Ratrak povozil 6 letnico

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
po radiu prav zdaj...

tip je imel 0,3 v izdihanem zraku, pa ni je povozil ampak je obrnil, ko je videl da je/bo pizdarija in je z zadnjim koncem ko je tista freza zadel otroka, ki ga je potem tista freza poskodovala.

policijska uradna razlaga.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Upam. Nekdo je omenil 60k€. Upam, da je napisal za kaki dve nuli premalo ali še več.

Tudi sam sem poblendal ob omenjenih 60k€, s tem, da se avtor izjave kar malce norca dela iz te vsote, kakor, da je preveč!

Pred časom sem bral, da vsaka smrta žrtev na cesti stane državo, gledano zgolj s komercialnega stališča cca 1MIO €..., brez odškodnin za psihično trpljenje svojcev, ob izgubi družinskega člana. Toliko o 60k€!

Za neko podobno vsoto tožijo starši punc, ki so jih poteptali pred Lipo... in nisem se delal norca, samo fascinira me, kako ponavadi še preden nesrečnika/nesrečnico pokopljejo, že po neki formuli preračunajo koliko je vredno življenje.

Tale o 1MIO€ je pa mal bosa se mi zdi. Lahko malce bolj točno razložiš kam naj bi šel ta denar oz za kaj naj bi se porabil?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Tudi na hokeju in košarki ne...

To je res. Sicer nazadnje(leto nazaj) ko sem bil v Hali Tivoli si še dobil Union, piva pa res ni bilo.

Dobil si Uni-ja .. non-alko
wink-1.gif
Drgač pa ja... se nekak pridružujem tvojemu mnenju.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
po radiu prav zdaj...

tip je imel 0,3 v izdihanem zraku, pa ni je povozil ampak je obrnil, ko je videl da je/bo pizdarija in je z zadnjim koncem ko je tista freza zadel otroka, ki ga je potem tista freza poskodovala.

policijska uradna razlaga.

Zdej pa to prevedeno v začetno špico za Svet na kanalu A:

"Senzacionalno! Mrtvo pijan voznik stroja za teptanje snega se je kljub ukazom njegovih nadrejenih, da ne sme s teptalnikom na progo, sredi dneva odpravil na morilski pohod in si za žrtev zbral 6 letno deklico. Sorodniki že vložili miljonsko tožbo proti Zvezi žičničarjev Slovenije. Policija še raziskuje kaj se je točno dogajalo."

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Te so mi najboljše... "ne, ker nisem dovolj spil, da bi šel čez zakonsko mejo". Ponavadi so tisti, ki imajo v krvi 0.4 promila najbolj glasni glede tistih, ki imajo 0.55 promila.

Jst sm za 0.0 na cesti in smučiščih. Tam vsak ve na čem je....
Zakaj že? Sam zelo dobro vem, koliko lahko spijem, da sem ziher, da ne bo preveč. Enga kuhanga, 1 malo pivo, kozarec vina, 1 žgana. In ni šans, da bi bil blizu meje. Če se pa kdo hoče igrat in testirat, a bo (po starem) o,4 ali 0,6, pa naj za 0,6 tudi nosi posledice.
0,0 je bedasta meja ...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
"Senzacionalni nezaslišan škandal! Mrtvo pijan voznik stroja za teptanje snega se je kljub ukazom in rotečim prošnjam njegovih nadrejenih, da ne sme s teptalnikom na progo, divje iztrgal iz rok proseče matere ter se sredi dneva odpravil na morilski pohod in si za žrtev zbral 6 letno deklico. Sorodniki že vložili miljonsko tožbo proti Zvezi žičničarjev Slovenije povzročitelju, policiji, upravi smučišča, pobiralcu kart, reševalcem ter zdravnikom. Policija že celo noč intenzivno raziskuje kaj se je točno dogajalo. Po neuradnih informacijah gre za ločenca, ki je pravkar izgubil službo na smučišču in se je želel maščevati"

Malo sem dopisala! Saj se ne bo preveč opazilo...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
se strinjam..normalen clovek vedno vem pri cem je..je pa res da v sluzbi nima alkohol kaj iskat, sploh pri raznih voznikih in ostalem. ce ni 0,0 takoj "knjiga" in domov...ne pa da pijani delavci potem tozijo delovodjo ker jim je dal za pihat, ja tudi to se dogaja.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ne vem po kakšni formuli to računajo, sicer sem za Slovenijo napisal preveč, ampak vseeno: ...da nas ena prometna nesreča v kateri je ena oseba umrla stane 143 milijonov Sit. Še link: klik

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik wacko pravi:

Tale o 1MIO€ je pa mal bosa se mi zdi. Lahko malce bolj točno razložiš kam naj bi šel ta denar oz za kaj naj bi se porabil?
To pa nikogar nič ne briga. Je pa skrajni čas, da se te odškodnine začnejo dodeljevati tudi v "kazenski" namen.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Te so mi najboljše... "ne, ker nisem dovolj spil, da bi šel čez zakonsko mejo". Ponavadi so tisti, ki imajo v krvi 0.4 promila najbolj glasni glede tistih, ki imajo 0.55 promila.

