Ramadan

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Če ti meni v meniju ponudiš čevape in imaš odprto čebavdžinico, se pričakuje, da mi jih boš tudi pripravil, v nasprotnem primeru lahko v skokovima, sej veš kaj. In ja, če mi bo v Indiji nekdo ponudil file mignon, ga bom tudi naročil, dol mi visi, če mu je krava Milka sveta. Potem pa ne ponujati. Tvoja logika je popolnoma zgrešena, odprl bi trgovino, imel zaposlene delavce vendar pričajuješ, da nihče ne pride naročati? Pa kje spiš, da te ne ukradejo?

Ne govorimo o cevapih.... Cevape lahko dobis (skoraj) kjerkoli in kadarkoli, tudi v mesecu posta.V bistvu celo pri cevapu v tem mesecu uporabljajo posebna lepinje (t.i. ramazanije) ,ki imajo poseben posip.

Govoril sem o tem kako nekateri morajo dobiti svinjino na pizzi kjerkoli in kadarkoli. Poleg hladnega piva
crazy1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Pa dobr, sej naj bi bilo srajevo multikulturno, multi etično, multi odprto mesto. Vsaj tako se predstavlja med filmskim festivalom, kaj je pa pred pa potem pa ne vem, samo mi je jasno, da takrat ni več tako multikultivirano. Sej mate Anđelino đoli pa ostale glumce, koji vole Sarajevo 1 dan na leto, isto tako vole Črno goro pa srbijo, Durbovnik. Ona najbrž voli prasetinu. A misliš, da za njo bi se naredila pica s prasetino? Še več, prasca bi iz Srbije pripeljali, da bi ji lahko nekateri posamezniki zlezli dovolj globoko v tisto guzico. Ne ti meni o poštenju in navadh.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.241
2.038
113
Emona / Carnium
No, do zdaj je bil žur. Od zdaj pa ne vem kaj bo. One more fetva za bosanske muslimane (predvsem tiste, ki ga radi žurajo in ne jemljejo islama tako zelo resno, torej niso vzorni verniki). Takšni ukrepi se meni zdijo poteze iz obupa. Torej islamska skupnost v BiH se na vse pretege trudi uveljaviti svoja pravila med ljudmi, ki se deklarirajo za muslimane vendar niso vzorni verniki in jim je zato potrebno prepovedati organiziranje in udeležbo na feštah. Prefinjeno. I hope it backfires
evil.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Pazi to, oni prepovedujejo, da se mladina udeležuje zabave in podobnih zadev. Sicer piše v tretji osebi, da to ne prepoveduje on, amapk pravo. se pravi imajo zeleni državo znotraj države, pote ima pa še vera državo znotraj države države.
hysterical-1.gif
Pa sej ni čudno, da so se klali.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Kulinaricna ponudba merilo multikulturalnosti. Tudi ce to uporabimo kot merilo dobro ves da je mesto razdeljeno in ce zelis lahko vsak v mesecu posta jes odojek. Poleg tega da isto lahko dobis v vsaki trgovini celega mesta. Tudi Meckator btw. Lahko tudi pijes mrzlo Union pivo. Da moras biti konkretno omejen za taksno pocetje je verjetno jasno.

Angelina je AFAIK vegi in je verjetno spala v hotelu ,kjer lahko narocis karkoli zelis. Pred, med in po njenem obisku.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik mistique pravi:Prefinjeno. I hope it backfires
evil.gif

Zelo pokvarjeno.... Kako si upajo prepreciti vsakoletne pretepe, nesrece, poskodbe in celo smrti mladih ljudi zaradi praznovanja.
stupid-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Kulinaricna ponudba merilo multikulturalnosti. Tudi ce to uporabimo kot merilo dobro ves da je mesto razdeljeno in ce zelis lahko vsak v mesecu posta jes odojek. Poleg tega da isto lahko dobis v vsaki trgovini celega mesta. Tudi Meckator btw. Lahko tudi pijes mrzlo Union pivo. Da moras biti konkretno omejen za taksno pocetje je verjetno jasno.

Angelina je AFAIK vegi in je verjetno spala v hotelu ,kjer lahko narocis karkoli zelis. Pred, med in po njenem obisku.

