Ray Ban očala - nakup preko ebay-a

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Malo gledam očala Ray Ban pilotska očala. Potreboval jih bom za letenje in ko gledam cene v Sloveniji in potem primerjam z ebayem skoraj ne morem verjeti kakšna je razlika v ceni.

Ampak malo me skrbi, da bom preko ebaya dobil kakšen ponaredek in bodo očala imela čisto navadno plastiko in o zaščiti ne bo ne duha ne sluha.

Kaj pravite, se vseeno splača kupit raje v Sloveniji pri optiku?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz sem kupil na ebayu aviatorke, 20eur z postninoi vred, dobis skatlico usnjeno znotraj je pa plastika tako da je trdna in se lahko tudi vsedes gor, krpico, navodila in ocala. V navodilih pise vse o ocalih in katerim standardom ustrezajo (tudi v slovenscini), krpica je dobra ima tudi emblem raybana, ocala so pa dobra, lepo se gleda skozi njih in se nic ne blesci. O sami zasciti nebi znal povedati ker nisem expert
tongue-1.gif
Ce jih imam 8 ur gor med voznjo me cisto nic oci ne boolijo ali pecejo ali karkoli.

Uglavnem so to verjetno zelo dobri ponaredki ki pa so (vsaj za moje pojme) vredni svojega denarja. Itak ocal vec kot kake 3 leta nimas ker jih prej ali slej polomis ali kaj takega.

LP

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Jaz sem kupil na ebayu aviatorke, 20eur z postninoi vred, dobis skatlico usnjeno znotraj je pa plastika tako da je trdna in se lahko tudi vsedes gor, krpico, navodila in ocala. V navodilih pise vse o ocalih in katerim standardom ustrezajo (tudi v slovenscini), krpica je dobra ima tudi emblem raybana, ocala so pa dobra, lepo se gleda skozi njih in se nic ne blesci. O sami zasciti nebi znal povedati ker nisem expert
tongue-1.gif
Ce jih imam 8 ur gor med voznjo me cisto nic oci ne boolijo ali pecejo ali karkoli.

Uglavnem so to verjetno zelo dobri ponaredki ki pa so (vsaj za moje pojme) vredni svojega denarja. Itak ocal vec kot kake 3 leta nimas ker jih prej ali slej polomis ali kaj takega.

LP

Dohtar, ki se požvižga na zaščito oči?
shocked-1.gif

Jaz ne dam na glavo ničesar, kar ni potrjeno, da ščiti moje oči.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Nisem uzaljen, samo nevem a ce imam v nicku napisano doctor da sem avtomaticno zdravnik
confused-1.gif

No pa se nekaj glede ocal - pise made in italy. Glede standardov sem ti pa povedal (ynos) da imas zraven navodila kjer pise nekaj o ocalih
tongue-1.gif

Bom dal slike gor.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Fora je, da če imaš švoh začitena očala..., se ti zaradi temnih stekel povečajo zenice, kar naredi oko še bolj občutljivo na škodljive žarke..., kar pomeni, da še poslabšaš zadevo, če imaš švoh špegle na očeh, kot če jih ne bi imel sploh.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.511
889
113
že tole nekaj pove

Item location: China, Hong Kong

sicer ne vem kje jih izdelujejo....

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Mam jaz ene raybanke, ko jih praktično nisem nosil, ker sem si kupil polarizirane oakley.
Te zanima?