razbijamo mit: JLA tretja največja vojaška sila

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
41.993
5.631
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Le kako je tistim na senčni strani Alp uspelo brez nacionalizacije, pobijanja...?

Ubistvu si si že sam odgovoril......od sence ki so jo metale karavanke na njih se jim ni skisal......balkan je zajebana stvar....res je vroče k pr norcih....

Kamele0N

23. jul 2008
41.993
5.631
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Citat:
v komunizmu je bil car tisti ki je imel kako leto prej fičota

Car je bil tisti, ki je imel vsaj stoenko. Fičo je znal hitr zakuhat čez Ljubelj.
Še pred stoenkami so bili zaželeni Renaulti 8

Odvisno....če si mel prve še z italjanskimi motorji so delale.....ko so dobile licenčne zastavine pa......

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.761
4.906
113
po mojem so obogateli z dilanjem čokolade, kofeta, banan in skret papirja

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
391
83
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
EU je še večji nateg, v komunizmu je bil car tisti ki je imel kako leto prej fičota in boljši konec mesa, zdaj so razlike tisočkratne. Namesto folku se denar daje bankam in korporacije lahko zlobirajo glih kar jim pade na pamet.

Saj štekam, fino je pljuvat, ampak me prav zanima kakšen sistem bi imeli pod kako drugo oblastjo..
Res je bilo super, ko smo bili vsi enaki v revščini.

Kolk si pa star?

Jaz nisem občutil nobene revščine, vsak kdor je hotel je imel job, komur se je dalo malo pomigat bajto, tisti ki pa ne, je pa dobil stanovanje.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Le kako je tistim na senčni strani Alp uspelo brez nacionalizacije, pobijanja...?

Jodlarji so imeli srečo, da jim je ratalo izpasti kot žrtev 2.SV, čeprav to nikakor niso bili.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.503
2.863
113
v lokalni ostariji
ah kamelæi sedaj so drugi časi, družina ima po 1-2 otroka. vsi imamo polne riti.. .

še leta 50 je bilo to zelooo drugače. 9 letni otroci so že šli služit kruh k veleposestniku (za deklo ali hlapca). ne prostovoljno...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Kolk si pa star?
Zelo verjetno sem strarejši od tebe

Citat:
Jaz nisem občutil nobene revščine, vsak kdor je hotel je imel job, komur se je dalo malo pomigat bajto, tisti ki pa ne, je pa dobil stanovanje.

1220885429301.jpg

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Jodlarji so imeli srečo, da jim je ratalo izpasti kot žrtev 2.SV, čeprav to nikakor niso bili.
Kaj pa Nemci - kje je njihova "sreča"?

PS: sreča pri Avstrijcih, da so izpadli kot žrtev, gor ali dol; to še vedno ne pojasni, kako jim je uspelo brez nacionalizacije, pobijanja...

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
keri nemci?
evil.gif
Tisti "ta grdi"; tisti, pri katerih so zmagovalci zaprli koncentracijska taborišča; ne oni srečneži na vzhodni strani, ki so lahko uživali v lepotah socializma; "nergači" pa so dobili še brezplačne počitnice v bivših nacističnih taboriščih, ki pravzaprav nikoli niso nehala obratovati. Rusi so samo ugasnili peči - ostalo inftrastrukturo pa so uporabljali za prevzgojo.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.761
4.906
113
no sej to mi ni blo jasno, a misliš tiste nemce, ki so jih osvobodili sovjeti al tiste, ki so jih okupirali Američani
smile-1.gif

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:
...Mig 15 je bil enakovreden tedanjim ameriškim avijonov, žrtve so bile nekje 50-50. Niso borbeno izkušeni avijoni, temveč piloti.
...

Mig 15 sploh ni bilo slabo letalo, težava so bili piloti - in 1952-1953 je bilo razmerje vsaj 1:4, če se že 1:10 sliši pretirano. Leta 1951 je bilo razmerje, kot si opisal ti:
http://www.airliners.net/aviation-forums/military/read.main/33435/

Še mal prebrski....Sem se ukvarjal s tem in vem, da je kar dela, da dobiš sliko.