Seveda je merilo multikulturnost, običajno so lastniki domačini, pustimo McDonladse in podobne verige. Zakaj omejen? Ne verjamem v Alaha. Kaj naj, se stradam zato, ker imate Ramazan? Si ti na glavo padel, da ne razumeš, da se moraš ti prilagajti turistu, če želiš preživeti.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Seveda je merilo multikulturnost, običajno so lastniki domačini, pustimo McDonladse in podobne verige. Zakaj omejen? Ne verjamem v Alaha. Kaj naj, se stradam zato, ker imate Ramazan? Si ti na glavo padel, da ne razumeš, da se moraš ti prilagajti turistu, če želiš preživeti.

Seveda da ni.... Ti mesta na tem planetu ,kjer bi bilo vse za vse. Pravica do alkohola ali svinjine na vsakem koraku ni cloveska pravica. Kdorkoli si zeli LAHKO dobi. Ce isce na napacnem kvadratnem metru je pa to njegov problem. Med mojo zadnjo vecerjo dol je bila nad mano Unionova marela, na meniju slovensko pivo (tudi vina). Restavracija je bila recimo 300m od ogromne dzamije.

Uzivanje mesa pri 40' C je samo po sebi
stupid-1.gif
ampak ok. Ce je ze tvoje prezivetje odvisno od svinjine in alkohola lahko dobis svinjino v vsaki tuji trgovini, v tujem hotelu in tudi vecini domacih. Lahko dobis v Meckatorju, Tusu, Konzumu, Interexu, itd, itd.

V najslabsem primeru si lahko v petih minutah v vzhodnem delu Sarajeva in si lahko tam vsak dan sred ulice privoscis odojka brez cudnih pogledov. Kje tocno je problem?! Bi morali klati prasice pred dzamijo da bi dokazali multikulturalnost?

Ni nobene potrebe da bi se kdorkoli kakorkoli prilagajal turistu na taksen nacin. Vecina turistov ni ne opazi razlike. Razen ce mislis nek Jorg iz Norveske eksplicitno zahteva svinjino na svoji pizzi. 99% turistov pizzi in taksnih jedi niti ne povoha.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
eazy, tole niso razlogi, ker potem bi tudi hadž prepovedali. Se pa strinjam, da je potrebno nekaj storiti glede vzgoje in izobrazbe mladih.

Ti dejansko primerjas hadz in pijancevanje?
confused-1.gif
Hadz je za muslimane obvezen, pijancevanje ni.
smrt med hadzom je nenamerna posledica ogromne kolicine ljudi, smrt med praznovanjem je posledica alkohola.
Prvo je skoraj nemogoce prepreciti, drugo pa relativno preprosto.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Seveda da ni.... Ti mesta na tem planetu ,kjer bi bilo vse za vse. Pravica do alkohola ali svinjine na vsakem koraku ni cloveska pravica. Kdorkoli si zeli LAHKO dobi. Ce isce na napacnem kvadratnem metru je pa to njegov problem. Med mojo zadnjo vecerjo dol je bila nad mano Unionova marela, na meniju slovensko pivo (tudi vina). Restavracija je bila recimo 300m od ogromne dzamije.

stupid-1.gif
ampak ok. Ce je ze tvoje prezivetje odvisno od svinjine in alkohola lahko dobis svinjino v vsaki tuji trgovini, v tujem hotelu in tudi vecini domacih. Lahko dobis v Meckatorju, Tusu, Konzumu, Interexu, itd, itd.

V najslabsem primeru si lahko v petih minutah v vzhodnem delu Sarajeva in si lahko tam vsak dan sred ulice privoscis odojka brez cudnih pogledov. Kje tocno je problem?! Bi morali klati prasice pred dzamijo da bi dokazali multikulturalnost?

Ni nobene potrebe da bi se kdorkoli kakorkoli prilagajal turistu na taksen nacin. Vecina turistov ni ne opazi razlike. Razen ce mislis nek Jorg iz Norveske eksplicitno zahteva svinjino na svoji pizzi. 99% turistov pizzi in taksnih jedi niti ne povoha.

