I
Eh, zakaj vedno znova?Citat:
Uporabnik titov pravi:
A misliš, da bi bilo stanje boljše, v primeru, da juga ne bi razpadla?
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Kje se Kizo moti v članku?
Citat:
Uporabnik titov pravi:
A misliš, da bi bilo stanje boljše, v primeru, da juga ne bi razpadla?
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Aha, zopet ne znaš utemeljiti svojih izjav? V članku so konkretni podatki, tvoj argument pa je, da je članek 'debilen'. Debilen je kvečjemu tak odgovor.
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
A se zdej vidi? Nekaj takega, no!
Je že sto let od takrat, sliko sem poiskal čisto po spominu in upam, da se ne motim.
Ampak fino bi bilo, če bi imel daljnogled nekaj večjo povečavo, npr. x 8 ali 10. Pa tisti zasun za nočno merjenje - ? Sklepam, da nekdo kot Roberto, ki se ga je učil na obuci, bi skoraj moral vedeti, kje je bil problem. Jaz sem se ga učil namreč brez strokovnega vodstva - torej ob delu. Niti na strelišču, niti šef karavle, niti izvidžači kot najbolj vsestransko izurjeni na karauli v tistem času, torej nihče ni vedel okoli tega več, kot je bilo v tehnični knjižici zraven puške napisano.
Sicer je pa vseeno. "Bilo pa prošlo!"
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Jugoslavije sploh nebi smelo biti, v prvi in drugi je bilo samo zatiranje narodov, jla oficirji pa so pokazali kakšni so, no ja nekateri so po klanju v ostalih republikah prilezli nazaj in za nagrado dobili celo keš!
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Jugoslavije sploh nebi smelo biti, v prvi in drugi je bilo samo zatiranje narodov, jla oficirji pa so pokazali kakšni so, no ja nekateri so po klanju v ostalih republikah prilezli nazaj in za nagrado dobili celo keš!
8 x XY... slučajno sem se zbudil ponoči ker me boli noga....
daj vprašaj svoje starše in prednike kaj so govorili v šoli? Nemško, italjansksko ali slovensko. Zakaj nebi smelo biti Juge? So nam kdaj prepovedovali naš jezik in svojo kulturo? Daj preberi kaj o zgodovini, katere enote so generalu Maistru pomagale osvoboditi Koroško in kako so ''zavedni'' Slovenci glasovali. Preberi še o Trstu in primorski, kdo ga je oslobodil, zgodovino in etnično sestavo. Potem pa nabijaj da nismo imeli ničesar v Jugi.
Ni lepo pisat z imeni, ampak daj napiši z številkami, koliko oficirjev si osebno poznal in da so bili vojni kriminalci v času razpada juge.Daj prijavi jih, saj obstajajo sodišča za vojne zločine. Ali pa ne poznaš nikogar in samo nabijaš.
Želim ti lep dan, ampak pretiravat pa ni treba.
Kakšno imate mnenje o tem avtu?Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kaj pa Florida?
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
ne vem, naj ugibam....ni jugoslovanska izvirna zadeva??
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
8 x XY... slučajno sem se zbudil ponoči ker me boli noga....
daj vprašaj svoje starše in prednike kaj so govorili v šoli? Nemško, italjansksko ali slovensko. Zakaj nebi smelo biti Juge? So nam kdaj prepovedovali naš jezik in svojo kulturo? Daj preberi kaj o zgodovini, katere enote so generalu Maistru pomagale osvoboditi Koroško in kako so ''zavedni'' Slovenci glasovali. Preberi še o Trstu in primorski, kdo ga je oslobodil, zgodovino in etnično sestavo. Potem pa nabijaj da nismo imeli ničesar v Jugi.
Ni lepo pisat z imeni, ampak daj napiši z številkami, koliko oficirjev si osebno poznal in da so bili vojni kriminalci v času razpada juge.Daj prijavi jih, saj obstajajo sodišča za vojne zločine. Ali pa ne poznaš nikogar in samo nabijaš.
Želim ti lep dan, ampak pretiravat pa ni treba.
No, zadeva je taka...srbi so ob združtvi države Slovencev, Hrvatov in Srbov 'v zameno' obljubili vojaško pomoč za koroško in sicer v višini, ki je bila večja od srbske vojske. Slovenci so nasedli, srbske pomoči pa seveda ni bilo nikjer...ko je ta prišla, je bila seveda prepozna in tista zadnja ofenziva je politično naredila več škode kot koristi, saj je bila povsem prepozna, poleg tega pa so bratje srbi ropali in posiljevali...kar je seveda zelo dobro vplivalo na ljudi, ki so kasneje obkroževali na referendumu...
Sicer pa malo povprašajte starješe bohinjce, kaj so jugo 'osvoboditelji' počeli
Iz trsta se je pa v 2. svetski oz ob koncu nje pogumna nepremagljiva partizanska vojska, JA, torej prednica JNA, strahopetno s sklonjenimi glavami pobrala, ko se je pripeljal oklepnik s 3 novozelandci, od tegaje bil en maor, ki je zaplesal hako in med njegovim kazanjem jezika so se vsem jugičem zatresle hlače...
pravljice o tem, kako juga ni bila zadolžena, kako so prodajali cele flote telal na tuje, kako je 'vsak imel službo', smo pa že zdavnaj razbili...
Zelo veliko pa povedo dognanja v članku, kako nizko je bil umeščen jugo državljan v primerjavi z nemči pa avstrijci pa 'zambijci'...o 'uspešnih' prodajah tankov pa ne bi, ker so jih 'prodali' samo eni državi in še to je šlo za poplačilo dolgov za nafto...
In ja, a 'skoraj vsi so imeli hiše in stanovanja' a prej so pa živeli v jamah????ja kako to, da so se vsi revolucionarji pa partijski veljaki vselili v predvojne vile...tudi v srednjem veku so 'skoraj vsi imeli hiše ali pa gradove' Osnovna šola je tako rekoč povsod breplačna, srednja šola je koto je meni znano, v večini držav brezplačna, vsaj če govorimo o evropi...za faks pa take fore so pa bile njega dni štipendije, če si jo imel, si bil potem vezan, 'kot suženj', če malo parafraziram jugo loverje
To, da je slavni avto yugo v bistvu italijanski projekt, ki ga oni sami niso realizirali, ker so predhodno ugotovili, da je zastarel in zanič, pa tudi nisem vedel...
Fak, še enega klinčevega zanič avta ni bila yuga zmožna sama skonstruirati...