Ratrak povozil 6 letnico

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
shocked-1.gif

http://www.rtvslo.si/modload.p...amp;c_id=190771

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ajajaj..., pa kaj je to. Vceraj tisti fant v Bad-u, ravno na tej sedeznici sem se peljal , ko je drugega ponesrecenca helikopter vzdigoval, danes pa se tole
frown-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Pri takih nesrečah se je potrebno vprašati kaj bi se dalo storiti, da do njih ne bi prihajalo oz., da bi bile posledice manj tragične.

Zakaj dečka v A nista imela čelad? Le-te bi morale biti obvezne, kazni za starše, ki tega ne upoštevajo pa astronomske.
Kaj je teptalnik delal na progi (predvidevam, da je bil na progi). Zadnje čase na vseh smučiščih videvam, da teptalniki pogosto vozijo tudi takrat, ko so smučišča odprta. Je to res nujno? V določenih primerih je a le-ti bi morali biti omejeni.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Komaj verjamem da bi bil ratrak na progi. Lahko pa da so tam okoli garaž kej hodil. Iz ratkraka se pa majhno punčko zlo težko opazi.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Smučišče.
Sneg.
-10 stopinj.
Zunaj si.

Kaj se tam pije?

Kuhano vino.
Čaj z rumom.
Medico.

Pride do nesreče.
Človek, do takrat popolnoma enak vsem mamam in tatam, ki so na smučišču, v trenutku postane pijan morilec.
Samo zaradi "nažganosti", na katero sicer nihče ne misli, ko razmišlja, kako se pogreti.

Tragedija.
Za vse.

In opomin.
Nam vsem ostalim.
Ker premalo razmišljamo o tem, kaj se lahko zgodi.
Pa sploh ni treba, da si ti kriv, da boš izpadel pijanec v tračarskih medijih...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Kakor obracas ga je fatalno usral, ce je res kar porocajo, da je preckal stezo vlecnice med obratovanjem je kriv. Pa naj je bil pijan ali trezen. Ce je prej kaj spil mu javni linc in keha ne uide in prav je tako.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ni bilo mišljeno, da ga zagovarjam.

Mimo tega primera samo želim povedati, kaj včasih mene ustavi.
Ne to, da imam filing, da ga bom fatalno usrala - ker silno redko prečkam to mejo, da bi bil lahko v tej smeri problem.
Ampak me ustavi premislek, da tudi če je kriv kdo drug in imam lahko samo smolo, da sem na napačnem kraju ob napačnem času, bom avtomatično pijanec, čim bo tisti meter pokazal, da sem "milimeter" čez mejo. Posebej v tračarskih očeh.

Ljudje na to premalokrat pomislijo, ko se gredo "pogret s kuhanim vinom" ali "medico".
Priznam, da tudi jaz.

Edit : Se seveda strinjam, da nima ratrak tam kaj početi med obratovanjem žičnice.
Ampak hudič je, da je tu kup enega sranja, na katerega nihče ne pomisli, dokler reči tekoče laufajo (pritisk za zagotavljanje kvalitete terena, stroški delovne sile, ki dela ponoči, pa zato delajo čez dan,...).

Kakor koli obračam, mislim, da bo dečko do smrti nosil to breme že brez tega, da ga javnost dodatno linča...
Po poročanju gre za ljudi, ki se med seboj poznajo in praktično skupaj živijo.
Me ne bo čudilo, če si bo kaj naredil.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Baje ju je ratrak povozil med vožnjo s sidri.

Za nesmucarja. Kaj to pomeni med voznjo s sidri? Ko se je mala peljala gor, se je "zaletel" v napravo?

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
imam lahko samo smolo, da sem na napačnem kraju ob napačnem času, bom avtomatično pijanec, čim bo tisti meter pokazal, da sem "milimeter" čez mejo.
confused-1.gif

voznik je bil najbrz v sluzbi,
torej napacni cas in kraj tu pac nista za omenjat
kot tudi mm cez mejo, kajti v tem primeru ni meje oz. je 0

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
V uvodnem stavku piše, da se to razglabljanje nanaša "na splošno".
Ne na ta konkreten primer.

Se strinjam, da nimaš v službi kaj delati pijan.
Je pa res, da je veliko ljudi pijanih.
Spet je meni, ki delam v topli pisarnici, z nekimi normalnimi šefi, za ne ravno minimalen dohodek, ... in po delu grem na rekreacijo in po njej spančkat v toplo hišico, lahko čvekat in modrovat, zakaj neki ljudje hodijo na delo pijani (obstaja vrsta poklicev, kjer pregovorno ljudje nagibajo kozarčke...). Lepo bi bilo, da se to ne bi dogajalo. A vendar se. Navkljub temu, da se to kaznuje (tudi ta primer se bo kruto kaznoval).

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Brez veze karkoli debatirat. Kar se je zgodilo je katastrofa, predvsem za starše in seveda tudi za šoferja.
Naj počiva v miru punca
roza.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Iz druge roke... Voznik je pripeljal do vlečnice. Vlečnica je stala, zato je voznik mislil da ga je žičničar videl in zato ustavil vlečnico. Ampak ga žičničar ni videl in v trenutku ko je bil ratrak na poti vlečnice, se je ta zalaufala.
confused-1.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Iz druge roke... Voznik je pripeljal do vlečnice. Vlečnica je stala, zato je voznik mislil da ga je žičničar videl in zato ustavil vlečnico. Ampak ga žičničar ni videl in v trenutku ko je bil ratrak na poti vlečnice, se je ta zalaufala.
confused-1.gif

hmmm, UKV mu je tuj????

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
tukaj se gre predvsem za to, da je žičniška infrastruktura in sistem varnosti v sloveniji na podnu...delavci - upravljalci pa tam samo zaradi nuje...šele ko bo vse to urejeno se lahko zahteva višji nadstandardni nivo kulture smučarjev....
sam se smučar že od mali nog....večino vijugamo po tujini in razlike v primerjavi s slo so zelo očitne....v naši klapi med smučanjem ne uživamo alkohola, včasih kakšen posameznik - ko je že vse skupaj na rekreativni stopnji...zaščitno opremo nas ima večina, in se zavedamo da če 80-100kg prileti s hitrostjo v kakega smučarja se piše slaba...

vsako sezono gredo kolena, roke, zapestja....in ko te pripeljejo v bolnico na operacijo vam svetujem da niste v vinjenem stanju...