'
24. dec 2007
22
0
1
Pohorje
Če si rane takoj ne prelepiš s steristripom (oz.zašiješ), ti ostane grda brazgotina! Takoj si pejd to porihtat (verjetno je že prepozno, a vseeno). Malce lahko zadevo omiliš z mazanjem brazgotine (ko je rana že zaprta) z nekim mazilom, ki je na trgu šele okoli 1 leto in stane nekako 40€. Naj ti povedo, katera krema je to. Jaz sem pozabil... Mi je pa neverjetno pomagala pri luknji na hrbtu, ki je bila velika 1,5cm in zaprta s 4 šivi, tako da se je skoraj ne vidi...

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik BikZaRazplod pravi:
Če si rane takoj ne prelepiš s steristripom (oz.zašiješ), ti ostane grda brazgotina! Takoj si pejd to porihtat (verjetno je že prepozno, a vseeno). Malce lahko zadevo omiliš z mazanjem brazgotine (ko je rana že zaprta) z nekim mazilom, ki je na trgu šele okoli 1 leto in stane nekako 40€. Naj ti povedo, katera krema je to. Jaz sem pozabil... Mi je pa neverjetno pomagala pri luknji na hrbtu, ki je bila velika 1,5cm in zaprta s 4 šivi, tako da se je skoraj ne vidi...

Jaz vem kaj misliš samo tudi ne vem kako je ime imam pa prvo črko C pa taka bela tuba je pa en sonce la kaj je že je gor narisan sej v lekarni bo mogla vedt ni ravno veliko izbire.
In ja ta krema res pomaga
cheer.gif

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Čisto odvisno. Osebno sem poizkusil že varianto, ko je samo skelelo in na bliže kot meter ni bilo kaj prida videt, ko sem pa oreng dobil je bilo pa tudi tako, da dober teden na pripadajoče oko nisem videl.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Ko sem imel jaz prebito, sem si dal gor tisti mali trakec, ki res dobro skupaj drži.. sicer so mi vsi govorili, da naj grem šivat, a nisem hotel. Prvi dan ni bilo nič, drugi dan očesa nisem mogel več kot na pol odpret, potem je pa malo zateklo in naslednje dni menjavalo barvo.. modra rumena zelena
grin1.gif

Kakor jaz vem, pomagajo le 2 stvari: led in čas
wink-1.gif
drugače pa poglej TOLE