Ko so Ameri sami preiskali trditve pilotov je razmerje v momentu padlo na 1:7 skozi vsa leta. Problem je bil, da je bilo razmerje 1:10 že v medijih in tako je ostalo do danes.(tako uradno za opravičilo). Naprej nastopi seveda tudi vaša ugotovitev, da je bilo razmerje v bojih z ruskimi piloti drugačno kot v boju z korejskimi ali kitajskimi. Naslednja ugotovitev (nenamerne manipulacije) je, da je to razmerje zajemalo le spopade sabrov in migov-15. Seveda (naključno so spustili) ostala recimo britanska letala. In zadnje...taktika...Migi so predvsem branili območja pred bombniki...Torej mnogi migi so bili sestreljeni s strani sabrov medtem, ko so napadal bombnike. Seveda v teh poročilih je pozabljeno omeniti, da je bil sestreljen bombnik...ne pa MIG-15. V bistvu je bila cena sestrelitve bombnika večja kot lovca in če sabre ni zaščitil bombnika....je kljub sestrelitvi miga bil njegov "fail" ..a ne...

V bistvu je na koncu obveljalo razmerje, ki je bilo tudi potrjeno v vietnamu....1:2 do max 1:3 v korist Amerov.

In zadnja in najevčja manipulacija, ki jo dotikrat tudi vidimo v raznih dokumentarcih....Vedno prikazujejo, kot da so bili migi v številčni prednosti(ali vsaj namigujejo)...v bistvu je bilo ravno obratno....v vseh vojnah!!!!

Kar pomeni...realna slika v razliki med tehniko zahodne koalicije(UN) in komunistične nekje 1:1,5 v korist Zahodne skozi vsa leta.

Kamele0N

23. jul 2008
41.993
5.631
113
Problem glede sestrelitev se vleče pomojem že iz WW2...

Če si bral Clostermannov Veliki cirkus je opisoval da se je yenkeeyem zelo rado priznavalo sestrelitve kar vsepovprek......njihova RAF pa je dejansko preučila vsako sestrelitev in raje rekla mogoča kot dejanska...pač če letalo ni gorelo....itd

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Problem glede sestrelitev se vleče pomojem že iz WW2...

Če si bral Clostermannov Veliki cirkus je opisoval da se je yenkeeyem zelo rado priznavalo sestrelitve kar vsepovprek......njihova RAF pa je dejansko preučila vsako sestrelitev in raje rekla mogoča kot dejanska...pač če letalo ni gorelo....itd

He he...verjetno že prej iz wwi....Ampak...tukaj ni samo problem pilotov...ampak propagande....da se razumemo ...obeh strani...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Smo ti že napisali...do leta 59 sv višini skoraj 2 milijardi tedanjih dolarjev...pomoč je dobivala še kasneje, imša vse citirano in linkano...danes bi bilo to ja, verjetno res blizu temu, kar pravita smiija in uroš
grin1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Po mojih podatkih je bilo kar nekje 10.1, če se mi bo dalo, bom našel podatke, ampak najbrž jih ne bom, ker eazy itak bo vse zanikal, on je bil tam...

drugače sem pa že jaz napisal, da so bili ameriški piloti sami 'dase', nasptorniki so bili pa v letaltvu to, kar je eazy v računalništvu

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Kaj pa Nemci - kje je njihova "sreča"?

PS: sreča pri Avstrijcih, da so izpadli kot žrtev, gor ali dol; to še vedno ne pojasni, kako jim je uspelo brez nacionalizacije, pobijanja...

Sem že pisal o anglosaksonskih firmah, ki so imele "izpostave" v Nemčiji. Katere po naključju niso bile bombandirane.

Jodlarji so popucali med vojno, še Heider je živel v judovski hiši. Nacizem jim je v krvi. Šef NDH policije se je v miru stegnil pri njih itd, itd.

"Nacionalizirali" so tudi, ampak že prej.

Pač na račun tega, da bodo nevtralni, so se znebili rdečearmejcev, kateri so jih osvobodili.

Francozi so tudi gelipterji; le kako so postali ena od štirih zasedbenih oblasti v Nemčiji...

Aja, hvala za naslov knjige, preberem ob prvi priliki.