Ma dej odjebi s to prasetino? Kdo ti o tem trobi, zaradi mene, če prodajaš fazana, prepeličja jajca, govorim ti o tem, da moraš strežti ljudi, če imaš odprto trgovino, kljub tvojemu postu, ne mu pa zaradi tega, ker je prišel v času ramazana, pljuniti v burger, čevape, karkoli že. In koga briga ali si dol užival v kvaliteti slovenskih izdelkov, debato ne držiš v isti smeri, ampak jo poskušaš speljati po svoje, tako kot tebi paše, s tem, da se blamiraš, ker preskakuješ iz ene tematike na drugo. Poglej kaj ti tupim, ti pa meni o tem, da se da v Sarajevu dobiti to pa ono. Jaz zavedam se, saj najbližji približek mesta v zaostali Bosni. Svinjino pa tupi Mekanemu, ne meni.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Ce bos prebral temo od zacetka bos mogoce dojel kdo je zacel o prasicih na pizzi in hladnem pivu. Kot sem ti tudi ze (veckrat) napisal. Kdorkoli NOCE strezt neprimerne zadeve v tem mesecu lokal zaprt. Popolnoma. No go. Kljucavnica na vratih. Takih lokalov je precej. Vsi ostali pa delajo normalno. V vsaki* trgovini lahko tudi v mesecu posta kupis svinjino. Mati je celo pomotoma dobila/kupila svinjski mesni narezek.

Ce prej niso stregli, tudi sedaj ne. Nihce zaradi posta ni to prepovedal. In to ni pomanjkanje multikulturalnosti ampak lokalna znacilnost. Kaj ti torej ni jasno? Kaj bi sploh zelel? Da ti musliman MORA nekaj (karkoli ze) servirati ,ker si pac turist?! Si opazil da je kdorkoli imas kadarkoli problem zaradi tega?

Razen softija seveda....

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
In zakaj se mora nekdo zgražati, če turist pri 40ih stopinjah naroči svinjsko bečku šniclo? A to te vera uniči, da ga zaničuješ in se zmrduješ nad njim, ko ga vidiš v poletnem vrtu kako se baše s hrano, ki jo ti ne moreš oz ne smeš? Pač je lačen in mu dol visi za tvoje navade, še posebej zato, ker te s tem ne žali niit zaničuje.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.529
5.698
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
stupid-1.gif

E to je pa tebe program u glavi prepriču........jaz bi lah une čevape iz petice jedu 24/7
cheer.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
In zakaj se mora nekdo zgražati, če turist pri 40ih stopinjah naroči svinjsko bečku šniclo? A to te vera uniči, da ga zaničuješ in se zmrduješ nad njim, ko ga vidiš v poletnem vrtu kako se baše s hrano, ki jo ti ne moreš oz ne smeš? Pač je lačen in mu dol visi za tvoje navade, še posebej zato, ker te s tem ne žali niit zaničuje.
ž

kaj v postu ti ni bilo jasno?
Ce nudi svinjiino jo dobis in se nihce ne zgraza. Ce je ne nudi potem se bo seveda zgrazal. Enako kot se bo zgrazal vegi prodajalec ce bos zezel dunajski zrezek. V startu bosta oba mislila da si glup in nimas blage veze kje si, potem pa mogoce zadevo sprejmeta kot provokacijo. Sicer so pa vse vrsta mesa (in podobne mastne zadeve) v tem mesecu bolj sadomazo pocetje kot nek gurmanski uzitek.

Basanje pred lacnimi pove precej o vzgoji in kulturi cloveka.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.529
5.698
113
Pa sej......zakaj se pa "lačni" sabo/mazo mučjo pa hodjo po baščaršiji mim lokalov kjer se prehranjujejo turisti? Sej majo tud druge trgovine kjer ne jejo zuni pšred njimi
smile-1.gif

Pa to glede mesa na vročini....
stupid-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
stupid-1.gif

E to je pa tebe program u glavi prepriču........jaz bi lah une čevape iz petice jedu 24/7
cheer.gif

navadna zalost, v bistvu je sarajevski cevap nasploh zalost

banjalucki, pa se to 1x ali 2x letno
smirk-1.gif
in ne na neki blazni vrocini ali soncu