Jst sm za 0.0 na cesti in smučiščih. Tam vsak ve na čem je....
Zakaj že? Sam zelo dobro vem, koliko lahko spijem, da sem ziher, da ne bo preveč. Enga kuhanga, 1 malo pivo, kozarec vina, 1 žgana. In ni šans, da bi bil blizu meje. Če se pa kdo hoče igrat in testirat, a bo (po starem) o,4 ali 0,6, pa naj za 0,6 tudi nosi posledice.
0,0 je bedasta meja ...

Hm.

Saj si verjetno opazil, da glih ni treba, da si preko meje, da se te linča?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
ha? ce pa je bil v sluzbi, 0,0 rešeno... ce je imel 0,1 ni vazno al od cika al pa od kisa al pa od jutranjega slabega zadaha ... :S linc

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
se strinjam..normalen clovek vedno vem pri cem je..je pa res da v sluzbi nima alkohol kaj iskat, sploh pri raznih voznikih in ostalem. ce ni 0,0 takoj "knjiga" in domov...ne pa da pijani delavci potem tozijo delovodjo ker jim je dal za pihat, ja tudi to se dogaja.

Aja... zdaj so že dvojna merila. V službi ni ql in more bit 0.0, ko se pa vračaš iz službe maš lahko pa 0.49 .... zanimivo. Si se vprašal kje je potencialno več folka ogroženga?

Pa pri 0.6 še ni krize. Sicer je čez mejo ampak daleč do tega, da bi bil tempirana bomba na cesti. Bolj pomembno je kako bi meja 0.0 psihološko vplivala na voznike.

Sicer pa... kdo je čist brez greha. Jst tud nism... probite realno pogledat na situacijo predn začnete na nekoga zlivat gnojnco.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:

To pa nikogar nič ne briga. Je pa skrajni čas, da se te odškodnine začnejo dodeljevati tudi v "kazenski" namen.

Pa kaj ti resnično verjameš, da gre tistih 600k€ za odškodnine svojcem? Če je nekdo dobro zavarovan dobijo svojci recimo od zavarovalnice 300k€ za smrt. Pri tožbah zaradi alkoholiziranosti ipd gre pa večinoma itak iz žepa povzročitelja.

Kje se zapravi preostanek - recimo 200k€ ?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
"Senzacionalni nezaslišan škandal! Mrtvo pijan voznik stroja za teptanje snega se je kljub ukazom in rotečim prošnjam njegovih nadrejenih, da ne sme s teptalnikom na progo, divje iztrgal iz rok proseče matere ter se sredi dneva odpravil na morilski pohod in si za žrtev zbral 6 letno deklico. Sorodniki že vložili miljonsko tožbo proti Zvezi žičničarjev Slovenije povzročitelju, policiji, upravi smučišča, pobiralcu kart, reševalcem ter zdravnikom. Policija že celo noč intenzivno raziskuje kaj se je točno dogajalo. Po neuradnih informacijah gre za ločenca, ki je pravkar izgubil službo na smučišču in se je želel maščevati"

Malo sem dopisala! Saj se ne bo preveč opazilo...

stara, ti bi mogla namest Lili bit v studiju
grin1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
ne niso dvojna merila...ampak tole v sluzbi kjer se ponavadi upravlja z nevarnejšimi stvarmi(stroji itd ) je pac to zakonsko doloceno in prav je tako.

kateri del ti ni jasn?

ce tega ne locis je bolje zate da alkota sploh ne povohaš... ker še trezen nisi čist ziher.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
0,3 v izdihanem zraku imaš lahko zaradi cigareta, jabolka, energijske pijače, ipd.
bonk.gif

Ja 200.000 registriranih slovenskih pijancev in še ene 2x toliko neregistriranih, ima težave predvsem zaradi jabolk in cigaret.
bonk.gif

Zjutraj bi morali v vseh podjetjih vsakemu najprej pomoliti pod nos travico in če ta zaigra, knjižica in adijo! Prav tako bi morala biti meja alkota na cesti, smučiščih, .... 0.0! Tistim, ki pa nikakor ne morejo preživeti nekaj ur na takih površinah, brez enega kuhančka, ali pa enega kratkega, naj pa ostanejo doma ali se grejo zdravit.
10.gif