Ranjena guma - rabim nasvet

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Zračnico v gumo, ki je narejena za uporabo brez zračnice, in na felto, ki je narejena za uporabo brez zračnice. Super.
uf-1.gif

Da ne pozabim: gume brez zračnic smo pred 40imi leti uvedli zato, ker so varnejše od tistih z zračnicami.

heh smrkavec bo mene ucil o gumah. pejt drek mesat s svojo diplomo.
bonk.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

No, pred par dnevi sem tudi jaz takole (celoše malo bližje feltni) preklal gumo na robniku (pač šlampasto položeni beloruski cigli) in je spustila v cca. 10 sekundah. Seveda nimam rezervne gume, pač pa samo kit za popravilo (torej tudi ne avtodvigala), ki mi je en qrc pomagal. Cela jeba da sem v tistem selu našel avtodvigalo in nato na kao neki avtosejem. Seveda nikjer za dobit moje dimenzije, ker Lade pač ne furajo na 17''. Na srečo smo našli enega vulkanizerja, ki je gumo flikal/vulkaniziral. Svetoval mi je, naj jo iz pogonskih premaknem na zadnjo os, flika pa nebi smela spustit. Guma je preživela pot domov (cca. 2000km) in ni spustila niti malo tlaka. Gre pa v torek takoj na premontažno (še imam zimske gor) pol pa se odločit kako in kaj...

LP
Gargy

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Jaz sem imel podobno zgodbo sredi nemčije, le d aje bok odprlo na AC. Končlalo se je z montažo zasilne rezerve (limit 80 km/h) in trurnim iskanjem enake gume, kot je bila na ostalih kolesih pri okoliških vulkanizerjih. Našel pri enem eno, ki jo je imel na predstavitvenem panoju (je bila neka čisto nova guma), stala je 150€. Malo je bolelo, pa se je izkazalo, d aje v SLO še dražja ...
Za božič sem pa v Lj treščil v udarno jamo, guma (prednja) je spustila na AC pri Grosupljem. Še dobro, da sem tik pred izviozom dobil en tak čuden občutek na volanu (zgleda, da je začæel tlak padat), zmanjšam, na smaem izvozu pri ene 60 na uro jo je scufalo. Je avto ostal na pumpi v grosupljem (ja, tire-kit je imel Volvo), kolega nas je zategnil domov po drug avto, pa še enkrat proti NM ... Potem pa po praznikih v prtljažnik drugo gumo (letno, ker zmimske ni bilo na zalogi), pa v grosuplje, pa nataknit (hvala BMW Avtoval tam zraven), pa v Lj, pa naslednji dan letno zamenjat za zimsko. Cela zabava.
J... avto brez taprave razerve (in ker je kovačeva kobila vedno bosa, je jasno, da ima moj privat avto tire-kit).

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Ja, to je kar sranje s temi tire kiti. Zaradi ekologije jih ima vedno vec avtov, ce pa hoces normalno ti pa zaracunajo kot dodatno opremo.
smile-1.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
V eni sezoni naredis koliko? 15.000 km? In nekaj se v tem casu gotovo obrabi
wink-1.gif
... Poleg tega bos se tezko nasel enak letnik in enako serijo gume...
Se kr strinjam.
Svak (živi v Aut.) je imel predrto gumo staro cca. 5 mes pa mu vulkanizer ni hotel montirat samo ene nove gume na avto zaradi obrabljenosti
shocked-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ja seveda ze eno sezono rabljena guma recimo mogoce obrabis za 3mm, to je pa laicno mogoce 0.5 Bara razlike v gumi pritiska proti navadni gumi , zdej pa zaviraj s takimi razlikami. Sej nobenmu nebo vrjetno nic, pa tudi kuhar nima tako vrjetno obrabljene, a treba se je pa zavedati kaj to prinese za sabo. Pri razliki 1 bara avto ze kr konkretno sam zavija.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Ja seveda ze eno sezono rabljena guma recimo mogoce obrabis za 3mm, to je pa laicno mogoce 0.5 Bara razlike v gumi pritiska proti navadni gumi , zdej pa zaviraj s takimi razlikami. Sej nobenmu nebo vrjetno nic, pa tudi kuhar nima tako vrjetno obrabljene, a treba se je pa zavedati kaj to prinese za sabo. Pri razliki 1 bara avto ze kr konkretno sam zavija.
confused-1.gif

Meni ni jasno, kaj si hotel povedati. Kaj ima obraba gume veze s tlakom?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Pri razliki 1 bara avto ze kr konkretno sam zavija.
confused-1.gif

Meni ni jasno, kaj si hotel povedati. Kaj ima obraba gume veze s tlakom?

Kaj je nerazumljivega ? Ce gres konkretno v en bar, potem sam zavijas
evil.gif
To je ze kar razlika, 1 bar, ce primerjas z obiskom 0 barov.